Tarih: 17.10.2013 09:23

´Şeriat mı geldi?´

Facebook Twitter Linked-in

Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, kamuda türban yasağının kaldırılmasını savundu. Ak Parti İl Teşkilatı´nda düzenlenen bayramlaşma töreni sonrasında açıklamalarda bulunan Canikli, ´Toplumu pramgalardan kurtardık´ dedi.
Canikli, kamuda başörtüsü yasağının kaldırıldığını, buna toplumun yüzde 80´inin destek verdiğini aktararak; "Bu konu da toplumun prangalarından biriydi. Hamdolsun bu önemli prangalardan toplum kurtuldu. Bunu hiçbir şekilde sağa sola çekmeye gerek yok. Tarihi bir adımdır. Hayırlı olsun gerçekten. Ne şeriat geldi ne toplumun dengesi bozuldu. Bu dengenin bozulacağına dair en ufak sıkıntı söz konusu değil. Bu yasağın kaldırılmasını sadece başörtülüler değil, toplumun yüzde 80´e yakın bir destek söz konusu kamuoyunda, toplum istiyor. Kamuda bu yasak kaldırılmıştır" dedi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi İç Tüzüğü´nde başörtüsü yasağın olmadığını savunan Canikli, bu nedenle herhangi bir düzenlemeye ihtiyaç duyulmadığını ve milletvekillerinin başı kapalı olarak TBMM´ye girmelerinde hiçbir yasal engelin bulunmadığını sözlerine ekledi.
 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —