Tarih: 27.11.2023 18:55

YAMAK KİMİ İŞARET ETTİ?

Facebook Twitter Linked-in

Giresunspor Başkanı Nahid Ramazan Yamak, açtı ağzını yumdu gözünü ve geçmiş yönetimlere ağır eleştirilerde bulundu. “Giresunspor şu anda tam tabiri ile borç batağında” diyen bay Yamak; “Bu borcu ben yapmadım, bu borcu yapanların, Giresunspor’daki usulsüzlüklerin ve yolsuzlukların peşinden gideceğiz. Giresunspor’u hacı baba tekkesi gibi yönetmişler!" dedi.

 “GİRESUNSPOR BORÇ BATAĞINDA!”

Giresunspor Kulüp Başkanı Nahid Ramazan Yamak, Giresunspor’un içinde bulunduğu gerçekler ile herkesin yüzleşmesi gerektiğini söyledi ama kendi başarısızlığına toz kondurmadı! 

Çotanak Spor Kompleksi’nde basın toplantısı düzenleyen bay Yamak; “Basında, özellikle de sosyal medyada farklı türden eleştirilere maruz kalıyoruz. Bu gayet normal. Açıkçası bu eleştirilerden rahatsız da olmuyorum. Bunun nedeni bu eleştirileri yapanların hiçbir olumlu projeye destek vermeyenlerden gelmiş olması. Eleştiri doğru ve yapıcı yapıldığında bizlere de fayda sağlayacak bir fikir ifadesi. Ancak, ortaya çözüm adına bir fikir koymadığınızda açıkçası yapılan eleştirinin de bir anlamı kalmıyor. Kulübümüzün içerisinde bulunduğu durumu tüm taraftarımızın idrak etmesi ve kabullenmesi gerekiyor. Kulübümüz şu anda tam tabiri ile borç batağında. Kulübün şu an içinde bulunduğu borç durumunun mevcut gelirlerle yönetilmesinin imkansız olduğuna dikkat çekmek istiyorum. Kulübümüz şu anda tam tabiri ile borca batık bir durumda ve bu borcun mevcut gelirler ile yönetilmesi imkânsızdır. Bunun nedeni ise geçmişten gelen 350 milyon TL civarındaki büyük borç yüküdür” dedi.

GİRESUNSPOR TRANSFER YAPABİLECEK Mİ?

 “Giresunspor ara dönemde tahtayı açtırabilecek mi?” sorusuna açıklık getiren başkan Yamak; “Açıkça söylemek gerekir ise birinci önceliğimiz kulübün mali yapısını düzeltip borcu yönetilebilir hale getirmek için çözüm üretmek, devamında transfer konusunda elimizden geleni yapabilmek olacaktır. Benim ve arkadaşlarımın önceliği Giresunspor’un borcunu yönetilebilir hale getirmek için bir çözüm üretmek. Bunun için de öncelikle döviz borcunu yönetebilir hale getirmek gerekiyor. 2018 yılından bu yana ülkemizde döviz sürekli artıyor. Bu da döviz borcunun ödenmediği sürece sürekli artması demek. Giresunspor’un yabancı oyunculara 6,5 milyon Euro borcu var. Bu borcun temizlenmesi gerekiyor. Bu borç yönetilmeden Giresunspor hiçbir şekilde var olamaz. Benim ve arkadaşlarımın da amacı bu borcu alacaklılarla pazarlık ederek yönetmek. Bu sürecin şekillenmesi transfer dönemine yetişir ise o zaman transfer yaparız. Yetişmez ise durumumuzda bir değişiklik olmaz” diye konuştu.

Başkan Yamak, açıklamalarına şöyle devam etti:

“JEAN PYERRE DAVASI CAS’A GÖTÜRÜLEMEMİŞ!”

“25 Şubat’ta göreve geldik. Burada kimseyi eleştirmek, karalamak, bahanelere sığınmak istemiyorum. Zira bunların bana ve kulübe kazandıracağı şu an da bir şey yok. Ancak, gelirleri olan, her şeyin güllük gülistanlık olduğu bir ortamda göreve gelmedik. Sadece çok çarpıcı bir şeyden bahsedeceğim. Herkesin bildiği Jean Pyerre konusu. FIFA’nın Jean Pyerre’in yaptığı başvuruda verdiği kararı CAS’a bile götürememişiz. Süreyi kaçırmışız. O kararı CAS’a götürebilse idik, Giresunspor geçen sezon ara dönemde ve yazın transfer yapabilecek idi. Belki de CAS’ta yapılacak yargılamada haklı çıkıp hem transfer yasağından kurtulacak hem de Jean Pyerre’ye ödenecek 765.000 Euro tazminattan kurtulacak idi. Bu hataları yapanlara tabii ki hukuki müracaatlarımızı yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Kulübümüzün maddi kayıplarını kendilerinden talep edeceğiz.

