'FINDIK FİYATI MUTLU ETMEYECEK’

Bayraktar’ın skandal açıklaması fındık üreticisini öfkelendirdi!

Güncel 11.07.2024 10:01:00 8889 0

Ak Parti Sakarya Milletvekili ve FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, fındık fiyatının mutlu etmeyeceğini söyledi

Ak Parti Sakarya Milletvekili ve FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar’ın fındık fiyatı hakkında yaptığı skandal açıklama şok yarattı!

Ak Parti Ferizli İlçe Teşkilatı’nda Danışma Meclisi Toplantısına katılan Bayraktar, buradaki konuşmasında fındık fiyatının beklentileri karşılamayacağının sinyalini verdi!

Bayraktar, fındık işini dünyada en iyi bilen kişilerden birinin kendisinin olduğunu iddia ederek, belirlenecek olan fiyatın uçuk olmayacağının altını çizdi.

ŞIMARTMAYACAK BİR FİYAT OLACAK

Bayraktar, muhalefetin telaffuz ettiği fiyatların olma ihtimalinin bulunmadığını belirterek; “Muhalefet bir fiyat söylüyorsa bilin ki, o olmayacak bir fiyattır. Muhtemelen açıklanacak fiyattan memnun kalmayacaksınız. Bende fındıkçıyım, her olumlu ve olumsuz hareket beni de etkiliyor” dedi. 

"TBMM’de bir fındık çalışma gurubumuz var. İktidar bölge milletvekillerinden oluşan bir gurup. Bende bu oluşuma destek sağlayan birisiyim. Dolayısı ile bir araya geliyoruz, makul, mantıklı, sizleri de mutlu edecek ama şımartmayacak, bu üründen çocuklarımızın ekmek yemelerini sağlayacak, piyasayı kontrol edecek, dünya piyasamızda denge görevi yapacak bir fiyat olması için çalışıyoruz” sözlerini kullanan Bayraktar, sözlerinin devamında; “ Fındık fiyatı için ön fiyat yoklaması yapıldı. 135 lira gibi bir rakam düşünülmüş. Ama ben de 150 TL olmasını isterim tabi. Geçen yılkinden daha iyi fiyatta olabilir, ama uçmayı da beklemeyin. Ben 17 yıldır FİSKOBİRLİK başkanıyım. Dünyada ve Türkiye’de fındık fiyatlarını da çok yakından takip ediyorum. Çok iyi bir yöneticiyim. Dünyada da bu işi bilenlerden bir tanesiyim. Bu konuda tevazu yapmam, dünya piyasalarını biliyorum. Bu sektörde her şeyi bilen adamlardan bir tanesiyim. Sizin mutlu olmanız için çabalayacağız. Ama bizi böyle muhalefetin ortaya koyduğu rakamlarla değerlendirmeyin” dedi.