?VEKİLLER, Öztürk´ü İSTEMEDİ´

Erdem´den olay açıklamalar...

?VEKİLLER, Öztürk´ü İSTEMEDİ´
SİYASET 29.10.2015 08:33:29 199 0

Ak Parti Giresun Milletvekili Adayı Cemal Öztürk´ün Fiskobirlik Genel Müdürlüğü macerası ve o dönemde aldığı yüksek tazminatın gündeme gelmesinin sır perdesini araladık?

Fiskobirlik Yönetim Kurulu eski Başkanı A. Salih Erdem, o dönem yaşananları ve bilinmeyenleri Giresun Haberci´nin sorularıyla bir kez daha gündeme taşıdı.

Olay açıklamalarda bulunan ve Cemal Öztürk´ün Genel Müdürlük görevinden kendi isteği ile sonradan yapılan bir sözleşme ile ayrıldığını açıklayan ERDEM; ?2004 yılında Cemal Öztürk´le Fiskobirlik´in yolları ayrıldı. O dönem baypas ameliyatı olmuştum, 3 ay raporlu idim. Genel Müdürümüz Cemal bey, ?Beni görevden alacaklar´ diyerek ayrılmak istediğini beyan ederek, sonradan yapılan tazminat maddeli sözleşme ile ayrıldı. Öztürk´ün işe başladığındaki sözleşmesinde tazminat maddesi yoktu, yönetim kurulundaki bazı arkadaşlarımızın işgüzarlığı sonucunda kendisine 140 bin lira ödedik? dedi.

ERDEM, HABERCİ GAZETESİ´NE KONUŞTU

Fiskobirlik Yönetim Kurulu eski Başkanı A. Salih Erdem, Giresun Haberci´nin sorularını yanıtladı. Öztürk´ün 2004 yılında aldığı tazminat konusuyla ilgili konuşan Erdem, gündemi sarsacak açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar? Yorumsuz olarak aktarıyoruz. Takdim bizden, takdir sizden?

VEKİLLER, ÖZTÜRK´Ü İSTEMEDİ

?O dönemde Cemal Öztürk´ün Fiskobirlik Genel Müdürü olmasına Ak Partili Milletvekilleri karşı çıktı, yakama bindi; ?Bunu Genel Müdür yapamazsın. Genel Müdür Abdullah Güney olacak´ denildi. Öztürk´ü vekiller istemedi, onlar Abdullah Güney´in Genel Müdür olmasını istedi.

TAZMİNAT OLAYINDA İMZAM YOK

Fiskobirlik´e Genel Müdür arayışımız vardı, araştırma içindeydik. Bakanlım müfettişlerinin aracı olmasıyla Cemal Öztürk´ü Haziran 2003´te Fiskobirlik Genel Müdürlüğü görevine getirdik. Görevi kendi talep etti, görüştük? Sanayi Bakanlığı´nın da onayını aldık? İşe aldığımız dönemdeki sözleşmede tazminat maddesi yoktu. 2004 Ağustosu´nda kendi isteği ile ayrılmak istediğinde yapılan yeni sözleşme ile tazminat hakkı kazandı. O dönemde ben raporlu olduğum için tazminat olayında imzam yok. Yönetim Kurulu´ndaki arkadaşlarımızın işgüzarlığı sonucunda Cemal Öztürk´e 140 bin lira tazminat ödendi.

2004´te Öztürk´e usulsüz bir sözleşmeyle usulsüz bir tazminat ödendi.  O tazminatın ödendiği dönemde Fiskobirlik´in durumu iyiydi, borcu yoktu.  Yapılan ödeme etik değildi, benim raporlu olduğum dönemde gerçekleşen bu olayda yeni sözleşme yapan ve tazminatı ödeyen yönetici arkadaşlarımla da kırgınlık yaşadım? Öztürk´ün kendi isteğiyle ayrıldığı bu görevden tazminat alması etik değildi??