Tarih: 09.09.2024 11:38

CHP 101 YAŞINDA!

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye’nin ilk siyasi partisi CHP’nin kuruluş yıldönümü coşkuyla kutlanıyor.

Bulancak Belediye Başkanı Necmi Sıbıç, CHP’nin 101. yaşını kutladı.

Bulancak Belediye Başkanı Necmi Sıbıç, CHP’nin 101. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda; “Cumhuriyet Halk Partisi, Atatürk’ün çizdiği yolda, çağdaş, demokratik ve güçlü bir Türkiye için mücadeleye devam edecektir” ifadelerine yer verdi.

Sıbıç’ın mesajında şu ifadeler yer aldı: “Cumhuriyet Halk Partisi, 101 yıllık köklü geçmişiyle ülkemizin demokratik temellerini atan ve Cumhuriyetimizin kurulmasına öncülük eden bir partidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde 9 Eylül 1923’te kurulan CHP, Türkiye’nin bağımsızlığı, özgürlüğü ve çağdaş değerlerle yönetilmesi için verdiği mücadelenin simgesidir.

101 yıl boyunca Cumhuriyet Halk Partisi, Atatürk’ün ilke ve devrimlerinden ödün vermeden, laiklik, özgürlük, adalet ve demokrasi yolunda kararlılıkla yürümüştür. Bugün de aynı inanç ve azimle, halkın sesi olmaya, demokrasi ve insan haklarını savunmaya, daha aydınlık bir Türkiye için mücadele etmeye devam etmektedir.

CHP’nin kuruluşunun 101. yılında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Cumhuriyetimizin ve partimizin kurucularını, bu yolda emek vermiş tüm kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi, Atatürk’ün çizdiği yolda, çağdaş, demokratik ve güçlü bir Türkiye için mücadeleye devam edecektir.

Bu anlamlı gün dolayısıyla, CHP’nin bir neferi olarak, partimizin kuruluş yıl dönümünü büyük bir onur ve gururla kutluyor, tüm halkımıza daha güzel yarınlar diliyoruz.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —