Tarih: 05.03.2021 08:51

"Giresun´a Anıtlar Kurulu kurulmalı"

Facebook Twitter Linked-in

MHP´li Bozalioğlu yine gündemi belirledi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Giresun Belediye Meclis Üyesi ve Grup Başkanvekili S. Gökhan Bozalioğlu, Giresun ve Ordu illerinin artık ortak bir Anıtlar Kurulu´nun olması gerektiğini söyledi.

BOZALİOĞLU yaptığı yazılı açıklamada; ?Giresun´daki tarihi yapıların ve eserlerin, geçmiş yıllarda yaklaşık 1300´lü yıllara dayandığını ve bunun devamı olarak da, Türkiye´de en fazla tarihi yapılara ve yerleşik yaşam alanlarına sahip iller arasında olduğunu, bu bakımdan da kendi tarihini kontrol edebilecek tecrübeye, birikime, kültüre ve buna bağlı olarak teknik kadroya da Giresun´un sahip olduğunu belirtti.

Giresun´un yıllarca Trabzon Anıtlar Kurulu´na bağlı olduğunu belirten Bozalioğlu, ?kendi tarihimizi restore ve kontrol etmek için Trabzon´dan izin almak zorunda olmadıklarını, zaten gönderilen dosyalarında bir seneden önce gelmediği, bu durumunda kentin tarihini restore etmek ve iyileştirmek

?Giresun ve Ordu illerinin ortak bir Anıtlar Kurulu´nun olması gerektiğinin altını çizen Bozalioğlu; ?Giresun´un Trabzon´dan, Ordu´nun ise Samsun´dan bu anlamda hizmet alması ve beklenti içinde olması artık anlamsız, Merkezi Giresun´da olmak kaydı ile Giresun-Ordu için ortak bir Anıtlar Kurulu kurularak kendi tarihimizi kendi kültürel değerlerimizle değerlendirmeliyiz? dedi.                  

 /resimler/2021-3/5/1152593671321.jpg

               




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —