Tarih: 26.06.2024 10:01

‘AÇIKLAMA BEKLİYORUZ’

Facebook Twitter Linked-in

Kısa adı BEM-BİR-SEN olan Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası Giresun İl Başkanı Muslihiddin Aydın, Giresun Belediyesi’nde eksik yatırılan maaşların ne zaman ödeneceği konusunda açıklama beklediklerinin altını çizdi.

Aydın, yaptığı açıklamada; “Giresun Belediyesinde çalışan memurlara öngörülemeyen nedenlerden veya hazırlıksız yakalanmadan dolayı Haziran 2024 maaş ödemelerinde memurlara 25 bin TL, işçilere de 20 bin TL ödeme yapılmıştı. Takdir edilmeli ki birçok çalışanın kredilerinden ve kredi kartlarından dolayı aksatılmadan ödenmesi gereken banka borçları düşünülerek eksik ödenen kısmın (banka kredi sözleşmeleri gereği çalışanların çok daha büyük sorunlar yaşamaması için) en kısa sürede ödenmesi kaçınılmazdır” dedi.

Aydın, açıklamasının devamında; “Belediye Başkanı Sayın Fuat Köse’nin bu durumu ve beklentileri dikkate alarak alacaklarımızı en kısa sürede ödeyeceği inancımızı koruyoruz. Bundan sonraki süreçte bu tür mağduriyetlerin yaşanmaması ve personel arkadaşlarımın idareye güveninin daha fazla zayıflamaması için bazı önlemlerin şimdiden alınması gerektiği kanaatindeyiz. Bizler yetkili sendika olan MEMUR-SEN'e bağlı BEMBİRSEN olarak tüm çalışanlar adına Haziran ayından kalan maaş alacaklarımızın hangi tarihte yatırılacağı konusunda açıklama bekliyoruz” ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —