‘O KOLTUKLARDA NE İŞİNİZ VAR?’

İlçe dolmuşları Giresun şehir içi trafiğini felç ediyor, yetkililer uyuyor?

‘O KOLTUKLARDA NE İŞİNİZ VAR?’
Güncel 24.09.2024 15:13:00 14027 0

Giresun’da ilçe dolmuşçularının şehir içi trafiğine felç etmesi ve kural tanımazlığı ‘bu kadar da olmaz’ dedirtti! 

‘YETKİLİLER UYUYOR MU?’

İlçe dolmuşlarının ‘güzergah belgesi’ olmadığı halde Giresun şehir içi trafiğini işgal etmesi, usulsüz yöntemlerle trafiğe yük getirmesi ‘yetkililer uyuyor mu?’ sorusunu gündeme taşıdı!

Giresun’da şehir içi trafiğini kimler ihlal ediyor? Yetkililer, şehir içi trafiğini ihlal eden ilçe dolmuşlarına neden göz yumuyor? Kamuoyu bu soruların cevabını bekliyor!

Ülkemizde meydana gelen kazalara baktığımızda çoğunluğunun sürücülerin yanlış davranışlarından ve trafik kurallarına uymamalarından kaynaklandığını görüyoruz. Bunlardan biri de şehir içi trafik güzergahında olmamasına rağmen kural ihlali yapan ilçe dolmuşlarının istedikleri gibi at oynatmaları olarak yorumlanıyor. 

YETKİLİLER NEDEN GÖZ YUMUYOR?

Giresun şehir içinde güzergah ihlali yapan ilçe dolmuşları vatandaşların ve şehir içi dolmuşçularının da tepkisine yol açmaya devam ediyor. Giresun Belediyesi tarafından ‘güzergah belgesi’ olmadığı halde kaçak yollardan şehir içi trafiğine giren ve trafiği felç eden ilçe dolmuşlarının bu vurdumduymaz hallerine yetkililer neden göz yumuyor? Yetkililer bu olaya neden dur demiyor/diyemiyor? Sorun büyüdükçe, yetkililer sessiz kaldıkça kafalardaki soru işaretleri artıyor!

ŞEHİR İÇİNDE TRAFİK YÜKÜ ARTIYOR! 

Karayolları ve şehir içi trafik yönetmenliği ihlali yapan, güzergah belgesi olmayan bölgelerden yolcu almayı/bırakmayı marifet sayan bu kaçak yönteme sessiz kalınmasıyla birlikte, şehir içindeki trafik yükü artmaya devam ederken, vatandaşların isyanı da büyüyor! 

AKSU MAHALLESİ’NDE NELER OLUYOR?

Aksu Mahallesi’nde artan trafik yoğunluğu arasında ilçe dolmuşlarının kural tanımazlığı dikkat çekerken, ‘Abacıbükü Köprüsü’nden geçen ve hastaneye yolcu bıraktık’ diyen dolmuşçuların bölge trafikteki denetimlerden kaçmasına da yetkililerin çözüm bulması isteniyor. O Bölgede hastaneye yolcu bırakan ilçe dolmuşları trafiği felç ettikleri gibi yasak çiğnemeye devam ediyor. Bu kapsamda artan trafik yoğunluğu nedeniyle ambulansların da trafikteki hızı düşüyor. 

Özellikle Aksu Mahallesi’nde gerçekleşen bu yoğunluğun stadyum, hastane ve okul bölgesinden kaynaklandığı ve denetimsizlik nedeniyle ilçe dolmuşlarının cirit attığı gerçeği de dikkat çekici olarak yorumlanıyor. 

Trafik denetimlerinden kaçan ilçe dolmuşçuları ‘hastaneye yolcu bıraktım’ iddiası da tam bir komedi. Güzergah dışında hareket eden bu dolmuşlar hem kuralları ihlal ediyor hem de trafik denetimlerinden kaçıyorlar. Aksu Mahallesi’nde yaşanan bu skandalın son bulması beklenirken, yetkililerin somut adımlar atması isteniyor. Emniyet yetkililerinin de bu durumu takip altına alması ve denetimlerini arttırması isteniyor.

‘O KOLTUKLARDA NE İŞİNİZ VAR?’

“Kanunlar uygulanmayacaksa sizin o koltuklarda ne işiniz var?” diye isyan eden vatandaşlar, bu sorunun tez zamanda çözüme kavuşturulmasını bekliyor.

‘KANUNLAR NEDEN UYGULANMIYOR?’ 

Giresun Belediyesi tarafından güzergah belgesi olmadığı halde şehir içinde turlayan ilçe dolmuşçularının bu eylemine daha ne kadar sessiz kalınacağı merak konusu olmaya devam ederken, kaçak yöntemlerle trafiğin felç edilmesi ‘kanunlar neden uygulanmıyor?’ sorusunu akla getirdi!

‘KANUNSUZLUĞA DUR DENİLSİN’

Güzergah belgesi olmadığı halde şehir içinde yolcu taşımaya devam eden ilçe dolmuşçularının bu eylemleri ve yetkililerin bu konudaki duyarsızlığı kamuoyunda büyük infial yaratıyor. Vatandaşlar ve şehir içi dolmuşçuları da bu duruma tepki gösterirken, yetkililerin bu kanunsuzluğa dur demesi isteniyor.

YASALARI ÇİĞNETMEYİN…

Karayollarında, can ve mal güvenliği yönünden trafik düzenini/güvenliğini sağlamak ve kurallarla belirlenmiş konulardaki işgallere karşı yapılan bu kaçak uygulamaya yetkililerin çözüm getirmesi bekleniyor. Bakalım yetkililer 3 maymunu oynamaya devam edecek mi? Bekleyip göreceğiz.