?GİRESUN BİR KÖYDÜR??

Şengün, projelerini açıkladı.

Güncel 25.11.2020 13:13:32 479 0
?GİRESUN BİR KÖYDÜR??

Şengün 20 proje açıkladı.

Şengün açıkladığı projelerle Giresun´un ufkunu değiştirmeyi hedefliyor.

Merkezi Kocaeli´de bulunan ŞENGÜN Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı, başarılı sanayici hemşehrimiz Makine Yüksek Mühendisi Halil İbrahim ŞENGÜN, ?Giresun´un çağdaş, modern ve kalkınmış iller arasında yer alması gerektiğini´ ifade ederek; ?Giresun´da ciddi bir şehirleşme yok. Mevcut haliyle Giresun bir köydür? diye konuştu.

?İlk seçimlerde Giresun´dan milletvekili adayı olmayı hedeflediğini ve şehrin ufkunu açmak istediğini´ anlatan Şengün; ?Kaliteli insanlar siyasette yer almalı? dedi.

Açıkladığı 20 projenin Giresun´un her alanda kalkınmasına yön vereceğinin altını çizen Şengün; ?Ulaşımı yeterli olmayan bir yöreye yatırım yapılmaz. Giresun´un ulaşım alanındaki sorunları derhal çözülmelidir? uyarısında bulundu.

Açıkladığımız projelerimiz dışında görüş ve önerilerimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz diyen Şengün, ?Giresun adına yeni proje çalışmasına devam edeceğim? dedi.

Şengün´ün görüş ve önerileriyle birlikte açıkladığı projeler şöyle?

?Giresun İlimizin gelişmesi için açıkladığım bazı projeleri vizyon sahibi 15 ila 50 yıl sonrasını yani Giresun İlinin geleceğini gören ufku olan insanlar gerçekleştirebilir. Şimdi bazı projeleri ve görüşlerimi paylaşmak istiyorum.

VARAN 1 Giresun şehir merkezinin güneyinden geçen şehrin dışına atılmış bir güney çevre yolu ve bu yola şehir merkezinden yapılacak kara yolu bağlantısı şehrin genişlemesine ve gelişmesine ciddi yardımcı olacaktır. Siyasi engelleme girişimleri değil, bu yolun yapılması için gerekli çalışmalar acil ve ivedilikle yapılmalıdır. Bu yol gerçekleşince Giresun kalesinin doğu ve batı kısmından bu güney çevre yoluna en az 4 yerden çift yol bağlantıları yapılmalıdır. Giresun şehir planı yeniden düzenlenmelidir. Giresun şehrinin bu şekilde ufku açılmış olur. Sahildeki yoldan şehir merkezine yeni giriş yerleri muhakkak açılmalıdır. Şehir merkezinin güneyinden doğu bati istikametinde açılacak yol Giresun şehir merkezini güneye doğru genişletecek yeni imar planları ve imar uygulamaları ile Giresun köy olmaktan kurtulacak, şehirleşmeye adım atacaktır.

VARAN 2 Şehir merkezinde Deppoy mevkiinde bulunan üniversiteye ait binalar tamamen kaldırılmalıdır. Şehir merkezinde büyük bir park alanı, oturma, dinlenme ve mesire alanları oluşturulmalıdır. Şehir Merkezinde yeni imar planı hazırlanmalı yeniden bir yapılanma içine girilmelidir. Halen üniversite kampüsü olarak düzenlenen yerleşim alanı yeni kamulaştırmalarla genişletilmeli, üniversite sahası genişletilmeli, öğrenci kapasitesi artırılmalıdır. Giresun bir üniversite şehri haline dönüştürülmeli ve kaynak akışı, ekonomik canlılık daha fazla harekete geçirilmelidir. Giresun´un nüfus artışı bu şekilde sağlanmalıdır. Nüfus artışı ile birlikte merkezde ticaret geliştirilmelidir.

VARAN 3 Giresun Merkez´de Gazi Caddesi´ne paralel olacak şekilde Gemiler Çekeği hattından başlayan Keşap Durağı civarında sona erecek olan yeni bir çift hatlı yol çalışmasına derhal başlanması gerektiği açıktır. Belediyenin bu konudaki imar, istimlak ve yol açma çalışmaları derhal başlatılmalı. Belediyeye siyasiler ve ilgili bakanlıklar tarafından yardımcı olunmalıdır. Şehir mevcut haliyle tamamen tıkanmıştır. Şehir içinde trafik tamamen durmuştur. Yeşil alanlar tamamen yok edilmiş, Yeşil Giresun ortadan kaldırılmıştır. Ciddi bir şehirleşmeye geçmek için bu bahsettiğim yolun yapılması kesin şarttır. Giresun şehir içinde otopark ciddi sorun haline gelmiştir. Saatlerce araba park edebilmek için yer aranmaktadır. Kısa vadeli iş görmek için ana cadde kenarlarında taşıt parkı yapabilecek yerler yoktur. Bu eksiklik giderilmelidir.

