"Bu araziler kişisel mülk değil"

İYİ Parti Giresun İl Başkanı İnan Taşgöz, FİSKOBİRLİK’in Giresun’daki taşınmazlarının satışına sert tepki gösterdi.

SİYASET 22.04.2025 13:48:00 1969 0

İYİ Parti Giresun İl Başkanı İnan Taşgöz, FİSKOBİRLİK’in Giresun’daki taşınmazlarının satışına sert tepki gösterdi. 

EFİT yerleşkesi içinde yer alan ve Giresun Üniversitesi’nin gelişim alanı sınırlarında bulunan arazinin imara açılarak satılmasını “vahim bir hata” olarak niteleyen Taşgöz, bu satışın ardında yatan niyeti sorguladı: “FİSKOBİRLİK’in Giresun’dan silinmesi mi isteniyor?” diye sordu.

Satışın kamuoyundan gizlenerek, Giresun’un ortak aklına danışılmadan yapıldığını ifade eden Taşgöz; “Burası sıradan bir arsa değil; burası Giresun’un yükseköğretim vizyonunun parçası olabilecek stratejik bir alan. Bu alanı plansızca elden çıkarmak, sadece maddi değil, aynı zamanda toplumsal ve akademik bir kayıptır” dedi.

 “BU ARAZİLER KİMSENİN KİŞİSEL MÜLKÜ DEĞİL”

FİSKOBİRLİK’in mevcut yönetimini sert sözlerle eleştiren Taşgöz; “Bu kurumun yöneticileri, ellerindeki taşınmazları sanki kişisel mülkleriymiş gibi satma hakkını nereden buluyor? Giresun halkının alın teriyle büyümüş bir kurumu bu şekilde tüketmeye kimsenin hakkı yoktur” ifadelerini kullandı.

 “SİYASİ SESSİZLİK ARTIK KABUL EDİLEMEZ”

Satışlar karşısında iktidar milletvekillerinin ve yerel yöneticilerin sessiz kalmasına da tepki gösteren İYİ Parti İl Başkanı İnan Taşgöz; “FİSKOBİRLİK’in malları birer birer elden giderken, sorumlu mevkilerde oturanların sessizliği tarih önünde büyük bir vebaldir. Bugün susanlar, yarın bu şehrin çocuklarına hesap veremez” dedi.

 “GİRESUN’UN VARLIKLARINA SAHİP ÇIKMAK HERKESİN VAZİFESİDİR”

Açıklamasının sonunda tüm siyasi partilere, sivil toplum kuruluşlarına ve Giresun halkına çağrıda bulunan Taşgöz; “Hepimiz bu şehre karşı sorumluyuz. Eğer FİSKOBİRLİK gibi değerleri koruyamayacaksak, elimizde ne kalacak? Bu kurumun tasfiyesini isteyenler varsa açık açık konuşsun. Biz İYİ Parti olarak buna asla izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

Çarşamba

18 °

Perşembe

17.1 °

Cuma

18.3 °