“GİRESUNSPOR’DAKİ USULSÜZLÜKLERİN PEŞİNDEYİZ…”

Kulübümüzün geçmiş dönemlerine yönelik yapılan denetimlerde oluşturulan raporlardaki usulsüzlüklerle ilgili hukuki süreci başlatmamız gerektiği de İçişleri Bakanlığı tarafından yönetim kurulumuza bildirilmiş olup, bunlara yönelik de alacak davalarını yakın dönemde açacağız. Bunların detaylarına girmek ve kimseyi zan altında bırakıp konuları magazinselleştirmek de istemiyorum. Hukuki süreç sonucunda verilecek kararlarla hepimiz zaten yaşanacakları göreceğiz. Bu yaşadıklarımız sadece Giresunspor’a özgü de değil. Şehir takımlarının hepsi benzer sorunları yaşadı ve yaşıyor. Hep aynı hatalar tekrar tekrar yaşanıyor. Tabii ki Süper Lig’de mücadele etmek çok güzel. Herkesin istediği ve herkesi mutlu eden.  Ancak, bir-iki yıl Süper Lig’de mücadele etmek adına kulübün tüm geleceğini heba etmek, doğru olan bu değil. Giresunspor’un ve benzer bütçelerdeki kulüplerin hesaplarını doğru yapmaları gerekiyor. İki yıl süper ligde çok güzel mücadele ettik. Hepimizi gururlandıran sonuçlar aldık. Yalnızca 1 puan farkla düştük. Üzerimizdeki 4 takımın bizden yalnızca 1 puan fazlası vardı. Ancak, şu an çok kötü durumdayız. Hem moral olarak hem takımımıza olan ilgi olarak hem de mali olarak. Üstesinden gelinmesi en zor olanı da mali tablodaki kötülük.

“GİRESUNSPOR’U SEVENLER BİRAZ FEDAKÂRLIK GÖSTERSİNLER”

Göreve geldiğimizden bu yana herkesten destek istedik. Herkes Giresunspor’u sevmeyebilir. Ama, Giresunspor’u sevenler biraz fedakârlık göstersinler. Hiçbir şey yapamasan da maça gelip destek olduğunu gösterebilirsin.

“KAYYUMUN NE DEMEK?”

Bir taraftarımız bana ‘Başkanım para vermeyeceksen bırak kulüp kayyuma kalsın’ dedi. Bu taraftarımızın söylediğine cevap olarak ya da ona kırıldığımdan söylemiyorum. Kaldı ki bu düşüncede olanların kayyumun anlamını daha iyi idrak etmelerini istiyorum. 

Kayyumun kulübe destek olacağı bir durum olsa bize de yardım edeceklerini düşünüyoruz. Kulübümüzün geçmiş yıllarda kayyuma kaldığı dönemi hepimiz yaşadık ve gördük. Benim Giresunspor sayesinde elde ettiğim bir şey yok. Giresunspor ile popülarite kazandığım da yok. Giresunspor’u çok seviyorum. Her şeyden önce Giresunspor taraftarıyım. Giresunspor’un bana şu anda getirdiği sosyal medyada bol bol eleştiri veya küfür. Ama kulübü o kadar çok seviyorum ki bunlar bile beni artık üzmüyor. Göreve geldiğim günden bu yana hep söylüyorum. Ekibi ile planı ile kulübü bizden daha yönetecek birisi var ise yarın kongre yapıp kulübü kendisine teslim ederiz. Yazın genel kurul yaptık, kimse gelmedi, kimse istekli olmadı. Biz en zor gününde sorumluluk aldık, fedakârlık yaptık, hala da yapıyoruz. Ben ve yönetim kurulundaki arkadaşlarım işinden, ailesinden, kendisinden ödün vererek bu işi yapıyoruz.

“TRANSFER YASAĞINI KALDIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ…”

Transfer tahtasının açılması ile ilgili detaylarını şu aşamada sizlere açıklayamayacağımız çalışmalarımız var. Size süreç hakkında fikir sahibi olmanız adına örnek vermem gerekirse Halk Bankası’ndaki kredi borcumuzun tamamını kapattık. Halk Bankası ve Halk Faktöringdeki borçlarımızın devre sonu faizlerine kadar ödedik. İhtiyaç halinde buradan kaynak oluşturma noktasında bir kredibilitemiz mevcut.  45 gün içerisinde tablo netleşir. O zaman biz de şapkamızı önümüze koyup, düşünüp, tamam mı devam mı karar veririz. Bizim planladığımız şekilde şartlar gelişir ise bu süreçte Giresunspor’u kurtarabiliriz. Ancak, istediklerimizi gerçekleştiremez isek bizim de yapabileceklerimiz sınırlı. Tüm bu süreç alacaklıların yaklaşımına bağlı. Onların makul ya da makul olmayan yaklaşımları süreci belirleyecek. Alacaklıların alacakları miktar değil kulübümüzün ödeyebileceği rakamlar pazarlıkta esastır. Bizlere bu noktada fedakarlık yaparak yardımcı olacak eski oyuncularımızı kamuoyu ile paylaşıp teşekkür edeceğiz. Herkesin gerçekçi olması lazım. Kimse bizim gibi 17 milyon Euro borcu olan bir yeri alıp yönetmek istemez. Şu anda borcumuz 10.5 milyon Euro. Giresun’un şartlarında bu yönetilebilir bir borç değil.

“130 MİLYON 274 BİN TL. PARA GETİRDİK”

25 Şubat’ta göreve gelene kadar bizden önce yönetimin kulübe verdiği para 4 milyon TL civarındaydı, bizim Şubat ayından bu yana kadar kulübe getirdiğimiz para 130 milyon 274 bin TL arkadaşlar. Bunların 57 milyon 467 bin TL’si tamamen yöneticilerin getirdiği gelirler. Bunun içinde TFF’den gelen performans gelirleri de var bu da 53 milyon 161 bin lira TFF gelirleri, 2 milyon TL de Spor Toto gelirleri. Herkes haddini bilsin! 25 Şubat’ta biz takımın başına geldiğimizde takım fesihlerini ve borçlarını ödemeseydik bu takım sahaya çıkamazdı. 19 puan aldık eğer bu puanı almasaydık bu 57 milyon TL de gelmeyecekti. Buradan soruyum biz bu 130 milyon TL kaynağı sağladığımız için suçlu muyuz arkadaşlar? Kim verecekti daha fazlasını? Tabi ki bunu verecek zengin insanlar var ancak onlar buraya talipli değiller. Mali konularda çok fazla konuşmak istemiyorum.

“TRANSFERE ENGEL GÜNCEL BORÇ 120 MİLYON 268 BİN TL.”

Transfere engel olan bugünkü güncel borcumuz 120 milyon 268 bin TL, geçmiş dönemden kalan futbolcu borçları 61 milyon TL. Dava sürecindeki FIFA cezaları 14 milyon 183 bin TL. Vadesi geçmiş futbolcu borçlarımız 9 milyon 201 bin TL. Cari borçlarımız 12 milyon TL. Yönetici alacakları 17 milyon TL. Vergi ve SGK 68 milyon TL. Şu anki toplam borcumun 332 milyon TL. Bunun da yaklaşık 100 milyon TL’si vergi ve SGK. Giresunspor’un şu anda görünen bunun dışında hiçbir borcu yoktur. Bu rakam toplam 10 milyon 543 bin Euro’ya denk geliyor. Biz kulübü aldığımızdan bu yana 130 milyon para ödedik kulübe ve bunun 57 milyon TL’sini de sırf tırnaklarımızla kazıyarak ödedik.  Parası olmayan başkanın yöneticileri ile birlikte bu kulübe getirmiş olduğu para yaklaşık 57 milyon TL.

“BU KULÜP TAMAMEN TERTEMİZ PARAYLA YÖNETİLMEKTEDİR”

Bu kulüp tamamen tertemiz parayla yönetilmektedir. Gelir giderlerimiz açıktır ve şeffaflıkla bu kulübü yönetiyoruz. Bizim dürüstlüğümüzden kimsenin şüphesi olamaz. Bu konuda şüphesi olan varsa da kulübümüze gelip istediği belge ve dokümanı talep edebilir. Biz buraya kimsenin işaretiyle ya da adamı olarak gelmedik. Sağ olsun Giresunspor’un kongre üyelerinin oyları ile seçildik. Kendimiz ve kulübümüz için kutsal bir görev yapıyoruz. Ben kimsenin lafı ile de hareket etmem. Çünkü ne bir siyasi beklentim ne de alınacak ihalem var. Yönetim kurulundaki arkadaşlarımız da aynı şekilde. Hayatım boyunca çok çalışarak aldığım iyi eğitimim, aile görgü ve geleneklerinin ışığında dürüstlükle geçirdiğim bir hayatım var.  Ben Giresunspor sevgisini doğduğu günden bugüne kadar yaşayan bir Giresunluyum. 15 yılı aşkın süredir bu kulübe, hiçbir çıkar gözetmeksizin hizmet veriyorum. Beğenenler de olur beğenmeyenler de. Ama bütün bunlara rağmen kulüple ilgili yaptıklarımıza karşı saygısızlık yapılması kabul edilir gibi değil. Giresunspor’un haklarını savunmak için hukuki ve mali konularda savaşırken, sportif olarak da gençlerimizle birlikte kulübümüzü aydınlık yarınlara kavuşturmak için buradayız.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —