Tarih: 21.09.2024 15:00

TİREBOLU’DA NELER OLUYOR?

Facebook Twitter Linked-in

Tirebolu Belediye Başkanı Bülent Kara’ya dün akşam gerçekleşen bıçaklı saldırı girişimi büyük infial yarattı. İyi Partili Başkan Kara’ya yerel seçim zaferinin ertesinde de saldırı girişimi olmuş, evi kurşunlanmıştı. Başkan Kara’ya yaklaşık 6 aylık süreçte gerçekleşen iki saldırının ardından Tirebolu’da neler oluyor? sorusu yüksek sesle dillendirilmeye başlandı. 

Daha önce seçildiği dönemde evine silahlı saldırı düzenlenen Belediye Başkanı Bülent Kara, bu kez H.K adlı bir şahsın bıçaklı saldırı girişimine uğradı ama olay girişim sonuçsuz kaldı.

Bıçaklı saldırı girişimi olayı, Başkan Kara'nın evinin kapısındaki parkta gerçekleşti. Saldırganın, oğlunun belediyedeki işinden çıkarılmasının ardından bir hafta önce Başkan Kara ve ailesine küfür ettiği, bu nedenle Başkan Kara'nın emniyete şikayette bulunduğu öğrenildi. İlk saldırıyı/kurşunlama olayını gerçekleştiren kişi şizofren tanısıyla serbest bırakılmıştı. Bu son saldırıyı gerçekleştiren şahıs ise kalp hastalığı gerekçesiyle ifadesi alındıktan sonra savcılığa sevk edildi. 

Başkan Kara'ya yönelik art arda gerçekleşen saldırı girişimlerinin ardından Tirebolu Emniyet Müdürlüğü'nün nasıl bir koruma kalkanı alacağı merakla beklenirken, menfur saldırıların ölümlü sonuçları mı bekleniyor? sorusu yüksek sesle dillendiriliyor. Tirebolu Emniyeti'nde acaba güvenlik zafiyeti mi yaşanıyor? sorusuna yanıt aranırken, Giresun Valisi Mehmet Fatih SERDENGEÇTİ'nin bu olayın takipçisi olması kamuoyunda büyük beklenti oluşturdu.

Başkan Kara’ya yönelik bu menfur saldırı girişiminin sonuçsuz kalması dikkat çekerken, emniyet geçleri de olayın izini sürdürüyor. 

KARABIÇAK DA SALDIRIYA UĞRAMIŞTI!

2019 Yerel seçimleri döneminde Tirebolu Belediye Başkanı ve Ak Parti Başkan Adayı Abdullah Karabıçak da yumruklu saldırıya uğramıştı. Tirebolu’da 6 yıl içinde iki ayrı saldırının gerçekleşmesi dikkat çekerken, neler oyuyor? sorusuna da yanıt aranıyor!




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —