Tarih: 24.05.2018 01:06

?DERELİ MODERNLEŞİYOR´

Facebook Twitter Linked-in

Şenlikoğlu´dan çok özel açıklamalar...

Dereli Belediye Başkanı Kazım Zeki Şenlikoğlu, kapılarını Giresn HABERCİ Gazetesi´ne açtı. Başkan Şenlikoğlu, Giresun Haberci Gazetesi İmtiyaz Sahibi Harun SAYGILI´ya çok özel açıklamalarda bulunarak, ?2018 yılında söz verdiğimiz hizmetleri tamamlayacağız. Dereli modernleşiyor, hizmetlerle güzelleşiyor´ dedi.

Yaşam şartlarının zor, arazinin engebeli olduğu ve kış şartlarının olumsuz geçtiği Dereli´de başkan Şenlikoğlu döneminde su, kanalizasyon, asfaltlama ve betonlama çalışmalarında başarılı işlere imza atılması dikkat çekiyor.

Çevre düzenlemesi çalışmalarını göreve geldiği ilk günden itibaren sürdüren başkan Şenlikoğlu ve ekibi; ilk olarak parke ve bordör taşları döşeme çalışması ile ilçe merkezini toz ve çamurdan kurtarmayı başardı. Merkezde başlayan hizmet maratonu mahallelere de yayılarak Dereli´nin daha temiz ve daha yaşanabilir bir görünüme kavuşması yolundaki çalışmalar emin adımlarla ilerliyor.

Altyapı ve kanalizasyon projelerinde başarılı işlere imza atıldığının altını çizen başkan Şenlikoğlu, ?Bu zamana kadar 40 Km. beton dökümü yaptık, yaklaşık 8 Km. daha beton dökeceğiz´ diye konuştu.

Dereli Belediye Başkanı Ak Partili Kazım Zeki Şenlikoğlu, Giresun Haberci Gazetesi´nin sorularına dobra cevaplar verdi. İşte o söyleşi?

Sayın başkanım? Öncelikle bize zaman ayırdığınız için teşekkür ediyoruz. Dereli Belediyesi´nin devam eden projeleri hakkında neler söylemek istersiniz? Söz sizin?

?Şu an da İller Bankası´yla olan altyapı çalışmalarımız bitti. Bizim şimdi yaptığımız çalışmalar içme suyu hatlarının yenilenmesi ve bu İller Bankası´yla yapılan çalışmaların ev bağlantılarının yapılması. Normalde bunlar vatandaşların yapması gereken işler fakat süreci hızlandırmak adına biz takip ediyoruz. Acele etmemizin sebebi de ihalesini yapmış olduğumuz 1.800.000TL´lik parke üstyapı çalışmaları da alt yapıdan sonra gittiği için bu çalışmaları biz takip ediyoruz. Bunların hepsi ihaleli ve kaynağı ayrılmış şekilde yapılan çalışmalar. Yani şimdi biz çarşı içini bitirdik, diğer mahallerde çalışma olmayacak diye bir şey yok. Bunlarla ilgili çarşı içinden diğer kısımlara devam ediyoruz. Burada Kuşluhan Mahallesi, Fiskobirlik mevkii var, Fatih Mahallesi var. Bu çalışmalar en son Fatih Mahallesi´nde bitecek. Diğer taraftaki mahallelerimizdeki beton çalışması devam ediyor. Amacımız mahallelerdeki beton oranını ana yollarda yüzde yüze çıkartmaktır. Bunu da başaracağımıza inanıyoruz.?

Ne kadar betonlama çalışması yaptınız?

?Bu zamana kadar 40 Km. beton dökümü yaptık, yaklaşık 8 Km. daha beton dökeceğiz. Bunların ihalelerini yaptık, çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz??

Şehir merkezinde parke çalışmalarınız bitmek üzere? Bu konuda neler söylemek istersiniz?

?Parke çalışması yaklaşık 1.800.000TL´lik bir çalışma. Bu yıl içinde tamamen bitecek. Alt ve üst yapı çalışmalarının bitmesiyle Dereli daha modern bir hale gelecek.?

Mezbahane projeniz var, biraz anlatır mısınız?

?DOKAP´la beraber yürüttüğümüz mezbaha projesiyle ilgili yer kamulaştırıyoruz. Şu an da bütün işlemler bitti. En kısa zamanda ihalesini de yapıp mezbahayı bitirmeyi düşünüyoruz. İlçemizin önemli bir eksikliğini daha tamamlayacağız.?

2018 yılın içinde devam edecek ve tamamlanacak diğer çalışmalarınız nelerdir?

?Dereli Belediyesi olarak çalışmalarımız sürüyor? Başta şehir merkezi ve mahallelerimiz olmak üzere eksikliği hissedilen çalışmaları tamamlayacağız. Reklasyon alanlarıyla ilgili park ve bahçelerin yapımı konusundaki kaynaklarımız hazır. İhale sonrasında son şeklini vereceğiz ve 2018 yılında tamamlayacağız.

