Tarih: 07.10.2024 19:08

“Bahaneye tahammülümüz yok"

Facebook Twitter Linked-in

Klinik Psikolog Serra Külünkoğlu, artan kadın ve çocuklara yönelik şiddet vakaları hakkında adeta alarma geçti. “Bu bir insanlık krizidir” diyen Külünkoğlu, topluma net bir mesaj verdi: “Kadına yönelik şiddetin önlenmesi, sadece kadınları değil tüm insanlığı ilgilendiren bir sorumluluk.”

Son dönemdeki şiddet vakalarının ‘psikolojik rahatsızlık’ bahanesiyle meşrulaştırılmaya çalışılmasını ise ‘şiddetin örtbas edilmesi’ olarak değerlendiren Külünkoğlu; “Bahaneye tahammülümüz yok! Kadınların yaşadığı travmalar, birkaç sözle geçiştirilemeyecek kadar derindir” ifadeleriyle sert çıkış yaptı.

Özellikle Dünya Kadınlar ve Kız Çocukları Günü’ne yönelik mesajı geniş yankı uyandırdı: “Bu gün kutlama değil artık bir uyanış günüdür. Kadın cinayetleri ve çocuk istismarları, ‘artık yeter!’ noktasını geçmiştir. Her gün, her saat; şiddet tehdidi altında kadınlar ve kız çocukları yaşam mücadelesi veriyor.”

Külünkoğlu’nun sarsıcı sözleri, sadece bireysel değil, toplumsal bir mücadele çağrısı niteliğindeydi: “Bu savaşı kazanmadan durmayacağız! Kadınların ve kız çocuklarının özgürlüğü, güvenliği ve mutluluğu, toplumun temeli olacak. Hepimiz sorumluyuz, hepimiz ses çıkarmalıyız!” 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —