Tarih: 09.08.2016 13:20

ATTAR FETÖCÜ MÜ?

Facebook Twitter Linked-in

Giresun Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar´ın ?neden açığa alındı?´ sorusu netleşiyor?

Giresun Üniversitesi Basın Bürosu´ndan yapılan açıklamada; Aygün Attar´ın Giresun Üniversitesi´ndeki görevinden 19 Temmuz´da YÖK tarafından tedbiren açığa alındığına vurgu yapılarak, FETÖ/PDY örgütüne yönelik soruşturmalar nedeniyle hangi gerekçelerle açığa alındığı açıklandı. İşte o gerekçeler?

VARAN 1  ?FETÖ/PDY ile bağlantılı bazı yurtdışı üniversitelerle ikili işbirliği anlaşmaları imzalamak, bu yapıyla bağlantılı kişileri üniversiteye almak için kadro ilanlarına özel şartlar koymak.?

VARAN 2   ?Darbe girişimi sonrasında tutuklanan ve TSK´dan ihraç edilen Korg. Salih Ulusoy´un imzasıyla 2016 yılının Şubat ayında Genelkurmay Başkanlığı danışmanlığı görevine getirilmiş olmak.?

VARAN 3   ?FETÖ/PDY ile bağlantılı bazı işadamları ve politikacılarla işbirliği içinde bulunmak.?

VARAN 4  ?15 Temmuz darbe teşebbüsü öncesinde, arşivlerde çalışma yapma talebi üzerine İstanbul ve Ankara´da görevlendirilmiş olmasına rağmen, bu süre içinde idareden izin almaksızın yurtdışında bulunmak.?

VARAN 5  ?Rektörlüğünün ilk aylarında (18 Haziran 2012) Paralel Yapının medya organlarına ücretli abonelik talimatı verilmiş olması ve 17/25 Aralık 2013 tarihinden sonra da rektörlüğü döneminde iki yıl süreyle daha (04.02.2016 tarihine kadar) bu medya organlarına devlet bütçesinden abonelik ücreti ödenmeye devam edilmiş olması.?

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —