NERESİNDE RANT VAR?

Giresun´a yapılacak olan 3. özel hastane konusunda geri sayım devam ederken, siyaset arenasında oluşan bilgi kirliliği kafalarda soru işaretleri yaratıyor.

SİYASET 9.07.2014 09:51:27 1145 0
NERESİNDE RANT VAR?
Ak Parti Giresun İl Başkanı Hasan Aydın, Merkez İlçe Başkanı Av. Aytekin Şenlikoğlu ve Milletvekili Mehmet Geldi 3. özel hastanenin yapımı için Giresun Belediyesi´nin Meclis kararıyla BEKDAĞ şirketine tahsis ettiği arazi konusunda gündem saptırmaya devam ediyor. Aydın, Şenlikoğlu ve Milletvekili Geldi de Giresun´a 3. özel hastane yapılmasını engellemek adına çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.
AYDIN, ŞENLİKOĞLU VE GELDİ NEYİN PEŞİNDE?
Ak Parti Giresun İl Başkanı Hasan Aydın ve Merkez İlçe Başkanı Şenlikoğlu, lisans işlemi alınan 3. özel hastanenin yapımına arsa tahsisini bahane ederek şiddetle karşı çıktıklarını dile getiren açıklamalarda bulunuyorlar.
Petrol ofisi eski dolum tesis alanının imar planında ?OTOGAR ALANI´ olarak ayrıldığını savunan Şenlikoğlu ve Geldi, arsanın 3. özel hastane yapacak olan şirkete bedelsiz olarak tahsis edilmesine karşı çıkıyor. Şenlikoğlu ve Geldi´nin birilerini korumak adına yaptığı açıklamaların bilgi eksikliği ve bilgi kirliliği yaratması dikkat çekiyor. Öyle ki söz konusu araziye otogar yapılmasının önünde mahkeme kararı var.
İŞTE GERÇEK! ŞENLİKOĞLU VE GELDİ NEYİN PEŞİNDE?
Şenlikoğlu´nun ardından Milletvekili Mehmet Geldi de Belediye Meclisi tarafından BEKDAĞ şirketine tahsis edilen alanın Otogar alanı olarak ayrıldığını savunarak, medya üzerinden bilgi kirliliği yaratıyor. Öyle ki, Giresun Belediyesi Petrol Ofisi eski dolum tesislerinin bulunduğu alana otogar yapmak istediğinde Giresun Valiliği tarafından Ordu İdare Mahkemesi´nde dava açıldı. Ordu İdare Mahkemesi, Giresun Valiliği´nce açılan (Esas No: 2010/530, Karar No: 2011/353) dava sonucunda Petrol Ofisi eski dolum tesislerinin bulunduğu alana otogar yapmasını kıyı kanununa aykırı bularak iptal etti. Bu karara rağmen, Şenlikoğlu ve Geldi´nin kamuoyunu yanıltması kafalarda soru işareti bırakıyor.
YAKLAŞIK 400 KİŞİYE İŞ İMKANI VERİLECEK
Belediyelerin yatırımcılara bedelsiz arsa verme yetkisi olmasına karşılık Aydın, Şenlikoğlu ve Geldi´nin özel hastane yapımına karşı çıkması manidar bulunuyor.
Aydın ve Şenlikoğlu´nun yaklaşık 400 kişiye istihdam sağlayacak bu yatırıma sudan bahanelerle gerçeklerden uzak bilgilerle karşı çıkarken, kendi yandaşlarını korumak adına gündem yaratması kamuoyu tarafından ciddiye bile alınmıyor.
Ak Parti iktidarı döneminde ard arda kapanan tesislere rağmen işsizler ordusu çığ gibi büyüyor. Giresun Belediyesi´nin yaklaşık 400 kişinin çalışacağı bir yatırıma destek olması acaba AKP sözcülerinde eziklik duygusu mu yaratıyor?  Kamuoyu bu sorunun cevabını arıyor.
Ak Parti İl Başkanı Hasan Aydın, Merkez İlçe Başkanı Aytekin Şenlikoğlu ve Milletvekili Mehmet Geldi 3. özel hastanenin yapımına şiddetle karşı çıkarken, bunu da birilerini korumak adına yaptıkları izlenimi veriyorlar.
ARSA TAHSİSİNDE USULSÜZLÜK VAR MI?
?Arsanın tahsis edilmesinde usulsüzlük var´ diyemeyen Aydın, Şenlikoğlu ve Geldi´nin birilerini korumak adına yaptıkları açıklamalar kamuoyu desteği bulmadığı gibi, yatırıma neden karşı çıkıldığının arkasındaki sır perdesi de gün yüzüne çıkmaya devam ediyor.
Aydın´ın başkanlığındaki il yönetim kurulunda Özel Ada Hastanesi ve Özel Kent Hastanesi´nin ortakları bulunuyor. Bu iki hastanenin ortakları, Aydın ve Şenlikoğlu üzerinden 3. özel hastanenin yapılmasına karşı çıkıyor. Karşı çıkmanın altında yatan gerçek ise sağlık alanındaki pastanın küçülmesi olarak gösteriliyor.
KARDİYOLOJİ ÜNİTESİ´Nİ NEDEN KURMADINIZ?
Giresun Devlet Hastanesi´nde kardiyoloji ünitesi neden yok. Kim, kimin menfaatine çanak tutuyor?
Giresun kamuoyu yukarıdaki soruya yıllardır cevap ararken, Ak Parti sözcüleri bu konuda susmayı tercih ettiler. Giresun Devlet Hastanesi´nde kardiyoloji ünitesi olmamasından Ak Parti sözcüleri bu mağduriyete neden çözüm üretmek adına çalışmadılar? Ak Parti sözcüleri, 3. özel hastaneye karşı çıktıkları bir açıklama kadar neden kardiyoloji ünitesini gündemlerine getirmediler?
Özel Giresun Ada Hastanesi´nde kardiyoloji ünitesi olmasına rağmen, Giresun Devlet Hastanesi´nde yok.
Giresun Devlet Hastanesi´nde kardiyoloji ünitesinin kurulmasının geciktirilmesiyle bugüne kadar birileri adeta korunduğu izlenimi kamuoyunda yüksek sesle dillendirilmesine karşılık, iktidar partisi sözcüleri nedense hiç oralı olmadılar. Neden acaba?
Aksu Seka Kağıt Fabrikası özelleştirme sonrasında yaklaşık 800 dönüm arsasıyla birlikte peşkeş çekilirken alkış tutan AKP sözcülerinin, 3. özel hastanenin yapılmasına bilgisizce karşı çıkması da kamuoyu tarafından manidar bulunuyor.
TEK YETKİLİ BEKDAĞ ŞİRKETİ?
Giresun´da 3. özel hastaneyi yapma izni sadece BEKDAĞ şirketine verilebilmesine karşılık, Ak Parti sözcülerinin yasal zeminlerde gerçekleşen yatırıma karşı çıkması yandaşlarını korumak olarak yorumlanıyor.
?Giresun Belediyesi arsayı herkese açık ihale ile yatırımcılara teklif etse´ görüşü gündem saptırmaktan başka bir şey değildir. Bu arsa üzerinde özel hastane kurma şartıyla yapılacak ihaleye BEK-DAĞ şirketi bünyesinde birleşen oluşumdan başka değil Giresun´daki özel hastaneler, Türkiye´deki dev sağlık kuruluşlarının dahi kanunen girme yetkisi yoktur. Çünkü, Giresun´da 3. özel hastaneyi kurma lisansı sadece BEKDAĞ şirketine verilmiştir.
2008 yılında Sağlık Bakanlığı´nca illere kurulacak olan özel hastane sayısını belirleyen bir yasa hazırlandı. Bu yasa sonrasında Giresun´daki özel hastane sayısı da 3 olarak netleşti. Giresun´da iki özel hastane varken, 1 tane de yeni kurulması yasayla sınırlandırıldı. BEKDAĞ şirketi de 3. Özel hastaneyi kurma iznini alarak proje hazırlıklarına başladı. Giresun Belediyesi de bu yatırımcılara 20 yıllığına yer tahsis etti. Giresun´a 3. Özel hastane kurulmasına karşı çıkan Ak Parti sözcüleri gibi bazı kesimlerde bu olayı rant varmış gibi kamuoyuna sunarak bilgi kirliliği oluşmasına da yol açtılar. Öyle ki, Giresun´a kurulacak özel hastane açma yetkisi sadece BEK-DAĞ şirketine verildi. Bekdağ Güven Sağlık Hizmetleri Medikal Eğitim İnşaat Turizm Gıda Sanayi ve Ticaret Şirketi´ne dışında hiçbir kişi ya da kuruluş Giresun´a kanunen 3. Özel hastaneyi kurma yetkisine sahip değilken, bu yatırımı engellemek isteyenlerin tutumları da kamuoyunun dikkatinden kaçmıyor.
KAMUOYU BU SORULARIN CEVABINI BEKLİYOR?
*Giresun´a ilk özel hastane (Özel Giresun Kent Hastanesi) AKP´li Hurşit Yüksel döneminde Giresun Belediyesi´ne ait 7 katlı bir bina kapalı alan olduğu için kiralama yoluyla yatırımcıya tahsis edilmedi mi? Özel Kent Hastanesi ortakları da Ak Parti yönetimlerinde görev almadılar mı?
*Ak Parti sözcüleri kendi yandaşlarına kiralanan bir yatırıma alkış tutarken gösterdiği duyarlılığı nedense yasal zeminlerde gerçekleşen 3. özel hastanenin yapılması konusunda göstermiyor. Bu tavırların altında yatan gerçekler nedir?
*Belediyelere, ?Sağlık alanında yatırım yapan firmalara bedelsiz arsa tahsis edin´ çağrısında bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´ın talimatına Ak Parti sözcüleri neden karşı çıkıyor? Giresun´da ticaret yapma hakkı sadece AKP patentlilere özgü bir yaklaşım mı?
*Geçmişte Akıp Çorap ve Orsan Tekstil´e belediyeler tarafından tahsis edilen, kiralanan alanlar sayesinde iş sahaları açılırken, Ak Parti sözcüleri 3. özel hastanenin yapılmasıyla yeni iş sahaların açılmasına neden karşı çıkıyor?
*Giresun´da 3. özel hastane yapıldığında kim ya da kimlerin rantı kesilecek?
Aydın, Şenlikoğlu ve Geldi´nin medyadaki açıklamaları bilgi kirliliği yaratırken, kamuoyunda yukarıdaki sorulara da cevap aranıyor. AYDIN, GELDİ VE ŞENLİKOĞLU BU SORULARA CEVAP VERECEK Mİ?
 

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 34 18 12 4 15 58
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Rizespor 34 14 13 7 -6 49
8.Alanyaspor 34 12 10 12 3 48
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 34 11 11 12 -3 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Kayserispor 34 11 13 10 -9 40
13.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
14.Ankaragücü 34 8 12 14 -3 38
15.Fatih Karagümrük 34 9 16 9 -2 36
16.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
17.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 34 4 23 7 -41 16

Cuma

13.4 °

Cumartesi

14.6 °

Pazar

12.6 °