Tarih: 20.07.2017 15:07

2 BAŞKAN DEĞİŞTİ

Facebook Twitter Linked-in

Hayırlı olsun?

Ak Parti´de 5 Belde başkanı yeni yönetimlerini oluşturmak için yeniden görevlendirilirken, 2 Belde de değişim yaşandı. Duroğlu´nda ise başkan seçimle belirlenecek.

Ak Parti´de kongre takviminin netleşmesiyle birlikte ilçelerde delege seçimleri yapılırken, beldelere atanan başkanlar da yönetim kurullarını oluşturma çalışmalarına hız verdi.

Nüfusu 5 binin üzerinde olan Duroğlu´nda ilk kez seçimli kongre yapılacak. Delege seçiminin tamamlanmasının ardından Duroğlu´nda Belde Başkanlığı seçim tarihi belirlenecek ve kongre yapılacak.

Kovanlık ve Üçtepe beldeleri dışındaki 5 belde de ise mevcut başkanlara yeni yönetimlerini oluşturmak için İl Yönetimi tarafından yetki verildi. Ören, Yavuzkemal, Aydındere, Soğukpınar ve Çavuşlu Beldeleri´nde mevcut başkanlara yeni yönetim oluşturma yetkisi verilirken; Kovanlık ve Üçtepe´de yeni isimler başkan olarak atandı.

Ak Parti Giresun İl Başkan Vekili Kenan Tatlı imzasıyla görevlendirilen yetki belgesiyle birlikte; Yavuzkemal´de (Dereli) Aziz Sarı, Aydındere´de (Bulancak) Barış Aydoğdu, Soğukpınar´da (Espiye) Cevat Sarıkaya, Çavuşlu´da (Görele) Fatih Duzcu, Ören´de (Eynesil) Yakup Köçek yeniden belde yönetimlerini oluşturmak için görevlendirildi.

Üçtepe (Yağlıdere) ve Kovanlık (Bulancak) Beldelerinde belde başkanları değişti. Kovanlık´ta Harun Kalıntaş´ın yerine Yaşar Bulut, Üçtepe de ise Adem Özdemir´in yerine Necati Göçmen´den Belde Yönetimini oluşturması istendi.

Belde Başkanlarının yaklaşık 15 gün içinde yeni yönetimlerini oluşturarak, ilçe başkanlarının onayına sunmaları bekleniyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —