Canikli´nin sözleri fos çıktı

Muhalefet desteksiz atıyor diyen Canikli´nin hangi sözleri havada kaldı?

Canikli´nin sözleri fos çıktı
SİYASET 29.10.2015 08:37:07 238 0

Ak Parti Giresun Milletvekili Adayı Nurettin Canikli´nin eylem ve söylemleri birbirini tutmuyor.

Ak Parti Giresun eski Milletvekili ve Milletvekili Adayı Nurettin Canikli`nin 2007 seçimlerinin ardından söylediği sözler havada kaldı!

Canikli´nin 2007 seçimlerinin ardından vaat ettiği birçok projeyi hayata geçiremediği ortaya çıktı. Adeta hayal tacirliği yaparak kendi gündemini yaratan ve verdiği sözleri tutamayan Canikli´nin 22 Temmuz 2007 seçimlerinin ardından Hüseyin Restaurant´ta düzenlediği basın toplantısında; ikinci dönemde (2007-2011) yapılacak dediği birçok yatırım dönem sonunda gerçeğe dönüşmediği gibi, unutulup havada kaldı.

Canikli´nin;  ?Giresun´a 5.000 kişilik kapalı spor salonu yapılacak, OSB tamamlanınca burada ilaveten 1.000-2.000 kişi çalışacak, Giresun´a kayak tesisi yapılacak´ şeklindeki sözlerinin gerçekleşmediğinin ortaya çıkması şok etkisi yarattı.

Ak Parti´nin güçlü isimleri ardında göstermesine karşılık verdiği sözler havada kalan Canikli,1 Kasım seçimleri öncesinde siyaset sahnesinde hız kesmeden esip gürlemeye devam ediyor.

Bir dediği diğerini tutmayan Canikli ?siyasi gücünü´ yeterince kullanmadığı için verdiği bazı sözler de gerçekleşmedi. Canikli, 2007 seçimlerinin ardından yaptığı açıklamada; ?Bu dönemde Giresun´a 5.000 kişilik kapalı spor salonu yapılacak´ dedi. Bu açıklamanın ardından 2 seçim geçti.

Ak Partili Canikli 1 Kasım seçimleri öncesinde kapalı spor salonu konusunu bir kez daha gündeme taşıyarak; ?Giresun´a 3.000 kişilik kapalı spor salonu yapılacak (Batlama bölgesine yapılacak) ihale seçiminden önce gerçekleşecek´ dedi.

Giresun´un doğu bölgesine 3.Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulacağını dillendiren Canikli, 2007 seçimlerinin ardından; ?Giresun OSB´de bin, 2 bin kişilik istihdam yaratılacak´ demişti. Bu sözler de unutuldu.

Bulancak 2.OSB´de arsa tahsisleri devam ederken bu arsaların kimlere tahsis edildiği gizemini korurken, 3.OSB´nin doğu bölgesine yapılacak sözleri oy avcılığı olarak dillendiriliyor.

2007 seçiminin ardından; ?Giresun OSB´de 2 bin kişilik istihdam yaratacağız´ diyen Canikli´nin bu sözü söylediğinde iktidarda AKP vardı. Canikli´nin bu sözü de AKP iktidarında gerçekleşmedi ve 8 koca yıl geçti. Yalan mı?

Canikli´nin; ?Koçkaya tesislerinin arka yüzüne kayak tesisi yapılacak, yatırımcıda sıkıntı yok´ sözünün ardından tam 8 yıl geçti, Canikli´nin bu sözü de balon çıktı.

Gerçekler bu kadar ortada iken kamuoyunda; ?Canikli´nin hangi sözlerine inanacağız´ sorusuna yanıt aranıyor.

Ak Parti Giresun Milletvekili olarak 3 kez mecliste görev yapan Canikli 4. kez yine sahnede! 1 Kasım seçimlerinde AKP´nin 1. sırasından meclise gitmek için gün sayan Canikli söz verip gerçekleştiremediği sözleriyle de kamuoyunun gündeminden düşmüyor.

SİYASİ SÖYLEMLERİ DE FOS ÇIKTI

Canikli´nin icraata yönelik söylemleri gibi siyasi söylemleri de fos çıktı. 30 Mart 2014 yerel seçimleri öncesindeki açıklamasında; ?başka partilerden seçilen belediye başkanlarına kapımız kapalı´ diyen Ak Partili Nurettin Canikli´nin bu söylemi de siyaset cambazlığı olarak hafızalara kazındı. Canikli´nin bu sözlerinin ardından 1 yıl geçmeden SP´li Aydındere belde belediye başkanı AKP´ye katıldı.

Ak Partili Canikli, 30 Mart 2014 seçimlerinin ardından; ?Giresun Belediye Başkanlığını CHP kazanırsa belediye 2-3 ay sonra personellerine maaş ödeyemez hala gelir´ iddiasında bulunarak seçmenleri etkilemeye çalışmışsa da başarılı olamamıştı. CHP´li başkan Kerim Aksu, icraatlarıyla Canikli´nin sözlerinin hayal ürünü olduğunu tescilledi.

Canikli´nin söz verdiği halde Giresun´da gerçekleşmeyen yatırımlarla ilgili örnekler bunlarla sınırlı değil. Ancak, iktidardaki bir siyaset için verdiği sözü yerine getirememek oy avcılığı ve halklı kandırmak olarak da yorumlanıyor. Var mı daha ötesi?