Tarih: 31.03.2014 10:36

Ak Parti ilçelerde kazandı

Facebook Twitter Linked-in

Ak Parti´nin ilçelerdeki başarısı CHP ve MHP´yi şoke etti. Giresun Merkez Belediye Başkanlığı´nı yeniden kazanan CHP Adayı Kerim Aksu, üst üste ikinci kez kazanarak tarih yazdı.
Tirebolu´da Burhan Takır´la girdiği iki seçimi de kazanan CHP bu kez koltuğu Ak Parti´ye kaptırdı. CHP´nin yarıştaki başarısızlığında MHP´nin güçlü bir isimle girmesi etkili oldu. Ak Parti adayı Abdullah Karapıçak Tirebolu´da seçimin kazananı olmayı başarırken, 10 yıldır Tirebolu´da CHP´nin güçlü ismi olan Takır, 3. kez girdiği yarışta hayal kırıklığı yaşadı. Güce ve Tirebolu´yu kaybeden CHP sadece Piraziz´de seçim kazandı. 2009´da girdiği yarışı kazanan Hüseyin Görgülüoğlu, 5 yıl sonra mutlu sona ulaşarak hedefi 12´den vurdu.
Keşap ve Çanakçı´yı kaybeden MHP, Doğankent´te kazandı. Haşim Birol Tekin´le girdiği yarışı kazanan MHP´de Tekin´in kazanmasına karşılık buruk bir sevinç yaşanıyor.
Alucra, Bulancak, Çamoluk, Çanakçı, Dereli, Espiye, Eynesil, Görele, Güce, Keşap, Tirebolu, Şebinkarahisar, Yağlıdere´de kazanan Ak Parti, ilçelerde 2009´a oranla daha başarılı sonuçlara imza attı. Ak Parti´nin kazandığı ilçeler şöyle gerçekleşti:
ALUCRA: ASIM KAYMAKÇI
BULANCAK: RECEP YAKAR
ÇAMOLUK: SAVAŞ AKARÇEŞME
ÇANAKCI: TUNCAY KASIM
DERELİ: KAZIM ZEKİ ŞENLİKOĞLU
ESPİYE: MUSTAFA KARADERE
EYNESİL: ÇOŞKUN SOMUNCUOĞLU
GÖRELE: TOLGA ERENER
GÜCE: AYTEKİN GEÇGEL
KEŞAP: MEHMET EMÜR
TİREBOLU: ABDULLAH KARAPIÇAK
ŞEBİNKARAHİSAR: ŞAHİN YILANCI
YAĞLIDERE: ABDURRAHMAN KIRHASANOĞLU



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —