FETÖ DAVASI BAŞLIYOR

Giresun´da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 7 dava açıldı, 231 dosya üzerinde çalışmalar sürüyor.

FETÖ DAVASI BAŞLIYOR
Güncel 7.01.2017 19:26:44 675 0

Geri sayım başladı...

Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY soruşturmalarında iddianamelerin titizlikle hazırlandığına dikkat çekerek, ?Mahkeme tarafından yapılan incelemelerin ardından 6 dosya kabul edildi. Böylelikle Giresun´da soruşturma kapsamında açılan dava sayısı 7´ye yükseldi. Mahkeme tarafından bu dosyalarla ilgili gün verilecek ve yargılama süreci başlayacak. Halen 231 dosya üzerinde de çalışmalarımız sürüyor. Giresun´da yaklaşık 700 kişi hakkında dava açılması planlanıyor´ diye konuştu.

ÖRGÜT ÜYELİĞİ DAVASININ İDDİANAMESİ HAZIR

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamenin ilgili mahkemece kabul edildiği açıklanırken, yargılama sürecinin de en kısa başlayacağı açıklandı.

231 DOSYA ÜZERİNDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

FETÖ/PDY örgütü soruşturması kapsamında Giresun´da açılan dava sayısının 7´ye yükseldiğini açıklayan Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, 231 dosya üzerinde iddianame hazırlanması konusunda çalışmaların devam ettiğini söyledi.

GİRESUN´DA 1O94 KİŞİ HAKKINDA İŞLEM YAPILDI

Başsavcı Kaya, ayrıca FETÖ´nün 15 Temmuz hain ve alçak darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında Giresun´da bugüne kadar 1.094 kişi hakkında adli işlem yapıldığını da sözlerine ekledi.