Tarih: 06.06.2014 10:18

Oy rekoru Güce´de kırıldı

Facebook Twitter Linked-in

Güce´de CHP´den koltuğu devralan Ak Parti adayı Aytekin Geçgel seçimlerde yüzde 68,6 oy aldı.
30 Mart yerel seçimlerinde Giresun´un ilçe ve beldelerindeki belediye başkanlığı yarışında başarılı bir grafik ortaya koyan Ak Parti´nin en yüksek ve en düşük oy aldığı ilçeler belli oldu.
Yanlış aday tercihinin yapıldığı iddia edilen Doğankent´te seçimi MHP kazanırken, Ak Parti Belediye Başkanlığı yarışanda yüzde 29,8 oy alarak hayal kırıklığı yarattı.
Toplam 15 ilçenin 13´ünü kazanan Ak Parti en yüksek oy oranına Güce´de ulaştı. CHP´nin yanlış aday tercihi ile girdiği Güce Belediye Başkanlığı seçiminde Ak Parti yüzde 68,6 oranında oy alarak rekor kırması dikkat çekti. Ak Parti Güce´nin ardından en yüksek oy oranına yüzde 65,3´le Dereli´de, yüzde 55,5´le Çanakçı ve yüzde 55,0´le Alucra´da ulaştı.
Ak Parti´nin seçimi kaybettiği Doğankent´te olduğu gibi Piraziz´de de oy oranı düştü. Ak Parti 2009´a en yüksek oy oranı ile kazandığı Piraziz´de yanlış aday tercihinin kurbanı olurken, CHP zafere yüzde 43,0´la ulaştı. Ak Parti Piraziz´de yüzde 34,9 oy aldı.
Ak Parti Görele´de oy kaybı yaşamasına karşılık seçimi kazanmayı bildi. 2009´da Görele Belediye Başkanlığı´nı yüzde 45,40´la kazanan Ak Parti, aday değişimi sonrasında bu kez yüzde 33,3´le zafere ulaştı.
Seçim sonuçları sadece belediye başkanlığı olarak analiz edildiğinde Ak Parti´nin ezici üstünlüğü´ne karşılık CHP en yüksek oranına % 43.0´la Piraziz´de, MHP ise Doğankent´te ulaştı. MHP Doğankent´te yüzde 50,5 oy alarak zafere ulaştı.
 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —