?SİYASİ BASKI VAR MI?´

Bektaşoğlu´nun soruları cevap bekliyor?

?SİYASİ BASKI VAR MI?´
SİYASET 17.07.2017 17:28:04 591 0

Bektaşoğlu´nun sorularına Bakan Bozdağ ne yanıt verecek?

CHP Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu, bir süre önce HSYK kararıyla gerçekleşen hakim-savcı atamalarına ilişkin olarak TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

Önergesinde, Giresun´da FETÖ ile ilişkili olduğu iddiasıyla üst düzey bürokratlara ilişkin açılan soruşturmalarla ilgili bilgi isteyen CHP´li Vekil Bektaşoğlu, ?Başsavcının yerinin değiştirilmesinde siyasi baskılara maruz kalmasının etkisi olmuş mudur?´ diye sordu.

AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk´ün TV 24´de katıldığı programda Giresun´la ilgili iddialarına da önergesinde yer veren Bektaşoğlu, FETÖ soruşturmalarında savcılara yönelik baskı olup olmadığını sordu.

 ?FETÖ İŞBİRLİKÇİLERİ KİMİ TEHDİT EDİYOR??

Bektaşoğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ´ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergesinde, şu soruları gündeme taşıdı:

 ?* Giresun Cumhuriyet Başsavcısı´nın görev yerinin değiştirilmesinde FETÖ soruşturmalarında siyasi baskılara maruz kalmasının ve ?istenileni yapmamasının´ bir etkisi olmuş mudur?

* Başsavcıdan, soruşturma kapsamında değerlendirdiği bazı önemli isimlerin dosyalarının kapatılması istenmiş midir?

* 15 Temmuz´un yıldönümünün hemen arifesinde, başsavcının tayinin ardından 17 tahliye gerçekleşmesi tesadüf müdür?

* Giresun´da Milletvekili Sayın Metin Külünk´ün iddia ettiği gibi FETÖ işbirlikçilerinin tehdit ettiği kişiler kimlerdir, size bu konuda ulaşan bilgiler var mıdır, kendisinden bu konuda bir bilgi alacak ve gereğini yapacak mısınız?

* Giresun´da FETÖ ile ilişkili olduğu iddiasıyla üst düzey bürokratlara, kişi ve kuruluşlara yönelik yürütülen soruşturmalar var mıdır?´