Bu yeni açılacak yol ile VARAN 1 başlığı altında bahsettiğimiz projemiz entegre edilmeli Güney Çevre yoluna bağlantılar sağlanmalıdır. Aksi halde Giresun Merkez köy olmaktan kurtulamaz. Şehirleşmeye geçemez. Mevcut haliyle Giresun bir köydür.

Köy Muhtarlarımız darılmasın ama söylemek zorundayım. Köyü herkes idare eder. Giresun zaten kaliteyi hep saf dışı ediyor. Nerede bir kalitesiz bulursa önce onu Milletvekili, İl Başkanı, İlçe Başkanı, İl Genel Meclis Üyesi, Belediye Meclis Üyesi ve Belediye Başkanı seçiyor. Bunu söylüyorum diye darılacak olanlar vardır. İsteyen keyfine göre bize darılsın. Giresun şehir içinde otopark ciddi sorun haline gelmiştir Asıl bu yanlışlığı ve geleneği Giresun´da yıkmak lazımdır.

VARAN 4 Şehrin ortasından geçen çift yol şehrin doğu ve batı yakasını birbirine bağlayacak şekilde yeniden düzenlenmelidir. Şehrin arkasından güneyden geçmesi planlanan Güney Çevre Yolu ile entegre olarak bu yolunda bağlantısı sağlanmalıdır. Şehrin içinden geçen yol Giresun Merkezine yakışmıyor, düzenlenmesi gerektiği açıktır. Şehir içinde bu çift yolun kenarlarında otoparklar, dinlenme alanları, gezi alanları ve ticari alanlar yeniden gözden geçirilmeli ve şehir merkezi yeniden planlanmalıdır. Giresun merkezde şehirleşme için imar planında değişiklik yapılması kesin olarak şarttır.

VARAN 5  Şehir Merkezinin doğuya doğru genişlemesi bakımından eski Seka ve Aksu deresi deltasında çöp alanı olarak halen kullanılmakta olan arazi geleceğe yönelik olarak yeniden planlanmalı ve imara açılmalıdır. Park ve bahçe düzenlemeleri, otoparklar, dinlenme alanları, gezi alanları, eğlence ve ticari alanlar imar planı sırasında ayrılmak suretiyle arazi geleceğe yönelik olarak şehrin ufkunu genişletmek için değerlendirilmelidir. Bu araziler bina yığınları ile dondurulmamalıdır. Giresun Merkezde yeni imar uygulaması ile halkın yaşama ve dinlenme yerlerinin artırılması, park ve bahçe düzenlemeleri, otoparklar şehrin gelişmişliğinin göstergesi olacaktır. Giresun köy olmaktan ancak bu şekilde yeni bir şehir planlaması yapılması ile kurtarılabilir.

VARAN 6 Giresun Doğu Karadeniz Bölgesi´nin ortasında olan bir ilimizdir. Geçmişte Giresun Limanı´nda yolcu gemilerini karşıladığımızı hatırlarım. Liman sahasında bulunan parkta zevkle oturur gemileri ve yolcularını izlerdik. Giresun´da deniz nakliyatı ve yolcu nakli turizm hareketi yoktur. Giresun Limanı çevresinde yapılan ucube depolar ve silolar derhal yıkılıp kaldırılmalıdır. Depo ve silolar sahilde sinek ve sivrisinek üretim tesisi olarak görev yapmakta liman ve deniz halka kapatılmış bulunmaktadır. Bu hatalı yapılaşma sona erdirilmeli liman ve deniz kenarı halka eskiden olduğu gibi yeniden açılmalıdır. Giresun Limanı gemilerle taş nakli yapılan bir liman haline getirilmiştir. Fındık üretim yeri olan Giresun´dan fındık nakli ve ihracatı gemilerle yapılamaz hale gelmiştir. Bu haliyle deniz nakliyatı ve ulaşımından söz edilemez. Giresun ilinin gelişmesi için liman aktif hale getirilmelidir. Limanın aktif hale getirilmesi Giresun ekonomisine ve ticaretinin gelişmesine çok ciddi katkı sağlayacaktır. Giresun Limanı bu haliyle Giresun Merkezine kaynak akışı sağlamamaktadır. Kamyonlar, diğer nakliye araçları, oteller, lokantalar, ticaret merkezleri vs. iş yapamaz hale gelmişlerdir.

Giresun Liman alanında yapılacak ciddi bir düzenleme ile Serbest Ticaret Merkezi kurulmalıdır. Serbest Bölge kurulmasının önü açılmalıdır. Serbest Ticaret Bölgesi kurulması ile yörenin iş gücüne en az 1000 kişiye yakın istihdam sağlanması bu şekilde mümkün olur. Giresun ekonomisi harekete geçer. İnsanların yaşam seviyesi yükselir,  göç de önlenir. Limanın harekete geçirilmesi ile Giresun-Şebinkarahisar yolu ve Tirebolu-Torul yolu yeniden planlanmak zorundadır.

Liman ticari nakliye yönünden aktif hale getirilmediği takdirde kısa süre sonra limanın kapatılacağı kanaatini taşımaktayım.

Giresun´da Gümrük Müdürlüğü Binası´nın Liman sahasına yapılması hatalıdır. Liman sahası kapatılmıştır. Limanın yeniden düzenlenmesi bakımından işe yaramayan sahili halka kapatan binalar, depolar ve silolar yıkılmalıdır.

VARAN 7 Karadeniz sahil kesiminden bir demir yolu planlanmış olduğu şeklinde açıklamalar yapılmıştır. En ideal çözüm olarak Samsun-Ordu-Giresun-Trabzon-Rize-Sarp sınır kapısı güzergahı olacağını düşünmekteyim. Tirebolu-Torul-Gümüşhane-Erzincan hattından Karadeniz sahile bağlanmak demir yolu hattı için ideal çözüm değildir. Nitekim yapılan fizibilite çalışmalarında bu hattın ekonomik görünmediği için tartışmalar yapılmaktadır. Samsun-Sarp sınır kapısı demir yolu hattı hem yolcu taşımacılığı hem de yük taşımacılığı için en ideal çözümdür.

Buna uygun olarak çalışma yapılması gerektiğini düşünüyorum. Bu hat üzerinde yoğunlaşmak suretiyle iller arasında organizasyon ve toplantılar yapılması birlikte çalışma yapılmasına öncülük edilmesi gerekir. Bahsettiğim şekilde projenin gerçekleştirilmesi halinde Doğu Karadeniz Sahili cazibe merkezi haline dönüştürecektir. Bölgeye yeni yatırımların çekilmesi ve turizm yönünden tesislerin kurulması halinde bölgenin ekonomik gelişmesi hızlanacaktır. 

Giresun Şehir Merkezi´nde demir yolu projesinin geçiş güzergahının tespitine bağlı olarak şimdiden metro çalışması yapılacak şekilde ulaşım ağı yeniden planlanmalıdır.

VARAN 8 Giresun-Dereli-Şebinkarahisar-Sivas bağlantısı çift yol olarak muhakkak yapılması gerekir. Halen tek şeritli yol dahi Dereli ilçemize kadar yapılıp tamamlanamamıştır. Şimdiden Aksu-Şebinkarahisar-Sivas çift yolunun hükümet programına aldırılması için çalışma başlatılmalıdır. Giresun ekonomisinin gelişmesinin önü açılmalıdır. Eğribel Tüneli bir an önce tamamlanmalıdır. Giresun Limanı´nın harekete geçirilmesi bakımından Aksu-Dereli-Şebinkarahisar çift yol inşaatı bir an önce başlatılmalıdır. Bu yol üzerinden Orta Anadolu geçiş güzergahı oluşturulmak suretiyle Giresun ekonomisinde ciddi bir gelişme sağlanmalıdır. Bu yol sayesinde Giresun ekonomisi ciddi gelişme kaydedecektir. Ticaret çok ciddi şekilde gelişecek Giresun İlinin refah düzeyi yükselecektir. Yolun ve tünel çalışmasının takip edilmesi çift yol yatırıma başlanması için görev Giresun ilimizin siyasilerine düşmektedir.

VARAN 9 Tirebolu ilçemizden Torul üzerinden Erzurum´a bağlanan karayolu çift yol haline dönüştürülmelidir. Tirebolu´da ciddi bir liman yapılması için planlama şimdiden başlatılmalıdır. Bu yolu başarmamız halinde Giresun yöresinin ufku açılacaktır. Tirebolu-Torul kara yolu sahilden geçmesi planlanan demir yolu ve sahilden geçen kara yolu ile entegre olur. Tirebolu İlçesinde yapılacak liman Giresun ekonomisinin canlanmasına fayda sağlar.

VARAN 10   Görele-Çanakçı-Torul kara yolu bağlantısı derhal sağlanmalıdır. Bu yol Tirebolu-Torul kara yolundan daha kısadır. Görele-Torul bağlantısı ham yol olarak açılmış bağlantı sağlanmıştır. Görele-Çanakçı ilçe yolunu 16 yıldır bitiremeyen Giresun´a tek bir eser bırakamayan 18 yıldır seçilmiş milletvekilleri ile bu yolların yapılması mümkün olmamıştır. Milletvekillerinin ve siyasilerin bu yolu yaptırması elbette hayaldir. Görele-Çanakçı yolu standart ölçülerde kara yolu değildir. Görele-Çanakçı-Torul karayolu standart karayolu halinde projelendirilmelidir. Yatırım programına aldırılmalıdır. Proje Planlama Teşkilatına sunulmalı, Yüksek Planlama Kurulu´ndan geçirilmeli ve bütçe içine kaynak konulmalıdır. Bu yol bağlantısı ile Görele ve Çanakçı yöresinin gelişmesine yardım edilmiş olur. Giresun ve Trabzon ilimizin en önemli yaylaları arasında yer alan Sis Dağı Yaylası´nın turizme açılması için bu yol gereklidir. Yolu olmayan bir bölgede turizm geliştirilemez.

VARAN 11 Bulancak-Kovanlık-Aydındere Karayolu´nun standart karayolu haline getirilmesi için yeniden projelendirilmelidir. Bu yolun Dereli-Şebinkarahisar ve Ordu-Tokat karayoluna bağlantısı sağlanmalıdır. Karayolu yatırım programına aldırılmalıdır. Özellikle Kovanlık-Aydındere arasında karayolu yoktur. Köy yolu dahi bu yoldan daha düzgündür. Bu yolun tam olarak projelendirilmesi standart karayolu haline getirilmesi için proje hazırlanmalı Planlama Teşkilatı´na sunulmalı, Yüksek Planlama Kurulu´ndan geçirilmeli ve bütçe içine kaynak konulmalıdır. Bu sayede yörenin potansiyeli harekete geçirilerek, yörenin ufkunu açmak mümkün olur. Nakliye ve taşıt hareketi geri kalmış bölgeye de canlılık getirir. Ayrıca, turizm yönünden bu yol yörede bulunan yaylalara, Bektaş ve Kümbet Yaylaları´na bağlandığı takdirde ciddi şekilde hareket getirir. Yeni ve mükemmel tesisler kurulmasının önü açılmış olur. Turizm potansiyelinde çok ciddi gelişme sağlanır.

VARAN 12 Espiye-Yağlıdere-Alucra karayolu Yağlıdere ilçesinden sonra çok kötüdür, iki aracın yan yana geçmesi mümkün değildir. Bu yol standart karayolu haline getirilmeli ve yöredeki köylerin ve belediyelerin gelişmesinin önü açılmalıdır. Karayolunun standart karayolu haline getirilmesi için yeniden projelendirilmelidir. Bu yolun Şebinkarahisar, Sivas ve Erzincan karayoluna bağlantısı sağlanmalıdır. Karayolu yatırım programına aldırılmalıdır. Proje hazırlanmalı, Planlama Teşkilatı´na sunulmalı, Yüksek Planlama Kurulu´ndan geçirilmeli ve bütçe içine kaynak konulmalıdır. Bu sayede yörenin potansiyeli hareket geçirilmiş olur. Yörenin ufkunu açmak mümkün olur. Nakliye ve taşıt hareketi geri kalmış bölgeye canlılık getirir. Ayrıca Turizm yönünden bu yol yörede bulunan yaylalara bağlandığı takdirde ciddi şekilde hareket getirir. Yeni ve mükemmel tesisler kurulmasının önü açılmış olur. Turizm potansiyelinde çok ciddi gelişme sağlanır. Yıllardır bitirilemeyen bu yol halen yeterli değildir. Yöreye yeterince fayda sağlamamıştır. Kışın karda kapalıdır. Bu yola Güce ilçesinden bir bağlantı sağlanması bu yöreye de ciddi katkı sağlar.

VARAN 13   Giresun Merkezde yıllar önce Organize Sanayi Bölgesi kurulmuştur. Arazi seçimi tamamen hatalıdır. Bu tip bir arazide Organize Sanayi Bölgesi kurulamazdı. Bu yüzden Organize Sanayi Bölgesi hiç gelişmemiştir. Organize Sanayi Bölgesi´nde ciddi bir yatırım yapılmamıştır. Bu hatayı düzeltmek üzere yeni bir Organize Sanayi Bölgesi planlaması şimdiden başlatılmalı yeni bir Organize Sanayi Bölgesi kurulmalıdır. Giresun İlimizde ekonomik gelişme yeniden planlanmalıdır. Aksi takdirde yeni iş gücü yaratılamaz ise göç verilmeye devam edilecek Giresun sürekli güç kaybedecektir. Kurulacak Organize Sanayi Bölgesi´nde yüksek kapasitede iş gücü istihdamı sağlayacak yatırımlara arazi tahsisi yapılmalıdır. Mevcut Organize Sanayi Bölgesi´nde bu hususa dikkat edilmediği için sadece atölye hizmeti veren iş yerleri açılmıştır. Araziye boşu boşuna zarar verilmiştir.

VARAN 14 Bulancak İlçemizde kuruluş çalışmaları devam eden 2. Organize Sanayi Bölgesinin planlaması yapılırken emek ve iş gücü yoğun ciddi yatırımlara öncelik verilmek suretiyle Giresun ekonomisi canlandırılmalı ve göçü önleyecek planlamalar şimdiden yapılmalıdır. Geçmişin hatalı Organize Sanayi Bölgesi çalışması tekrarlanmamalıdır.

Giresun ilimize çok yakın bölgede Ordu´da hava limanı açılmıştır. Yatırımcı ulaşım durumuna daima dikkat eder. Ulaşımı yeterli olmayan bir yöreye yatırım yapmazlar. Giresun İlimizde ekonomik gelişme ulaşım durumuna uygun şekilde yeniden planlanmalıdır. Aksi takdirde yeni iş gücü yaratılamaz ise göç verilmeye devam edilecek Giresun sürekli güç kaybedecektir. Giresun Merkeze yakın kurulacak yeni Organize Sanayi Bölgesi´nde yüksek kapasitede iş gücü istihdamı sağlayacak yatırımlara arazi tahsisi yapılmalıdır.

VARAN 15   Görele-Sis Dağı, Eynesil-Sis Dağı ve Çanakçı-Sis Dağı, Görele-Torul yolu standart karayolu haline getirilmelidir. Sis Dağı´nın turizm potansiyelinden yörenin faydalanması için ciddi yol çalışması yapılması gerektiği açıktır. Yöredeki turizm hareketi Trabzon´un Şalpazarı ve Tonya yöresinden sağlandığı için Görele, Çanakçı ve Eynesil ilçeleri bu potansiyelden fayda görmemektedir. Mevcut yolların genişletilmesi ve asfalt yol haline getirilmesi ile Giresun ekonomisine ciddi bir canlılık turizm potansiyelinde ciddi gelişmeler sağlanır. Sis Dağı yaylasının yeniden imar planlaması yapılmalı yaz ve kış turizmine hazır hale getirilmelidir. Kış turizmi için kayak merkezleri kurulmalı ve teleferik sistemi projelendirilmelidir. Turizm ve konaklama için otel yapılması gerektiği açıktır. Bu hususta proje çalışması yapılmalı, arazi tahsisi ile teşvik kapsamında özel sektör yatırım için teşvik edilmelidir. Çarpık yapılaşma önlenmelidir.

VARAN 16  Dereli Bölgesi´nde bulunan Kümbet ve Bektaş, Paşakonağı Yaylası ve diğer yayla bölgeleri ciddi şekilde yeni bir planlamadan geçirilmeli, imar planı olmadan yapılan yapılaşma durdurulmalıdır. Turizm potansiyeli yeni bir projelendirme ve planlama ile düzenlenmeli, yayla ve kış turizmi geliştirilmelidir.

Kümbet, Kulakkaya, Paşakonağı Yaylası, Çamkonak Yaylası ve Bektaş Yaylaları dahil tüm yaylalarımızda teleferik projesi planlanmalı ve ulaşım kolaylaştırmak suretiyle turizmin gelişmesi temin edilmelidir. Kış turizmi projeleri geliştirilmelidir. Yörelere standart karayolu asfalt yol bağlantıları sağlanmalıdır.

VARAN 17   Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk yöresinde kırsal kalkınma projesi uygulanması için yeni bir proje çalışması başlatılmalıdır. Özellikle cevizde Şebinkarahisar dünya markasıdır. Proje yeniden ele alınmalı, ceviz ziraatının geliştirilmesi için ciddi çalışma yapılmalıdır. Yörede meyvecilik tam gelişmemiştir. Yörede kaliteli fidan yetiştirilmeli, meyve üretimi desteklenmelidir. Arıcılık ve ipek böcekçiliği yörede yapılmakta olup, yeterince gelişmemiştir. Bu konuda da ciddi destekler verilmelidir. Hayvancılık ve ziraat, sulu tarım geliştirilmeli ve desteklenmelidir. Yörenin kalkınması için yeni proje çalışmaları başlatılmalıdır.

VARAN 18 Giresun İlimiz sadece fındık alıp satmakla ve fındık ticareti yapılması ile gelişemez. Fındık Giresun için temel geçim kaynağıdır. İyi değerlendirilmediği müddetçe insanlarımızın geçim kaynağı olarak insanlarımıza fayda sağlamaz. Bu yüzden öncelikle Giresun´da Fındık Borsası´nın acil ve ivedilikle kurulması, yabancıların fındık piyasasını oluşturmalarının engellenmesi gerekir. Fındık ülkemize ciddi döviz kazandıran ihraç edilen bir üründür. Ham olarak işlenmemiş halde ihraç edilen fındık ülkemize yeterince gelir sağlamaz. Bu yüzden fındık mamullerinin işlenmiş olarak ihraç edilmesi bakımından entegre fındık mamulleri üretim tesislerinin bölgede kurulması bu tip kuruluşların teşvik edilmesi ve Devlet tarafından destek kapsamına alınması gerekir. Bu yüzden fındıkla ilgili yeni kalkınma projeleri geliştirmemiz gerektiği ortadadır.

VARAN 19 Giresun ilimiz orman endüstrisi ve mobilya imalatı yönünden gelişmemiştir. Yörede orman sahası geniş olmakla birlikte orman ürünleri sanayisinde ilerleme kaydedilememiştir. Kurulan bir sunta fabrikasında dahi milletin parası çarçur edilmiş beceriksizlikler yüzünden tesis kapatılmıştır. Mobilya üretimi dekorasyon sanayi gelişmemiştir. Kaliteli kereste üretimi yok denilecek kadar azdır. Orman kaçakçılığı hat safhadadır. Orman ürünleri endüstrisi, kereste üretimi ve mobilya üretim tesislerinin kurulması için küçük bir Organize Sanayi Bölgesi´nin yörede kurulması için çalışma başlatılması şarttır. Bu konuda arazi temini çalışması yapılmalıdır. Mobilya dekorasyon sektörünün canlandırılması için çalışma başlatılmalı bu hususta teşvik çalışması yapılmalıdır.

VARAN 20 Giresun ilimizin kuzey yöresi Karadeniz´e açık olup gemi yapımı için tersane kurulmasına elverişli araziler, deniz kenarları mevcuttur. Geçmişte tersane kurulması için başarısız girişimler olmuş milletimizin şevki kırılmış, paralar toplanmış yatırım yapılmamış milletin parası yok edilmiştir. Tirebolu´da tersane kurulması girişimi Belediye yetkilileri ve Tirebolu halkı tarafından engellenmiştir. Yatırım yörede iyi anlatılamamıştır. Giresun´da deniz kenarında tersane yapılmasına uygun yerler seçilmeli tersane kurulmasının önü açılmalıdır. Projelendirme ve fizibilite çalışmaları yapılırken yurt dışında bilinen önemli merkezlerdeki tersaneler örnek olarak alınmalı, deniz kirliliğine ve çevre sorunlarına yol açmayacak şekilde projeler geliştirilmeli, yörede istihdam artışı sağlanmalıdır. Tersane yatırımları iş gücü yoğun yatırımlar olup yörede ciddi istihdam sağlanması göçün önlenmesi mümkündür. Kurulacak tersaneleri liman yapmaya müsait yerlere yakın yerlerde kurmakta yarar vardır. Ayrıca ticaretin geliştirilmesi, nakliye hizmetleri yapılması bakımından liman yapılacak yerlerin Tirebolu-Torul, Giresun-Şebinkarahisar-Sivas karayoluna yakın olmasına özen gösterilmelidir.?

/resimler/2020-11/25/1316416494098.jpg


LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16

Cuma

19.2 °

Cumartesi

16.1 °

Pazar

19.1 °