?TMO fındık satmasın´

Fındık fiyatları neden düştü?

?TMO fındık satmasın´
Güncel 4.10.2018 16:44:40 225 0

GTB Başkanı İbaş´tan çarpıcı açıklamalar?

Giresun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar İbaş; ?TMO´nun Nisan 2019´a kadar fındık satmayacağını açıklamasını ve piyasaları rahatlatmasını bekliyoruz? diye konuştu.

GTB Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar İbaş; basın mensupları ile bir araya gelerek fındıkta yaşanan sıkıntıları değerlendiren açıklamalarda bulundu.

Fındığın en ucuz kuruyemiş haline geldiğinin altını çizen GTB Başkanı İbaş; ?TMO, 2018 yılında fındık satmayacağını açıklayınca, zaten düşük bantta seyreden ve en ucuz kuruyemiş ürünü haline gelen Türk Fındığının fiyatını düşürmek için fırsat kollayanlar, 1 Ocak 2019 tarihinde TMO´nun fındık satacağı dedikodusunu yaparak piyasayı baskı altına almışlardır. Fındık fiyatları ise son 15 günde bir lira 25 kuruş daha gerileyerek 14 liradan, 12 lira 75 kuruş bandına gerilemiştir? dedi.

TMO´nun elindeki fındıkların satışına ilişkin Nisan 2019 tarihini gösteren bir açıklama yapmasının piyasa açısından iyi olacağını ifade eden İbaş  açıkmasını şöyle sürdürdü: ?TMO yöneticileri ve siyasilerden ricamız, satışın en erken seçimlerden sonra yani Nisan 2019 tarihinde yapılabileceği veya değerlendirmelerin bu şekilde olacağı yönünde değiştirilmesidir. İnanın piyasaların toparlanması ve şekillenmesinde bunun iyi yansımaları olacağını düşünüyoruz. Çünkü Devletimizin çok önemli bir kurumu olan Toprak Mahsulleri Ofisi´nin eldeki bu stok yönetimini başarı ile yönetmesi halinde üreticimizin yüzünün gülmesi ve piyasanın rahat işlemesi sağlanabilecektir.?

GTB Başkanı İbaş; ?Gazetelere beyanat vermekle fındık fiyatı 20 TL olmuyor´ diyerek sözlerini noktaladı.