İlçedeki en büyük sıkıntı Karayolları´na ait olan Cemal Müdür Caddesi´nin Fatih Mahallesi´ne giriş kısmının bitirilmesi.

Bizim vatandaşımızın en şikayetçi olduğu durum Dereli-Giresun yolunun bitmemiş olması. Onu da sayın bakanımız Nurettin Canikli ve milletvekillerimizle birlikte takip ediyoruz. En kısa zamanda yolun bitmesini bekliyoruz.

Ayrıca, binaların dış cephesinin giydirilmesi ve diğer projemiz de bittiği zaman Dereli´nin modern görüntüsü ortaya çıkacak ve turizmden daha çok pay alacak??

Şehir içindeki Borak Caddesi´ni trafiğe kapattınız? Biraz anlatır mısınız?

?Merkezde Borak caddemizi trafiğe kapatıp yayalaştırdık. Vatandaşımıza da desteğinden dolayı teşekkür ediyorum. Kamuoyunda çok büyük bir destek bulduk. Oranın park düzenlemelerini yaptık, aydınlatma sistemlerini de kurduk. Gerçekten güzel bir cadde oldu. Burada sosyal ve kültürel etkinlikler de düzenlenecek. Ben o güzergahta oturan vatandaşlarımıza ve diğer hemşerilerimize de desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Çünkü araç trafiği çok yoğun, vatandaşlara ait caddeler istiyoruz. İnşallah bundan sonra da bu tarz çalışmalara devam edeceğiz.?

Dereli´de su konusunda zaman zaman eleştiri ve tepkiler duyuyoruz. Biraz anlatır mısınız?

?Suyla ilgili bizim dönemimizde ciddi çalışmalar yaptık. Vatandaşımıza da bazen izah ediyoruz? Bizim asıl beklediğimiz çalışma DSİ ile yapılacak olan çalışmaydı. İkisu Barajı ve DSİ ile Dereli merkez, Duroğlu, Giresun, Keşap çok büyük bir projeydi. Bununla alakalı İkisu Barajı´nın başlamamış olması DSİ´nin memba yerini değiştirmesine sebep oldu. Bu memba yeri değiştirilince de arıtma tesisi Dereli Kuşluhan´a kurulmayla ilgili bir plan, proje sundu DSİ. Burada da vatandaşlarımızın mağduriyetinden dolayı biz de bu projeye itiraz ettik. Mahallede de çok büyük itirazlar tepkiler oldu, onun için de yer değiştirildi. Biz inşallah DSİ ile daha sağlıklı bir kaynak bulup, arıtma tesisinin daha uygun olacağı bir yere taşımayı düşünüyoruz. Ama tabi bu proje gelene kadar da kendimiz bireysel olarak içme suyu hattımızı, kaynağımızı arttırmayı düşünüyoruz. Getirdiğimiz kaynaklar var ama yeni bir ilave kaynak daha getireceğiz. O da Dereli´nin sorununu çözecektir. Ayrıca şebekemizdeki kaçak çok fazlaydı. Hatlarımıza çok büyük yatırım yapıyoruz. Hatlarımızın yenilenmesiyle ilgili yaklaşık 1.000.000 TL´lik yeni bir yatırım daha yapıyoruz. Ayrıca 500.000 TL´ye mal olan bir su deposu yaptık. Bütün depolarımızı elden geçirip kayıp, kaçağı da önleyeceğiz. Hijyen şartlarına çok uygun depolar oluşturup vatandaşımıza daha sağlıklı içme suyu kaynağı temin etmeyi sağlayacağız.?

TOKİ´ile bir çalışmanız olacak mı?

?Biliyorsunuz Derelili vatandaşlarımızın büyük bir bölümü gurbette yaşıyor ve doğdukları topraklarda ev sahibi olmak istiyorlar? Bu konuda TOKİ ile yeni bir çalışma planlıyoruz. Ancak, uygun arazi araştırması yapıyoruz. Uygun araziyi bulduğumuz zaman ya TOKİ´yle beraber ya da belediye öncülüğünde sosyal konut yapmayı düşünüyoruz. Çünkü gurbette olan ve ilçede oturan hemşerilerimiz artık ev sahibi olmayı istiyor.  Tabi hayat standartları yükseldi; kaloriferli evlerde oturmak istiyorlar. Yer tespitinin ardından talep toplamaya başlayacağız.?

5 yıllık dönemin ardından ikinci 5 yılı da bitirmek üzeresiniz. Bu dönemlerde söz verdiğiniz ya da gerçekleştiremediğiniz çalışmalar oldu mu?

?Daha çok sosyal projelerle, park ve bahçelerle ilgili özellikle talep ve eksiklik vardı. Bu sene içersinde yapacağımız çalışmalarla bu eksiklikleri de tamamlayacağız. Yılsonuna doğru çalışmalarımızın tamamlanmasının ardından hangi eksikliklerimiz olduğunu göreceğiz. Yol ve su konusundaki eksiklikleri yaptığımız çalışmalarla birlikte ortadan kaldırmayı planlıyoruz.

Bizim Dereli´yle ilgili açıkladığımız projelerden birisi de Dereli´de iki tane yeni cadde kazandırılmasıydı. Yaklaşık 3.500 metre uzunluğunda iki cadde, şu andaki mevcut cadde karayolları karşısı.  Bu konuyla ilgili de 2017 yılının birinci ayında Karayolları ağına aldırttık buraları. Çünkü belediyemizin bütçesini çok aşacak yerler bunlar. Bu konuda da katkılarından dolayı, plan projesinin yapılmasında önceki dönem milletvekilimiz Mehmet Geldi´ye mesleği de olmasından dolayı teşekkür ediyoruz. Tabi Karayolları ağına alınmasından dolayı da sayın bakanımız Nurettin Canikli´ye ve Ulaştırma Bakanımız Ahmet Arslan´a teşekkür ediyoruz. Dereli´nin 50 yılını kurtaracak bir proje bu.

Şunu da ifade edeyim ki, biz yılın 12 ayını Dereli´de yaşıyoruz. Dereli´de yaşıyor olmaktan, Dereli´ye hizmet etmekten de gurur duyuyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızla diyaloglarımız iyi. 2018 yılı içerisindeki projelerimizi de bitirdiğimiz zaman gönül rahatlığıyla Dereli´ye hizmet vermiş ve verdiğimiz sözlerin yüzde 90-95´ini yapmış olacağımıza inanıyorum. Dereli Belediyesi´nin 2018 yılındaki yaklaşık 17 milyon liralık bütçesinin 112 milyon lirası yatırıma dönüşecektir. Bu küçümsenecek bir rakam değildir. Dereli´ye hizmet aşkımız sürüyor.?

Ak Parti´nin kurulduğu günden itibaren aktif siyasetin içindesiniz. İl Genel Meclisi Üyeliği ve Belediye Başkanlığı ile birlikte 15 yıllık bir dönemde Dereli´ye hizmet ediyorsunuz. Metal yorgunluk hissediyor musunuz?

?Yaşım 45, metal yorgunluğum yok. Ak Parti´nin kurucusu, lideri Recep Tayyip Erdoğan 64 yaşında ve enersisiyle bizlere örnek oluyor. Recep Tayyip Erdoğan´ın kurduğu Ak Parti´nin mensubu bir belediye başkanı yorgunluk hissetmez. Ben de bu konuda yorgunluk hissetmiyorum. Tabi ki hatalarımız, eksiklerimiz olur. Bunu da milletimizin duası ve partimizin desteğiyle beraber her zaman aşmaya hazırız.?

Mart 2019 tarihinde yapılması beklenen seçimlerde yeniden adaylık düşünüyor musunuz?

?Bizim adaylığımızla ilgili iki tane aşama var; birincisi partimizin bizi aday göstermesi, ikincisi halkın teveccüh göstermesidir?

Biz siyasetle uğraşıyoruz. Ak Parti ailesinin bir mensubuyuz. Büyüklerimiz bizi aday gösterirlerse ikinci aşaması halk ayağı; halkın bizi görmek istemesi, tevazu göstermesi. Bunlar olursa aday oluruz, yoksa partimiz içerisinde başka kurumlarda hizmet etmeye devam ederiz.?

Söyleşimizin sonunda neler söylemek istersiniz? Söz sizde?

?2004 seçimlerinde İl Genel Meclisi Üyesi, 2009 ve 2014 seçimlerinde de Dereli Belediye Başkanı seçildim. Bunun onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Bize desteklerinde dolayı partimizin genel başkanından, hükümet mensuplarına sayın bakanımız Nurettin Canikli´ye, milletvekillerimize, teşkilatta görev almış herkese ve özellikle de bize dualarıyla desteklerini esirgemeyen Dereli halkına çok teşekkür ediyorum. Çalışma arkadaşlarımıza, meclis üyelerimize ve muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah 2018 dönemindeki çalışma eksikliklerimizi de tamamladığımız zaman hep beraber gururla daha yaşanabilir bir Dereli ortaya çıkaracağız. Altyapının tamamlanmasının ardından Dereli´nin şehir içini sayfiye havasına çevirecek projeleri hayata geçireceğiz. Bizim için 2018 yılının sonu tatlı bir yorgunluğu da beraberinde getirecek, çünkü yaptığımız çalışmaların meyvesini göreceğiz. Özetlemek gerekirse, değişen ve modern yüzüyle Dereli´yi turizmde dikkat çeken bölge ve ilgi odağı haline dönüştüreceğiz.?

Bize bu fırsatı verdiğiniz için teşekkür eder, başarılarınızın devamını dilerim.

?Ben de sizlere yaptığımız çalışmaları duyurma fırsatı verdiğiniz için teşekkür eder, yayın hayatınızda başarılar dilerim.?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —