Tarih: 20.01.2017 01:26

O savcı da tayin oldu

Facebook Twitter Linked-in

Başsavcı Çelik Artvin´e atandı

Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu´nun (HSYK) yayınladığı kararname ile 14 başsavcı ve 1 başsavcıvekilinin görev yeri değişti. Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yüksel Kocaman, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı oldu. Bu kararname ile Şebinkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik de Artvin Cumhuriyet Başsavcılığı´na atandı.

Haziran 2016 kararnamesi ile Van Cumhuriyet Başsavcılığı´na atanan Giresun eski Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karaşit de Yargıtay Cumhuriyet Savcısı oldu.

ALUCRA İDDİANAMESİNİ O SAVCI HAZIRLADI?

Alucra´da yaşanan 13 çocuğa cinsel taciz ve istismar olayının iddianamesini hazırlayan olayı yargılama aşamasına taşıyan Şebinkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik´in şok tayini kafalarda soru işareti yarattı. Cinsel taciz ve istismar davasının 10 Şubat´ta yapılacak olan ikinci duruşması öncesinde Savcı Çelik´in HSYK kararnamesinde Artvin Cumhuriyet Başsavcılığı´na atanması ?Ödül mü, sürgün mü? sorusunu akıllara taşıdı? Savcı Çelik´in tayininin ardından Alucra dosyası sahipsiz kalır mı, dosya kapatılır mı sorusuna da yanıt aranıyor?




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —