Tarih: 04.01.2017 09:02

TEDES GERİ DÖNÜYOR?

Facebook Twitter Linked-in

Eyvah, eyvah...

Ordu´ya yeniden TEDES kurulması gündeme bomba gibi düştü.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı AKP´li Enver Yılmaz, katıldığı bir canlı yayında; ?TEDES sistemindeki ilgili eksikliklerin hükümetimizin desteğiyle giderilerek tekrar devreye alınacağını düşünüyorum´ diye konuştu.

EDES´in Ordu´daki trafik kazalarının azalmasında etkili olduğunu savunan Yılmaz, sürücüleri canından bezdiren cezalar konusunda ise sessiz kalmayı tercih etti.

?8 ay devrede kalan TEDES uygulamasıyla Türkiye´de trafik kazasının en az yaşandığı illerin başında Ordu´nun geldiğine, bu süreçte ölümlü ve yaralamalı kazanın yaşanmadığına ancak sistemin devre dışı kalmasıyla 2.5 ayda 13 ölümlü kazanın meydana geldiğine´ dikkat çeken başkan Yılmaz, ?TEDES´le ilgili asıl yanlışın Çorum´un Osmancık ilçesinde olduğu ve Ordu ise bu uygulamadan dolayı hedef alındı. Sistemle ilgili eksikliklerin hükümetimizin desteğiyle giderilerek tekrar devreye alınacağını düşünüyorum´ dedi.

Ordu´daki TEDES sistemi sürücülerinin canını yakarken, Giresun´a kurulması istenen sisteme Giresun Belediye başkanı CHP´li Kerim Aksu karşı çıkmıştı.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —