‘Santrali neden kapattınız?’

Çanakçı 1 HES santralinin hukuk dışı yollarla kapatılması gündeme bomba gibi düştü!

Güncel 22.08.2022 10:07:00 7508 0
‘Santrali neden kapattınız?’

Şengün Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Şengün, Çanakçı’daki HES santralinin hukuk dışı şekilde kasıtlı olarak siyasi oyun oynanarak kapatıldığını savundu.

“Oynanan oyunlara, kurulan tuzaklara ve tezgahlara hep göğüs gerdiğini” anlatan Şengün;  Giresun Valisi Enver Ünlü’nün kendisiyle görüşmekten kaçtığını iddia etti.

Şahıs arazisindeki heyelandan dolayı Çanakçı 1 HES santralinin 19 Haziran’da bilirkişi raporuna rağmen hukuk dışı yollarla kapatıldığını anlatan Şengün; “hukuk mücadelesine devam ettiğini, şirkete tebligat yapılmadan santralin kablolar kopartılarak sabotaj yapılarak kapatıldığını” söyledi. Santralin kapatılmasından dolayı yaklaşık 15 milyon TL zarara uğradığının altını çizen Şengün; ‘Kapatma konusunda kimin keyfi talimatı varsa hepsiyle hesaplaşacağım” dedi.

Sosyal medya üzerinden konuyla ilgili sert açıklamalarda bulunan Şengün; “Açık ve net bir şekilde DSİ Genel Müdürü, Vali ve Kaymakam'a yazdığım yazılarda yaptığınız uygulama tam bir rezalettir kasıtlıdır, bu yapılan hainliktir demiştim. Siyasiler ile işbirliği içinde oynadığınız bir oyundur, kurduğunuz tezgah şirketi iflasa sürüklemeye yönelik bir tezgahtır. Yakanızı bırakmam, hesabını sorarım demiştim. Olayı sosyal medyaya, TV kanallarına, gazetelere taşır santralin hiçbir ünitesinde hasar olmadığı halde santrale baskın yaparak suikast ve sabotaj yaparak 19 Haziran Pazar günü tatil günü kapatılması işletmenin üretimden alıkonulması, ülkeye, milletimize ve santral sahibi şirkete oyun oynanması anlamını taşır açıkça ihanettir, hainliktir. Buna izin vermeyiz demiştim. Genel Müdür ve Vali, benimle karşı karşıya gelmekten kaçıyor. Siz nasıl vali, nasıl genel müdürsünüz yaptığınız rezaleti savunamaz hale geldiniz? Bilirkişi raporu ortada iken santralin açılmasını bekletiyor, şirkete şu ana kadar 12 Milyon TL üretimden kaynaklanan, 3.500.000.-TL santrale sabotaj ve suikast yaparak zarar verdiniz.  Kendinizi ve kurumlarınızı savunamıyor, içinizdeki santrale hasar veren hainler yüzünden zora girdiniz. Kesin ve net söylüyorum. Olay çok ciddi noktalara gidecek hainlerin defterini dürene, ülkemizde bir daha görev yapmaları engellenene kadar yola devam edeceğiz. Ben Ak Partili’yim üstelik milletvekili adayı olmaya karar verdim. Slogan bellidir durmak yok hainleri temizleyene kadar yola devam. Zira 80 milyon Dolar yatırımı siz yapmadınız. Şirket yöneticileri yaptı. Siz kim oluyorsunuz da üretimine devan eden santrali keyfi hizmete mahsusu şekilde birilerinden emir alarak kapatıyorsunuz. Üstelik santralin hiçbir ünitesinde hasar olmadığı bilirkişi raporu ile ortaya çıkmış iken santrali üretime açmıyorsunuz. Santrali üretime açmayanlar bu ülkeye, millete ve santral sahibi şirkete zarar veren hainlerdir.”

Şengün, sert açıklamalarına hız kesmeden devam ederken; Giresun Valisi Enver Ünlü ve DSİ Genel Müdürü’ne yazdığı yazıları da sosyal medyadan paylaştı. İşe o yazı:

GİRESUN VALİSİ

GİRESUN

28.07.2022, 08.08.2022, 10.08.2022, 15.08.2022, 16.08.2022, 17.08.2022 ve 18.08.2022 tarihlerinde Genel Müdürümüz ile görüşme yapmak üzere yazılı olarak görüşme talebinde bulunmuştum. Şu ana kadar acil ve ivedi talebime rağmen görüşme hususunda bilgi verilmemiştir. Benden kaçmakla ülkeye hizmet edemezsiniz. Benim gibi yatırımcı olmaz ise siz bir hiç olursunuz. Zira ben Giresun’a yurt dışından para getirerek 200 Milyon Dolar yatırım yapan devlet ve özel sektörde 46 yıl hizmeti olan üst seviyede çalışmış biriyim. Bu Ülkeye 46 yıldır kamu sektöründe ve özel sektörde üst seviyede hizmet etmiş ülkeyi ve devletin kurumlarını çok iyi tanıyan üstelik milletvekili adayı olmuş kişi olarak Teknik Üniversiteli yatırımcı bir mühendis olarak üstelik Ak Partili olarak ülkemin hizmetinde oldum.

Hırsız, ahlaksız, namussuz, şerefsiz, terbiyesiz değilim. Devletin ihalesini almadım ve Devletin kredilerini kullanmadım Devletini ve Milletini soyan mafya değilim. Devletin Kurumları ile ihale ve kredi ilişkim yok yurt dışından para getirip Santralin yatırımını yapmışım. Anamdan emdiğimi burnumdan getirdiniz. İhanetin soygun düzeninin hepsini gördüm, ceketimi sadece soymadığınız kaldı. Oynanan oyunlara, kurulan tuzaklara ve tezgahlara hep göğüs gerdim. Kim oyun oynamış ise milletvekilleri ve kamu yöneticileri dahil ezip geçtim. Giresun Milletvekillerinin santralin işletmeye açılmaması için 2017 yılında DSİ 22. Bölge Müdürü ile olan konuşmaları ve baskıları aynen tarafıma nakledilmiş, hemen orada Milletvekilleri hakkında gereğini yaptığımı Bölge Müdürü iyi biliyor. Santrali ezerek işletmeye açtım. Kimsenin gücü engellemeye yetmedi.

Şirketimin yaşadığı sorunlar sebebiyle santralin hukuk dışı şekilde kasıtlı olarak siyasi oyun oynanarak kapatılmış olması sebebiyle Genel Müdür ve Vali ile görüşemiyor isem şirketimizin yatırımları ile ilgili yaşanmakta olan sorunları nasıl çözeceğiz. Santralde kesin ve net bir şekilde 28.07.2021 tarihinde santralin ünitelerinin dışında şahıs arazisinde meydana gelen heyelandan dolayı hiçbir hasar olmadığı halde 61 gündür Santral neden kapatılmıştır bunu anlamak mümkün olmamıştır. Santralin kanunsuz ve hukuk dışı şekilde kurulan tuzak ve tezgahla siyasi yönden kapatılması ülkeye, milletimize ve santral sahibi şirketin sahiplerine ihanettir kapatmayı bizzat yönetenler santral sahibi şirketin yabacı ülkedeki sahibi olan şirket olarak o kanaattedir ki ülkeye ihanet eden hain mertebesinde değerlendirilmektedir. Ülkeye yatırım yapmakla Şirkete hainlik edildiğinden pişman olmuşlardır. Üstelik Santral 30.07.2021 tarihinden itibaren ünitelerinde hasar olmadığından sürekli üretimine devam etmiştir. Bu durumu EPİAŞ ve Takasbank fatura ve ödemelerinden görmek mümkündür. Üstelik 3 kişilik Üniversite Öğretim Üyeleri tarafından DSİ 22. Bölge Müdür Yardımcısı, Çanakçı Kaymakamı ve DSİ Giresun Müdürünün isteği istikametinde Çanakçı Kaymakamlığında düzenlenen 14.06.2022 tarihinde alınan karar neticesinde ve istikametinde Santral yerinde 30.06.2022 tarihinde Bilirkişi incelemesi yapılmış, 07.07.2022 tarihinde bilirkişi raporu düzenlenmiş, santralin hiçbir ünitesinde hasar olmadığının tespit edildiği, neticede Santralin işletmeye devam edebileceği yazılı olarak bildirilmiştir. Genel Müdürlü, Giresun Valiliği, EPDK, EPİAŞ, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, T.C. İçişleri Bakanlığı ve T.C. Cumhurbaşkanlığı Makamına düzenlenen Bilirkişi Raporu yazı ekinde dosya halinde gönderilmiştir.

Çanakçı Kaymakamı, DSİ 22. Bölge Müdürü ve DSİ Giresun Müdürü’nün isteği üzerine bilirkişi raporu alınmış teslim edilmiş; ‘santralin hiçbir ünitesinde hasar yok, üretimine davam edebilir’ denildiği halde ülkeye, millete ve santral sahibi şirkete açıkça ihanet edilmektedir bu Santral sahiplerini iflasa sürüklemek için yapılmış kötülüktür ve hainlik mertebesinde değerlendirilmektedir. Bu ihaneti yapanlar elbette hesap vereceklerdir gereği yapılmaktadır. 

Giresun İli, Çanakçı İlçesi Görele Deresi üzerinde kurulu bulunan Çanakçı I HES Santralinin hukuk dışı şekilde geçici olarak Genel Müdürlüğün 07.06.2022 tarihli yazısı ile kapatılması şirkete ve şirket Yetkililerine yazılı olarak bilgi verilmemesi ve tebligat yapılmaması açıkça skandal hukuk dışı kasıtlı bir karar alındığının ortaya çıkması kabul edilemez bir durumdur. Çanakçı I HES’in hukuka aykırı olarak DSİ Genel Müdürlüğü ve Giresun Valiliği tarafından 19 Haziran Pazar tatil günü 30-40 kişilik bir grupla santralde sanki dinamit, patlayıcı madde üretilen yermiş gibi baskın düzenlenerek kasıtlı olarak kapatılması şirkete çok ciddi şekilde zarar verilmesi, şirketin iflasa sürüklenmesi, santrale hasar verilmesi çok ciddi sorun haline gelmiştir. Santralin açılması konusunda detaylı toplantı ve görüşmeler yapmak için talepte bulunulmuş sürekli Genel Müdür ve Vali olarak görüşmekten kaçıyorsunuz.  Bu yapılanlar Santral sahibi şirkete örgütlü olarak ihanet etmek için çaba içinde olunduğunu yapılanları siyasi oyun olduğunu gösteren bir tutumdur. Bu tutumunuz kesin olarak kabul edilemez bir durumdur. Ülkeye yapılmış en büyük kötülüktür ve ihanettir.

Yazılan yazıların meseleyi tam olarak halletmediği kör döğüşüne dönen idare ile şirket ilişkilerinin yeniden düzene sokulması, Giresun Çanakçı Bölgesinde bir Milletvekili ve onun yakını amca oğlu Çanakçı İlçe Başkanının benim Ak Partiden Milletvekili Adayı olacağımı sosyal medyada açıklamam ve paylaşımlar yapmam üzerine Çanakçı İlçesindeki hain ve solcu kişiler ile işbirliği içinde sahte yazılar düzenlemek suretiyle siyasi oyun ile santralin kapatılmasına sebep olunduğu, Genel Müdürün ve Valinin açıkça oyuna getirilerek aldatılarak gerçek durumla ilgisi olmayan 2021 yılındaki belgeler kullanılarak Santralin kapatıldığı ortada olduğundan gerçek durumunun bizzat tespiti bakımından Genel Müdür Prof. Dr. Lütfi AKÇA Bey ve Giresun Valisi ile acil ve ivedilikle makamında görüşmek olayı birlikte değerlendirmek istedim ancak görüşme mümkün olmadı. Hep karşı karşıya gelmekten kaçtınız.

Sabrettik ancak sabrında bir sınırı vardır. Şirkete verilen zararın ortadan kaldırılması bakımından çok acil olarak görüşmem gerekiyor. Ankara’ya acilen geleceğim. İntihara varacak şekilde Şirketimize saldırıda bulunulması kabul edilemez.

Aksi halde bu yatırımı organize eden kişi olarak heyelan sebebiyle hasar görmemiş bir santrali kapatarak ihanet edildiğinden ve hainlik yapıldığından Şirkete 12 milyon TL üretimden çok ciddi zarar verildiğinden, santrale kapatma sırasında hain kamu çalışanları tarafından elektronik kumanda odasına izinsiz zorla kapıları açarak 30-40 kişi girilmek suretiyle (Yaşanan çirkin olay kamera kayıtları ile tespitli olup savcılığa, DSİ Genel Müdürlüğüne, Valiye kamera kayıtları teslim edilmiş olup) 3.500.000.-TL hasar verildiğinden, Santral hukuka aykırı zorbalıkla kapatılarak şirket  kredi ödemelerini yapamaz durumuna getirildiğimizden iflasa sürüklendiğimizden hala neden Bilirkişi raporu ortada iken üstelik heyelandan sonra Santralin ünitelerinde hasar olmadığı halde santrale bir çok yazılarımıza ve görüşme taleplerimize rağmen neden işletmeye açılmadı kasıtlı olarak bekletildi bunu açıklamak mecburiyetindesiniz. Bu şartlarda ülkeme, milletime açıkça yapılan ihanete ve hainliğe dayanamam intihar edeceğim.

Bu açıkça yıllarını Ülkesine hizmette geçirmiş 52 yıllık dava adamı ERBAKAN Hocanın yanında yetişmiş, MTTB Başkanlığı yapmış 20 yıldır Ak Parti için varını yoğunu ortaya koyan bir kişiye karşı bir örgütlü hareket olup ihanettir ve kötülüktür içime sindiremiyorum.

17.08.2022 tarihinde Genel Müdüre ve Valiye yazılan 9 sayfalık yazımız faks ve PTT aracılığı ile göndermiştim. Genel Müdür tarafından incelenmesini neticeden şirketin temsilcilik adresine bilgi verilmesini istemiştim.

10.08.2022 tarihinde düzenlenen dosya halindeki raporda santralde hiçbir eksikliğin olmadığı heyelandan kaynaklanan hasarın bulunmadığı, üstelik Şahıs arazindeki hasarın Şirket tarafından 1.500.000.-TL harcama ile Kaymakamın denetiminde temizlendiği, Eylül 2021 tarihinden sonra karayoluna hiçbir heyelanın ve taşın gelmediği açıkça belge ve fotoğraflarla video kayıtları ile tespit edilmiş Valiye ve Genel Müdürlüğe dosya halinde gönderilmiştir. Bilirkişi Raporu DSİ tarafından Kaymakam ile işbirliği halinde düzenlenmiştir. Neden ve niçin raporun gereği yerine getirilmemiştir. Bizde bunu merak ediyoruz hangi siyasi baskı ve güç santralin işletmeye açılmasını engelliyor bunu bilmek ve öğrenmek hakkımızdır. Bahsettiğimiz siyasi baskı unsuru olan Milletvekili bir daha Giresun’dan aday olamayacak yaptıklarının ve aile şirketinin yaptığı soygunların belgelerini açıklayacak ve defterini düreceğim.

Genel Müdürlüğe ve Valiye teslim edilen Üniversite Öğretim Üyelerinin  Raporuna rağmen Santrali neden açmadığınızı izah etmek durumundasınız. Kasıtlı olarak zarar vermek için açmadığınız Giresun Milletvekili olan o şerefsiz ve yakını olan İlçe Başkanı ve Çanakçı İlçesinin Komünist ve TİKKO, THKPC, DEAŞ, YPG, PYD Üyeleri sürekli sahte yazı düzenleyip gönderiyor devrede, ayrıca Çoruh Elektrik Dağıtım Şirketinin Sahibi de devrede bunlar bana bilgi olarak sürekli idarenizdeki elemanlar tarafından bildiriliyor. Bu Ülkeye açıkça ihanet edilmiştir Şirkete hainler ile işbirliği yaparak açıkça zarar verilmiştir. Bunun hesabını birileri kesin verecektir.

Santrale inceleme yapmak için Genel Müdürlüğünüzün yada Valiliğin elemanları gelecektir. Bizde Üniversite Hocaları olan bir ekiple birlikte geleceğiz. Yanımızda Eski Danıştay Başkanımız Hüseyin Bey'de olacak. Ayrıca yanımızda Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi bir Profesörde olacak. Yine yanımda 3 adet içinde Ceza Hukuku Avukatı olmak üzere Ticaret Hukuku Avukatı da olan en az 3 Şirketin Avukatı da inceleme sırasında Santral bölgesinde olacaktır. Ondan sonra olay yerinde heyelan Santralin hangi ünitesinde nereye hasar vermiş birlikte yerinde tespit edeceğiz. Genel Müdürlüğe ve Valiye haince yalan ve iftira raporu veren 2021 yılı Ağustos ayında Santral işletmede ve üretim yaparken yalan ve iftira raporu hazırlayanları özellikle Santral bölgesinde istiyoruz. Bizde ekip halinde  santralde bu 2021 yılında  yazdıklarının yalan ve iftira olduğunu tespit edeceğiz.  Acil ve ivedi olarak bilgi bekliyorum. Santrali neden açmadınız ne zaman açacaksınız? Ülkeye, Milletimize ve santral sahibi şirkete reva görülen ihanet ve hainlik nasıl ve ne zaman önlenecek bunu artık bilmek istiyoruz. Gereğini elbette yapmaya devam edeceğiz. 

Görüşmenin gerçekleşmesi bakımından Giresun Valisi ve DSİ Genel Müdürü olarak çok acilen görüşmenin saatinin tespiti ile tarafıma yazılı ya da telefonum aracılığı ile bilgi verilmesini arz ve rica ederim. 19.08.2022

 

ŞİRKET MERKEZ ADRESİ:                                                                           SAYGILARIMLA,

ŞENGÜN Elektrik Endüstri Sanayi ve Ticaret A.Ş. Adına;

German WWS Energy GmbH Şirketi                                                 Halil İbrahim ŞENGÜN

Hamburger Str. 206  22083                                                                   Makine Y. Mühendisi

(Steuernummer 43/724/01368)

                                      Hamburg/DEUTSCHLAND                       Şirketin Türkiye Temsilcisi          

                                                                                                      

               

 


LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16

Perşembe

26.2 °

Cuma

19.2 °

Cumartesi

16.1 °