Anketler güvenli mi?

Anketler aday belirlemede ne kadar güvenli? Kamuoyunda bu sorunun yanıtı aranıyor..!

Anketler güvenli mi?
SİYASET 8.02.2014 12:38:02 796 0
2009 seçimlerinde anketlerde % 70 oy aldığı iddiasıyla Hurşit Yüksel´i yeniden Giresun Belediye Başkan Adayı gösterin Ak Parti´de yeniden anket krizi yaşanıyor. Anketlerde yüzde 70 çıktı gerekçesiyle 2009 seçimlerinde 2. kez aday gösterilen Yüksel, yarış sonrasında seçmenden % 38 oy alarak hüsran yarattı.
30 Mart 2014 seçimleri öncesinde yaşanan süreç ?anketler ne kadar güvenli?´ sorusunu bir kez daha gündeme taşırken, Bulancak´ta Av. Kadir Aydın ve Görele´de Ertuğrul Melikoğlu´nun 3. dönemlerinde aday gösterilmemesinin ardında anket sonuçlarının olduğu iddia edildi. Bu iddiayı da Ak Parti Giresun Milletvekili Mehmet Geldi´nin gündeme taşıması dikkat çekti.
Giresun Belediye Adayı belirlenirken Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli´nin ?Okul arkadaşı ve kankası olmak´ yeterli görülerken anketlerde kim çıktı sorusu hiç gündeme gelmedi. Giresun Belediye başkanlığı yarışında Prof. Dr. Yılmaz Can´ın Giresun Belediye Başkan Adayı gösterilmesinde ?üst kurul´ anket sonuçlarına bakmazken, Görele ve Bulancak´ta aday belirlenirken ankette çıkmadılar söylemi tezat oluşturdu.
Siyasi arenada anketlerin aday belirlemede ?Yalanca bahar havası´ yarattığı yüksek sesle dillendirilmeye devam ediyor.
Sizce de anketler aday belirlemede ne kadar güvenli? Karar sizin!