?KOFTİ KABADAYI´

MHP İl Başkanı Müjdat Öz, Görgülüoğlu´nu sert sözlerle eleştirdi.

SİYASET 13.03.2018 15:04:47 754 0
?KOFTİ KABADAYI´

Seçim tarihi netleşmeden, siyasi arenada sular ısınmaya başladı.

MHP Giresun İl Başkanı Av. Müjdat Öz, CHP´li Piraziz Belediye Başkanı Hüseyin Görgülüoğlu´nu ağır sözlerle eleştirdi.

Düzenlediği basın toplantısında, Görgülüoğlu´nu ?Kofti kabadayı´ sözleriyle eleştiren MHP´li Öz´ün açıklamaları gündeme bomba gibi düştü.

Piraziz Belediye Başkanı Hüseyin Görgülüoğlu´na, ?askerliğini hangi tarihte, nerede ve hangi görevde yaptın?´ diye soran MHP´li ÖZ, sert açıklamalarda bulundu.

Görgülüoğlu´na yönelik eleştirilerini; ?FETÖ ile bir gönül bağı veya fiili bağlantısı var mı?´ sorusunu gündeme taşıyarak dile getiren Öz, yeni tartışmaların da fitilini ateşledi?

MHP´li Öz yaptığı basın açıklamasında özetle şunları söyledi:

?Maalesef, 10 gün önce (3 Mart günü) CHP´li Piraziz Belediye Başkanı Hüseyin Görgülüoğlu; Doğu illerine yaptığı bir gezi sırasında kilisede çektiği haç işaretli bir fotoğrafı sosyal medya hesabında paylaşarak, altına halen sürdürülen Zeytin Dalı Harekatı ve bu harekatı baştan beri destekleyen, hatta bir meclis grup konuşmasında, ?Eğer yeri gelirse bende bir bozkurt gibi Afrin´e gider, bu vatana bu millete taşıdığım canı seve seve veririm...? diyen MHP Genel Başkanımız sayın Devlet Bahçeli ile bu sözüne atıfla alay eden bir şekilde ?AFRİN´E GİDİYORUM. BAHÇELİ´ Yİ BEKLİYORUM, GÖNDERİN GELSİN? diyerek hadsiz bir paylaşım yapmıştır?

Aynı CHP´li belediye başkanı, daha önce de; 7 Mayıs 2016 tarihinde ?MHP´YE EVET BAHÇELİ´ YE HAYIR. BAKALIM KAÇ KOCA YÜREK BUNU PAYLAŞIR??  şeklinde bir paylaşım yaparak, Partimize ve Liderimiz Devlet Bahçeli beye olan düşmanlık ve husumetini açıkça ortaya koymuştur?

CHP´li Piraziz Belediye Başkanının bu hadsiz paylaşımları üzerine ilk olarak sosyal medya hesabımdan kendisine cevap verilmiş olup:  Afrin´de şahadete koşan bozkurt yürekli kahraman arkadaşlarımızın liderine karşı yapılan alaylı ve moral bozucu bu paylaşım; özellikle de HAÇ işaretli bir fotoğraf altında yapılmış oluşu ve mensubu bulunduğu partisinin Afrin operasyonuna karşı olan tutumu da dikkate alınarak,  dolaylı da olsa YPG´ ye destek mesajı olarak değerlendirilmiştir.

Zira; haç ile hilalin savaşında, Mardin´ deki ata yadigarı onca camii dururken, operasyona manevi destek için herhangi bir camiye gidip, harekata katılan kahraman askerlerimize dua etmek yerine; kiliseye gidip haç işaretiyle fotoğraf paylaşılması operasyonun anlam ve önemine gölge düşürücü ve moral bozucu olup, haçlı ziyniyetli düşmana moral verici bir tutum olduğundan, Türk halkının vatansever bir ferdi ve MHP Giresun İl Başkanı olarak bu duruma tepki gösterdim.

Bu kapsamda; CHP´li Piraziz belediye başkanı ile görüşmek için randevu almak üzere, bizzat şahsım tarafından Piraziz Belediyesine gidilmiş ve sekreterlerine şahsi kartım bırakılmak suretiyle randevu talebim ilk ağızdan kendilerine iletilmiştir?

Bunun üzerine; biz CHP´li Piraziz belediye Başkanından talebimize cevaben randevu veya yapmış olduğu hadsiz paylaşımdan dolayı genel başkanımız Devlet Bahçeli´den ve camiamızdan bir özür bekler iken; geçtiğimiz hafta çarşamba günü mesai bitimine yakın bir saatte, CHP il başkanı alel acele Piraziz´e giderek, Belediye Başkanını da yanına alıp bir basın toplantısı düzenlemiş ve bu toplantıda önceki hadsizliklerini daha da ileri götürerek; bu kez hem Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, hem de il başkanı olarak şahsım hakkında asılsız ve aşağılayıcı itham ve iftiralarda bulunmuşlardır.

CHP il başkanı buradaki konuşmasında; özetle :

-Genel başkanımızı son yıllarda iktidar yanlısı politikalar izlemekle,

-Başka bir siyasi partiye yanaşarak siyaset yapmakla,

-Dün olduğu gibi, bugünde ittifakla Ak Parti´nin gölgesinde siyaset yapmaya çalışmakla,

-Ak Partiye koltuk değneği olmakla,

-Ve şahsımı kabadayılıkla suçlamış? ;

Ardından konuşan Piraziz Belediye başkanı ise; sözlerine ?Dost düştüğün zaman yanında olur? diye başlayarak, bu ifadesi ile açıkça hatasını ve düştüğü durumu kabul etmiş olduğu halde;

-Belediyeye giderek randevu talep edip ve bu durumu fotoğraflayıp sosyal medya hesabımda paylaşmış olmamı; ?kendilerini tehdit etmek ve belediyeyi basmış olmak? olarak kamuoyuna açıklamış, ardından ise il başkanının da yanında kabadayı bir tavırla ve meydan okurcasına ?O kadar delikanlı ise gelir otururuz bir yere, varsa öyle bir cesareti gelsin veya onun istediği yere biz gideriz?? şeklinde açıklamalar yapmıştır?

CHP´li Piraziz Belediye Başkanının Afrin´de sürdürülen mücadeleyi ve MHP ve Genel Başkanımız Devlet Bahçeli´nin bu operasyona olan desteğini hafife alacak ve Genel Başkanımızla alay edecek şekilde hadsizlik yapması, biz teşkilat yöneticileri ve ülkücüler açısından kabul edilebilir bir durum değildir.

-Hakkındaki FETÖ soruşturmasından dolayı yurtdışı çıkış yasağı bulunduğunu kendisi söylediği halde; sosyal medya paylaşımında ?Afrin´e gideceğini? beyan eden, basın toplantısındaki konuşmasında ise ?askerimize destek olmak istediğini? söyleyen belediye başkanının camii yerine kiliseden haç işaretiyle paylaşım yapmaktaki amacı nedir?

-Yoksa belediye başkanının inancı mı farklıdır?

-Afrin´de süren haç ile hilalin savaşında bu hareketiyle kime ne mesaj vermiştir?

-Yoksa; ?Afrin´e girilmesin? diyen liderine yaranmaya mı çalışmıştır?

-Afrin´de kahramanca mücadele eden ve Türk Milletinin bekası için şahadete yürümekten çekinmeyen bozkurt yürekli kardeşlerimizin lideri Devlet Bahçeli ile alay etmekle neyi amaçlamıştır?

-Dün perde arkasından MHP´ de değişim istediğine ve FETÖ ağzıyla ?Devlet Bahçeli´ye Hayır? deyip, bugünde bu hadsizliği yapıp hala özür dilemediğine göre, acaba soruşturma geçirdiği gibi gerçekten FETÖ ile bir gönül bağı veya fiili bağlantısı var mıdır?

-Piraziz ilçemizin hali gözle görülür şekilde ortada olduğu halde; CHP il başkanının ifadesine göre, Belediye başkanını Türkiye´nin en başarılı belediye başkanlarından biri yapan özelliği ve başarısı nedir?

-Bizzat gidip istediğim randevu talebime dahi bugüne kadar geri dönüş yapmamış oldukları halde, belediye başkanının paylaşım ve konuşmalarında sürekli olarak ?erkeklik, delikanlılık, cesaret ister?? gibi tehdit ve tahrik edici kelimeler kullanmasındaki sebep ve amacı nedir?

-Piraziz Belediye Başkanı askerliğini hangi tarihte, nerede ve hangi görevde yapmıştır?

-Bu soruların cevabı merak konusu iken; sinirli tavırlarla basın açıklaması yapıp, kofti kabadayı ağzı ve yavuz hırsız edasıyla, asılsız itham ve iftiralarla suç bastırmaya çalışmaları, CHP´li belediye başkanının açıklamasında kendisinin dediği gibi düşkünlüğünün ve düşmüşlüğünün bir ifadesidir?

CHP il başkanının basın açıklamasında dediği gibi, ?siyaset gerçekten ciddi bir iştir ve tutarlılık ister.?

Öyle ki; Partimizi ve Genel başkanımızı bugün mevcut siyasal iktidar tarafından yürütülen milli politikalara destek vermek ve 15 Temmuz sürecinden sonra oluşan beka sorunu nedeniyle, Ak Parti ve MHP arasında yapılan cumhur ittifakından dolayı, Ak Partinin gölgesinde siyaset yapmakla ve koltuk değneği olmakla suçlayan CHP il başkanına buradan sormak istiyorum;

 ?Biz bugün terörle ve fetö ile mücadelede ve dış siyasette milli bir politika izleyen iktidar partisinin gölgesinde siyaset yapıyor isek; siz, dün çözüm süreci adı altında teröristlerle müzakere yapılırken ve Fetö´nün devlet yönetiminde etkin olduğu bir dönemde, 7 Haziran 2015 genel seçimlerinin ardından dönemin Ak Parti yönetimi ile iktidar ortağı olabilmek adına 35 gün görüşerek ne yapmaya çalıştınız?

Siz yapınca sorun olmuyor da, bugün gelinen noktada biz yapınca şimdi neden size batıyor?

MHP´nin siyaset üstü olan milli duruşu ve tavrını koltuk değnekliği olarak gören CHP´nin tutumu bu nedenle ikiyüzlülüktür.

MHP, bugüne kadar muhalefet yapılması gereken yerde en sert eleştirileri Ak Partiye yapmaktan çekinmemiştir? Barzani konusunda, FETÖ mücadelesi konusunda, özerklik konusunda, Atatürk ve Cumhuriyet konusunda, MHP lideri Devlet Bahçeli´nin yüksek sesle ifade ettiği muhalefet tarzını Türkiye´de kim yapabilmiştir?

MHP lideri Devlet Bahçeli´nin ve Milliyetçi Hareketin yıllardan bu yana yaptığı tespit ve itirazların haklılığı ortadadır. Bu nedenle terörle mücadelede ülkemizin ve milletimizin yanında duruyor, sadece elimizi değil, gövdemizi ve bütün benliğimizi taşın altına koymaya hazır olan bir kararlılık sergiliyoruz.

CHP´nin bundan rahatsız olması normaldir. Ancak; biz dedikoduya, itham ve iftiralara pabuç bırakacak, eyvallah edecek, aciz, pısırık, ürkek ve korkak bir hareket değiliz. Aksini düşünenlerin ise Allah´ın izniyle alnını karışlar, heveslerini kursaklarında bırakırız?

Türkiye´nin felaketin kıyısına geldiği bir dönemde, MHP´nin bir kenara çekilip olup biteni izlemesi, bu durumdan bir parti olarak siyasi fayda elde edebilmeyi CHP gibi her şeyin önüne geçirmesi beklenemez.    CHP´ nin böyle bir hesabı her zaman var olmuş ve parti çıkarlarını ülke çıkarlarının önüne alabilmiştir. Ancak MHP için önemli olan devlet ve millet hayatıdır. Dolayısıyla, bu değerlerin zarar görmemesi için MHP her fedakârlığı yapar ve hatta her şeyi göze alır. 15 Temmuz´dan itibaren yapılanda, kelimenin tam anlamıyla budur?

HDP ile kol kola giren CHP´nin il başkanı ve diğer temsilcilerinin partimize yönelik suçlamaları haksız ve ölçüsüzdür. Terörü teşvik eden, PKK ile organik bağ içinde bulunan, bölücü terör örgütünün siyasi kanadını oluşturan, kravat takıp mazbata almakla milleti temsil edebileceğini sanan, Kandil´e ve örgüte silah bırakma çağrısı bile yapmaktan imtina eden bir güruhla ortaklık eden CHP ve temsilcilerinin MHP´ye saldırması ikiyüzlülüğün ve pişkinliğin fotoğrafıdır.

MHP´nin Ak partiye koltuk değneği olduğunu iddia eden CHP il başkanı, aslında partisinin HDP çizgisine geldiğini görememektedir. Belki de gördüğü halde görmezden gelmekte ve ifade edememektedir.

CHP ve onun Giresun´daki sözcüleri; Türkiye´nin ve Giresun´un meselelerine makul ve mantıklı çözümler üretemeyince, çareyi çirkeflik, kavga ve husumet siyasetini genelde Meclise, parti kongrelerine ve meydanlara, Giresun´da ise sosyal medyaya ve basın toplantılarına taşımakta bulmuşlardır.

Bu durumun ?siyasi moron?luktan başka bir ifade ile izahı mümkün değildir?

CHP yönetimi, ebedi başarısızlığa mahkûm olmanın verdiği hırçınlıkla, uzlaşmaz, kavgacı ve kirli siyaseti parti misyonu haline getirmiştir.

Çizmeden yukarı çıkmayı, açıklamalarındaki aşağılık itham ve iftiralarla rakiplerini küçük düşürme gayretini marifet belleyen CHP il başkanı ve Piraziz belediye başkanları, bu yolla halkın teveccühünü kazanacaklarını sanıyorlarsa akıllarını peynir ekmekle yemişler demektir.

CHP Piraziz belediye başkanı siyasi adap ve nezaket kurallarını hiçe sayarak, yerini, haddini ve hududunu bilmeden camii duvarına bevlettiğine göre; partisinin ilk yerel ve genel seçimlerdeki mukadder yıkım ve hüsranını şimdiden hissetmiş olmalıdır ki, MHP´ ye saldırarak prim yapmaya çalışmaktadır. Bahse konu Piraziz belediye başkanının hadsiz paylaşım ve asılsız ithamlarını kendisine iade ediyor;

Birlikte düzenledikleri basın açıklamaları sırasında, kabadayı bir tavırla ve meydan okurcasına ?O kadar delikanlı ise gelir otururuz bir yere, varsa öyle bir cesareti gelsin veya onun istediği yere biz gideriz?? şeklindeki tehdit ve tahrik edici sözleri nedeniyle, onu bağlamayan, yularını tutmayan CHP il başkanını da şiddetle kınıyoruz.?

 

 

 

 

 


LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13

Cuma

13.4 °

Cumartesi

13.2 °

Pazar

15.2 °