GİRESUN’A BOMBA DÜŞTÜ!

Bektaş’ın açıklamalarına Ak Parti sözcüleri ne cevap verecek?

SİYASET 2.07.2024 17:13:00 13300 0
GİRESUN’A BOMBA DÜŞTÜ!

CHP Giresun Merkez İlçe Başkanı Av. Murat Bektaş, 31 Mart 2024 Yerel Yönetimler Seçimleri öncesinde Başkan Aytekin Şenlikoğlu’nun Giresun Belediyesi’ni borca soktuğunu açıkladı. Bektaş’ın açıklaması siyaset arenasında bomba gibi patladı!

CHP Giresun Merkez İlçe Başkanı Av. Murat Bektaş, düzenlediği basın toplantısında; mart ayı içinde lokma dağıtımı, Ramazan kolisi dağıtımı ve vinç kiralama gibi birçok alımların parasını ödemediğini, karşılığında çek verildiğini ifade ederek, dönemin başkanı Aytekin Şenlikoğlu’na üst perdeden yüklendi. 

Şenlikoğlu döneminde İLBANK’tan 364 milyon TL kredi çekildiğini de ifade eden başkan Bektaş, “borç dağı bırakıp gittiler” diye konuştu.

Giresun Belediyesi’nin geçmiş dönemlerine atıfta bulunan CHP Merkez İlçe Başkanı Av. Murat Bektaş, yaptığı açıklamada; Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Ekrem Faruk Civelekoğılu’nun ‘Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse ve ekibi, mesai arkadaşlarının maaşlarını ve bayram ikramiyelerini ödeyemeyeceklerse istemeleri halinde kendilerine yardımcı olmaya hazırız’ açıklamasına sert sözlerle cevap verdi. Bektaş; “Sayın Civelekoğlu bize yardımcı olmak istiyorsa öncelikle belediyenin kasasından harcadıkları özel harcamaları geri getirsinler. Seçime bir hafta belediyeye 600 bin liralık vinç hizmeti faturası kesilmiş. Seçimin ardından da Aytekin Şenlikoğlu'nun avukatlık ofisinden Giresun Belediyesi'ne icra takibi başlatılmış. 133 bin liralık lokma dağıtmışlar, sevabını kendilerine faturasını bize bırakmışlar” dedi.

CİVELEKOĞLU, 3.1 MİLYONLUK TİCARET YAPMIŞ

 “AKP Merkez İlçe Başkanı Ekrem Beyin maaşlarla alakalı açıklaması nezaketsizliktir” şeklinde konuşan CHP’li Bektaş: “Biz belediyeyi alalı üç ay olmadı. Seçim öncesi Civelekoğlu’na bir çağrıda bulunmuştum. Kendisi de belediye ile ticari ilişkide bulunmadım diye açıklama yayınlamıştı. Tüm kamuoyu da gördü. Vatandaşlarımız Ekrem beye de sosyal medyadan yorumlarla tepki göstermişti” dedi ve şöyle devam etti:

“Kendisi AKP İl Başkanı Kenan Tatlı ile birlikte İl Başkan Yardımcısı olarak göreve başlamış biriydi. Bana cevap verecek insan benimle aynı bağlantıda olması lazımdı. Kendisi Belediyeye çikolata, hediyelik eşya, temizlik malzemesi, kömür, fındık ve ikramlık satmış. Rutin miktarların 3.1 Milyon TL’lik ticaret yapmış. Ticaret ve siyasi etiğini Giresun kamuoyuna bırakıyorum. Kendisi Buray Konseri bile düzenlemiş. Kültür etkinliklerimizde biz de kendisinden yardım isteyebiliriz. Ekrem bey bize yardımcı olmak istiyorsa önce bazı şeyleri açıklasın. Soruşturma evresinde olduğu için firma ismi vermeyeceğim. 10 liralık mal alıyorsunuz 20 liralık fatura kesiyorsunuz. 450 bin TL fazla faturası kesilmiş bir işlem var. Belediye 10 liralık mal alıyor, 20’ye faturalandırıyor. Bu kötü idarecilik, bu belediyeyi batırmaktır. Bir iş yapılacak belediyeye işe yeni başlamışsınız ama işin parasının tamamı ödenmiş. Arkadaşlarımızın gözünden kaçan bir işlemler varsa onları da söyleyin.

Kamuoyunda çok tartışıldı. Eldiven ihalesi. 5 Mart 2024’te eldiven ihalesi yapılıyor. 8 Mart’ta ise teslim alınıyor. 32 bin çift eldiven depoda Temizlik İşlerindeki arkadaşlarımız kullansın diye alınıyor. Seçim sonrasında ise arkadaşlarımız sayım yapıyor. Toplam sadece 7.400 çift eldiven çıkıyor. Bizim belediyemizde su kanalda kullandı, fen işleri de kullandı diyelim bitmiyor. Çalışan arkadaşlarımız ofiste çalışanlar dahi kullansa 32 bin eldiven nerede? Bem-Bir-Sen Giresun İl Başkanı Muslihiddin Bey bunu açıklasın. Kendisinin dönemi.

60 TON SOLÜSYONUN 30 TONU YOK

Aynı firma aynı tarihte solüsyon ihalesi yapılmış. 60 ton, 30 tonu yok. Eskiden süte su katılıyordu. O bile ihtiyaç duyulmamış. Mart 2024’te solüsyonun 30 tonu yok. Hangi karlı günlerde kullandınız? Mart’ta seçime gidiyorduk ama kar yağmadı. 2,5 Milyon TL bedeli. Eldiven ise 1 Milyon 50 bin TL para. İkisi 3,5 Milyon TL yapıyor. 3 Milyon TL varlık tespit edilemedi. Eğer Ekrem Bey yardımcı olmak istiyorsa kalan kısımları bulsun getirsin biz de yardımcı olalım. Çevresine sorsunlar.

ŞENLİKOĞLU’NUN BORÇLARI DURUYOR

Galericiler sitesi yapmışlar, çek verilmiş. Fatih ve Boztekke Caddesi yapılmış, çek vermişler. Koli dağıtmışlar, çek vermişler. Bunları Belediye olarak şehir ödeyecek. Betonu, elektriği, asfaltı 2 Milyar TL hizmeti anlatıp 184 Milyon TL çekle öteliyorsunuz ve biz hizmet yaptık diyorsunuz. Çalışanların maaşları konusunda siyaset yapıyorsunuz. Fırsattan istifade siyaset üretip nezaketsiz açıklama yapıyorsunuz. Yardımcı olacaklarmış, olsunlar.

LOKMA DAĞITMIŞLAR FATURASI BİZE GELDİ

133 bin TL’lik lokma dağıtmışlar, faturası bize geldi. Sevabı kendilerine mi? Önce kayıp tekneyi bulsunlar. 23 Mart’ta vinç faturası kesiliyor. 600 bin TL civarında hizmet faturası gelmiş. Ama icra takibiyle geliyor. İcra takibi Aytekin beyin ofisinden geliyor. İcra takibini kendi ofisinizden yapamazsınız. Bu şehir Türkiye’nin en borçlu belediyesi. Kişi başına 14 bin TL borç düşüyor. Yardımcı olacaksınız bu işlere bir dikkat edin.

BİLET FATURALARINI BELEDİYEYE ÖDETMİŞLER

28 Aralık 2023’te uçak bileti alınıyor Esma Betül Akılmak, Berrin Aydın ve Aytekin Şenlikoğlu adına. Genişletilmiş il başkanları toplantısına gitmek için belediye AK Parti’nin finansörü olmuş. Biletlerini Giresun Belediye Başkanlığı almış. 7 Ocak 2024’te Esma Betül Akılmak, Berrin Aydın, Ali Temür, Mete Bahadır Yılmaz, Nazım Elmas ile birlikte Murat Kurum’un İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylık açıklamasının tanıtımına gitmişler. İstanbul’a gitmişler. Bunlar uçak biletini karşılayamıyorlar mı?

Aytekin bey belediye ile alakası olmadığı elemanlarının uçak biletlerini neden Belediye Başkanlığı ödemiştir. Neden Beyaz TV, ATV gibi kişilerin şehre gelmesinden dolayı uçak biletini belediyeye ödetmişler. Bunları herkesin bilmesi gerekiyor. Zenginlikleriniz bizden aldıklarınızdır. Emekçi kardeşim bunun faturasını bizlerden soracak. Bilsin isteriz. Başkaları da bu tür kendi usulsüz, siyasi anlamda etik dışı hareketlerin karşılığını ödemek yerine bunun tamamının hesabını siz vermek zorundasınız demekle olmaz.

Ekrem Bey’e çağrıda bulunmak istiyorum. Şahsi ziyaretlerde kullandıkları ulaşımın parasını yatırsınlar. Belediyenin İBAN numarasını arkadaşlar yayınlarlar. Geri getirsinler. Oradaki para, o çalışan arkadaşlarımın parasını. İpin ucu bu.”

 

 


LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 8 7 0 1 16 22
2.Samsunspor 8 6 2 0 7 18
3.Beşiktaş 7 5 0 2 10 17
4.Fenerbahçe 7 5 1 1 11 16
5.İstanbul Başakşehir 7 4 1 2 5 14
6.Göztepe 7 3 1 3 5 12
7.Eyüpspor 8 3 2 3 3 12
8.Konyaspor 8 3 3 2 -1 11
9.Bodrum FK 8 3 4 1 -2 10
10.Trabzonspor 7 1 0 6 1 9
11.Alanyaspor 8 2 3 3 -3 9
12.Kasımpaşa 8 1 2 5 -2 8
13.Sivasspor 8 2 4 2 -3 8
14.Antalyaspor 8 2 4 2 -6 8
15.Rizespor 8 2 5 1 -11 7
16.Gazişehir Gaziantep 7 1 4 2 -4 5
17.Kayserispor 7 0 3 4 -7 4
18.Hatayspor 7 0 4 3 -6 3
19.Adana Demirspor 8 0 7 1 -13 1

Cuma

12.5 °

Cumartesi

12.7 °

Pazar

14.5 °