Kadının adı yok

Giresun genelinde kaç bayan belediye meclis üyesi var? Bu sorunun cevabının duyduğunuzda şaşıracaksınız!

Kadının adı yok
SİYASET 15.08.2014 09:50:32 449 0
Giresun genelinde kaç bayan belediye meclis üyesi var? Giresun Haberci Gazetesi olarak bu sorunun cevabını araştırdık. Giresun Merkez İlçe dışında sadece 5 ilçe belediyesinde bayan meclis üyesi var. Bu sayı, kadın kotasının seçilemeyecek yerlerde gösterilmesinin de işareti olarak dikkat çekiyor.
Giresun'daki 5 ilçe belediyesinde toplam 6 bayan belediye meclisi üyesi görev yapıyor. Giresun Belediyesi'ndeki isimlerin dahil edilmesiyle toplam sayı 14'e ulaşıyor.
Yanlış okumadınız… Giresun genelinde belediye başkanlığı seçimlerini ezici bir üstünlükle kazanan Ak Parti'nin gösterdiği bayan adaylardan sadece 7'si seçilmiş… CHP'den 4, MHP'den 3 bayan belediye meclisi üyesi seçilmiş...
Bulancak'ta Dilara Telli Mutlu, Espiye'de Yeter Bahadır, Görele'de Nahide Yayla Ak Parti'den, Görele'de Emine Selma Çelik CHP'den, Tirebolu'da Rafet Hacıibrahimoğlu, Dereli'de Nihal Karakaya MHP'den seçilen bayan belediye meclisi olarak görev yapıyorlar. Giresun Belediye Meclisi'nin 31 üyesinden 8'i bayan. Ak Parti'nin 4, CHP'nin 3, MHP'nin de bir bayan üyesi var. İşte o isimler:
Ak Parti: Arzu Damcı, Behice Çavuşoğlu, Leyla Ayhan, Şeyma Memiş.
CHP: Elvan Tekin, Hatice Oral, Nilüfer Yılmaz.
MHP: Hülya Kayaş.