Tarih: 07.07.2015 15:48

ADAY ADAYI SÜRGÜN YEDİ

Facebook Twitter Linked-in

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Giresun Milletvekili aday adayı Neşat Büyükaydın´ın Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından sürgün gibi tayine maruz bırakıldığı ortaya çıktı.

21 yıllık memur olan Neşat Büyükaydın 7 Haziran seçimleri öncesinde Yüksek Seçim Kurulu takvimine göre görevinden istifa ederek MHP´den Giresun Milletvekili aday adayı oldu. Partilerin listelerinin kesinleşmesinden sonra 4 kişilik sıralamaya giremeyen Büyükaydın yasa gereği yeniden memuriyete geri dönmek için dilekçe verdi. Bakanlık Neşat Büyükaydın´ı 6 yıldır görev yaptığı Edirne Hamzabeyli sınırındaki görevine yeniden atadı. Ancak aradan 2 ay geçmemişti ki Hamzabeyli´de görev yapan Büyükaydın ve ailesi bir süre önce şok tayin emri ile sarsıldı. Iğdır ilinin en doğusunda yer alan Aralık ilçesinde bulunan Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti´ni birbirine bağlayan Dilucu sınır kapısında buldu.

Giresunlu Bakan Nurettin Canikli´nin sorumlu olduğu kurumda, Gümrük Muayene Memuru olarak görev yapan Büyükaydın´ın 21 yıllık memuriyeti hatta yüksek puanı dikkate alınmadan sırf MHP´den aday adayı olması baz alınarak rotasyonda en düşük puandakilerin atamasının yapılması gereken Dilucuna tayin edilmesi şaşkınlıkla karşılandı.

DİZDAR: ?ŞAŞKINLIK YAŞIYORUZ´

MHP İl Başkanı İbrahim Dizdar, ?Giresun´dan bakan çıkması siyasi parti ayırımı yapmadan hepimizi mutlu etmişti. Hemşerimiz Neşat Büyükaydın´ın 7 Haziran´da sırf MHP´den aday adayı oldu diye puanı oldukça yüksek olmasına rağmen yine puan olarak en düşük sınır kapısına tayin edilmesinin şaşkınlığını yaşıyoruz. Hemşerimize uygulanan bu ayrımcılığın takdirini kamuoyuna bırakıyoruz? dedi.

/resimler/2015-7/7/1557586914035.jpg

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —