Tarih: 10.06.2011 23:40

´Dedikodulara üzülüyorum´

Facebook Twitter Linked-in

     Düzenlediği basın toplantısında kendisi hakkındaki eleştirilere yanıt veren Giresun Üniversitesi Rektör Vekili Can, çarpıcı açıklamalarda bulundu.
     ?YÖK İSTERSE GİDERİM´
     ?Aynı kişinin ikinci kez 6 ay daha göreve vekâleten atanamayacağı şeklindeki tepkileri ?dedikodu´ olarak nitelendiren Can; ?YÖK isterse valizimi toplar giderim? dedi.
Prof. Dr. Can, basın mensuplarına vekâleten atanma kararı yerine; kuruldan gelen ?göreve devam etmesi´ yönündeki yazıyı okudu. Böylece, Can´ın YÖK genel kurul kararıyla değil de YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan´ın vekalet görevine devam etmesine dair yazısıyla makamda kaldığı ortaya çıktı.
     ?TIP FAKÜLTESİ AÇAMIYORUZ´
     Tıp Fakültesi konusuna açıklık getiren Can, şöyle devam etti: ?Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi için bir çalışma içerisindeydik. Fakat nüfusumuz 500 binin altında olduğu için üniversitemiz bünyesinde tıp fakültesi açamıyoruz. Dolayısıyla Sağlık Bakanlığı´na bağlı Araştırma Hastanesi açılabiliniyor. Bu doğrultuda eski Kale Hastanesi binasının Sağlık Bakanlığı´na devri yapıldı. Yıkılarak yerine 300 yataklı Araştırma Hastanesi yapılması için çalışmalar hız kazandı. Yine üniversitemize 17 milyon TL kamulaştırma kaynağı aktarılarak Fiskobirlik´e ve özel şahsa ait arazileri devraldık. Sahilde rektörlük konutu olarak yapılan tesisleri Giresun halkının hizmetine açtık? dedi. Can, inşaatların TOKİ aracılığı ile yapılacağını söyledi.
     Can, halen Sivas Cumhuriyet Üniversitesi´nde okuyan Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin Giresun´da okumalarına fakülte dekanının karşı çıktığını iddia etti.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —