Gezmiş hedef büyüttü!

CHP Giresun milletvekili aday adayı Aykut Gezmiş, halkla kucaklaşmaya devam ediyor. Bulunduğu her ortamda; "Giresun´a hizmet sevdasıyla yol çıktığını" anlatan Gezmiş´e halkın büyük sempati göstermesi dikkat çekiyor.

SİYASET 3.03.2011 10:36:16 543 0
Gezmiş hedef büyüttü!
    CHP´den Giresun milletvekili aday adayı olan inşaat mühendisi Aykut Gezmiş, dur-durak bilmeden ziyaretlerini sürdürüyor. Parti teşkilatlarını ve sivil toplum örgütlerini ziyaret eden Gezmiş, çarşı-pazar turlarıyla halkla kucaklaşmaya devam ediyor. Uzlaşma ve ortak aklı harekete geçirmekte kararlı görünen Gezmiş, Teşkilatlara da; ?Ben değil, biz olursak başarılı olacağız´ mesajları vermesiyle dikkat çekiyor.
     ?İŞSİZLİK ARTTI, GÖÇ BAŞLADI´
     Giresun Haberci Gazetesi olarak CHP Giresun Milletvekili aday adayı Aykut Gezmiş´in ziyaretlerine tanıklık ederek, yaşananları derleyen bir haber çalışması yaptık. ?Giresun´a hizmet sevdasıyla yola çıktığını´ anlatan Gezmiş´e halkın büyük ilgi göstermesi dikkat çekiyor. Halkla buluştuğu her ortamda büyük ilgi gören Gezmiş, ?iktidarın yanlı ve yanlış uygulamalarının sonucunda Giresun´da göçün ve işsizliğin arttığını, bunun çözümünün ise CHP´nin iktidara gelmesiyle mümkün olduğunu´ anlatıyor.
     Gittiği ve vatandaşlarla buluştuğu her yerde CHP´nin projelerini anlatan Gezmiş, Giresun´un sorunlarını da gündeme taşıyor. Milletvekili aday adayı olmak için İl Başkanlığı´ndan istifa ederek hedef büyüten Gezmiş, çalışkanlığı ve üretkenliği ile heyecan yaratmayı başarırken, projeleriyle de adından söz ettirecek gibi görülüyor.
     Toplumun her kesimine yönelik ziyaretleriyle kamuoyu desteğini de arkasına alan Gezmiş, birikimi ve sempatisiyle tam not almayı başaran isimler arasına adını yazdırmayı başardı.
     ?HİZMET SEVDASIYLA YOLA ÇIKTIM´
     ?Genç, dinamik, donanımlı ve teşkilatın içinden gelen kimliği´ ile CHP´de adını ön sıralara yazdıran Gezmiş´in aday adaylığı parti tabanında ve kamuoyunda heyecan yaratmaya devam ediyor. Aday adaylığı dönemindeki çalışmalarıyla Ak Parti´nin Türkiye´de ve Giresun´daki uyguladığı yanlış politikalara yönelik eleştirilerini sürdüren CHP´li Gezmiş,  ?Türkiye ve Giresun´un 9 yılda geriye gittiğini, yaratılan korku imparatorluğunun toplumda ayrışmalara yol açtığını? dile getirerek; ?Giresun´un sorunlarını ve çözüm yollarını biliyorum. Giresun´a hizmet sevdasıyla yola çıktım? şeklinde konuşuyor.
     ?AKP´Lİ VEKİLLER BAŞARISIZ!´
     Yaptığı ziyaretlerde AKP´li milletvekillerinin başarısızlığını dile getiren Gezmiş, özetle şu eleştirilerde bulunuyor: ?AKP milletvekilleri beton dökmeyi, menfez yapmayı, su getirmeyi hizmet gibi göstererek, Giresunlunun gözünü boyuyor. AKP döneminde göç arttı. Fabrikalarımız kapandı ve işsizlerimiz çoğaldı. Şehrimizin ufkunu kararttılar. Hedeflerini küçülttüler. İşsizliği ve yoksulluğu kendileri yaratıyor sonrada istismar ediyor. Türkiye´nin üzerine çöken AKP kabusundan kurtulmanın tek yolu bu iktidarı düşürmektir. CHP olarak hedefimiz, işsizliği ve yoksulluğu istismar etmeyecek, yok edeceğiz. Projelerimizle Türkiye´yi yeniden ayağa kaldıracağız.?
     ?FKB AYAĞA KALKACAK´
     Ziyaretlerinde işsizliğin çözümüne yönelik CHP´nin projelerini halka anlatan Gezmiş´in bu konuda ki söylemleri de yabana atılmayacak kadar önemli görünüyor. İşte Gezmiş´in işsizlik konusunda ki sözleri: ?AKP hükümeti 9 yılda Giresun´da bir tane makro projeyi hayata geçiremedi. AKP döneminde Giresun´da yaklaşık 15 bin kişi işini kaybetti, tarım ve hayvancılık bitti, SEKA´mız özelleştirme adıyla yandaşlara hibe edildi. Fiskobirlik ise bilerek, isteyerek ve planlanarak çökertildi. Fiskobirlik´i eski güzel günlerine geri döndürmekle alakalı çalışmalarımız var. Bu çalışmalarımıza sayın genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu da destek veriyor. CHP iktidarında fındık üreticisi alın terini karşılığını alacak, Fiskobirlik yeniden ayağa kalkacak. Fındığa dayalı sanayi ve çikolata üretimi geliştirilerek deniz ve yayla turizmi desteklenecek, yeni iş sahaları açılacak. Uygulanacak bu kalkınma modeliyle Giresun´da yaklaşık 10 bin kişiye iş imkanı yaratacağız. İşsizliği çözmek söylemle değil eylemle olur. Biz bunu başaracağız.?
     ?AİLE SİGORTASI BAŞLAYACAK´
     Parti teşkilatları, sivil toplum örgütleri ve çarşı-pazar ziyaretlerinde vatandaşlara; ?Aile sigortası´ konusunda bilgi veren CHP Giresun milletvekili aday adayı Aykut Gezmiş bu konuda özetle şunları söyledi: ?İhtiyaç sahibi ailelere 600 ile 1.250 lira arasında yardım yapacağız. Bu kapsamda, ülke genelinde 15.5 milyon kişiyi ve 3 milyon 650 bin aileyi sigortası kapsamına alacağız. Bunun kaynağını da kayıp kaçakları, peşkeşleri önleyerek elde edeceğiz.  Aile sigortası toplam bütçeye sadece yüzde 1.6 ek yük getirecektir. CHP olarak bu konuda kararlıyız. Bu projeyle karşı çıkanlar, kaynağını sorgulayanlar vatandaşımıza bunu çok mu görüyor? Halkın iktidarında CHP olarak aile sigortasını mutlaka hayata geçireceğiz ki, Genel Başkanımız sayın Kılıçdaroğlu bu konuda çok kararlı.?
     ?FINDIK DEĞERİNİ BULACAK´
     Fındık konusunda CHP´nin pozitif projeleri olduğunu açıklayan Gezmiş, ?Fındığa dayalı sanayiyi destekleyeceğiz. Fındık Borsası´nı Karadeniz´e kuracağız. Giresun lobisini oluşturacağız. Giresun´u gerçek anlamda fındığın başkenti yapacağız. Fındığın hak ettiği değeri bulması, FKB´nin de fındığı ve üreticiyi destekleyen şekilde aktif hale getirilmesi için çaba harcayacağız? diyor.
     ?ÇÖZÜM İKTİDARI OLACAĞIZ´
     Gittiği her yerde halkın sorunlarını dinleyen ve CHP iktidarının ?çözüm iktidarı´ olacağı sözünü veren Gezmiş, ?Esnafımızın, üreticimizin ve çiftçilerimiz başta olmak üzere bütün kesimlerin sorunlarını biliyoruz. Nüfusumuzun azalması, işsizlik ve yoksulluk ülkemizin ve bölgemizin en önemli sorunlarıdır. Ben bu sorunlara çözüm üretmek adına yola çıktım ve aday adayı oldum. Halkımızın desteğiyle halkın iktidarını kurarak üreten bir ekonomi oluşturacak, sorunları ve sıkıntıları çözeceğiz. CHP olarak kadrolarımızla, Türkiye´nin ve Giresun´un sorunlarını ve çözüm yollarını biliyoruz. Kadrolarımızla, projelerimizle Türkiye´yi özgürce yönetmeye, işsizliği ve yoksulluğu çözmeye kararlıyız. Bunu başaracak bilgi ve tecrübeye de sahibiz? şeklindeki açıklamalarıyla vatandaşlardan olumlu tepkiler alıyor.
     ?CHP OLARAK İKTİDARA HAZIRIZ´
     CHP Giresun milletvekili aday adayı inşaat mühendisi Aykut Gezmiş, gerçekleştirdiği ziyaretlerde bazen de vatandaşın sorularıyla karşılaşıyor. ?CHP iktidarın neresinde, iktidara hazır mısınız?´ sorusuna Gezmiş´in cevabı şöyle oldu: ?60 yıldır tek başına iktidar olamamış bir partiyiz. Sabırla, sebatla, 60 yıldır bitmeyen bir umutla iktidar olacağımız 12 Haziran 2011 gününü bekliyoruz. CHP, iktidar olmak için hiç bu kadar hazır ve istekli olmadı, o kadar hazırız ki, tersten gidersek belki de sadece bu nedenden dolayı iktidar olacağız. Hem CHP iktidara hazırdır hem de Türkiye´nin CHP iktidarına çok ihtiyacı vardır.?
     ?ADİL PAYLAŞIM YAPACAĞIZ´
     Vatandaşların işsizlik ve yoksulluk konusundaki yakınmalarına CHP Giresun Milletvekili aday adayı Gezmiş; ?İşsizlik ve yoksulluk kader değildir´ şeklinde cevap verirken, özetle şunları dile getiriyor: ?Ülkenin en büyük sorunlarının işsizlik ve yoksulluk olduğunu biliyoruz. Bizim bunlara çözüm önerilerimiz var. Biz adil bir paylaşım yapacağız bölgesel ve sektörel süper teşviklerle Giresun´a fabrikalar kurulmasını sağlayacağız. Karşımızda söylediklerini hayata geçiremeyen iktidar vekilleri var. Bu iktidar halkı bilerek yoksullaştırdı, planlayarak hayvancılığı ve tarımı bitirdi. Böylece de yoksul halka yardım yaparak duygularını sömürdü. Bunun için hep birlikte seçimlerde el ele vererek halkın iktidarını kurmalıyız. CHP iktidarında halkımızın sorunlarını çözmeye kararlıyız.?

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 34 18 12 4 15 58
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Rizespor 34 14 13 7 -6 49
8.Alanyaspor 34 12 10 12 3 48
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 34 11 11 12 -3 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Kayserispor 34 11 13 10 -9 40
13.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
14.Ankaragücü 34 8 12 14 -3 38
15.Fatih Karagümrük 34 9 16 9 -2 36
16.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
17.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 34 4 23 7 -41 16

Çarşamba

17.2 °

Perşembe

13.4 °

Cuma

13.4 °