DİZDAR İDDİALI GELİYOR!

Dizdar, MHP’den milletvekili aday adaylığını açıklamaya hazırlanıyor.

SİYASET 4.01.2023 11:05:00 12364 0
DİZDAR İDDİALI GELİYOR!

RÖPORTAJ: SİNEM SEYMEN

2023 yılı genel seçim takviminin açıklanmasına ramak kala milletvekili aday adayları sahaya çıktı. MHP’den Milletvekili aday adaylığını ilan eden ve resmi açıklama yapmaya hazırlanan iş insanı Ümit Dizdar, iddialı açıklamalarda bulundu.

2023 Genel se­çim­le­rin­de Mil­li­yet­çi Ha­re­ket Par­ti­si’nden Gi­re­sun Milletve­ki­li aday aday­lı­ğı­nı açık­la­yan ve ça­lış­ma­la­ra baş­la­yan iş in­sa­nı Ümit Diz­dar id­di­alı açık­la­ma­lar­da bu­lun­du. “Gi­re­sun’a hiz­met nok­ta­sın­da ben de varım” diyen Diz­dar; “Gi­re­sun’u bilim, tek­no­lo­ji ve tu­rizm şehri yapmak is­ti­yo­ruz” dedi.

MHP mil­let­ve­ki­li aday aday­lı­ğı ve pro­je­le­riy­le il­gi­li ko­nuş­tu­ğu­muz Diz­dar, Gi­re­sun Ha­ber­ci Ga­ze­te­si Genel Ko­or­di­na­tö­rü Sinem SEY­MEN’e özel açıkla­ma­lar­da bu­lun­du. İşte o rö­portaj…

* Ümit Diz­dar kim­dir? Neden MHP’den mil­let­ve­ki­li aday aday­lı­ğı dü­şü­nü­yor­su­nuz?

“1974 Gi­re­sun do­ğum­lu­yum. Evli ve dört çocuk ba­ba­sı­yım. Şu anda Alan­ya böl­ge­sin­de orman mü­teah­hit­li­ği ya­pı­yo­rum. Neden aday ol­du­ğu­muz so­ru­su­na gel­di­ği­miz­de; artık genç­le­rin si­ya­set­te söz sa­hi­bi ol­ma­sı ge­rek­ti­ği­ni dü­şü­nü­yo­rum. Gi­re­sun için ener­ji­mi­zi daha ve­rim­li kul­la­na­ca­ğı­mı­zı ve bu nok­ta­da iyi işler ya­pa­ca­ğı­mı­zı dü­şü­nü­yo­rum. O yüz­den Mil­li­yet­çi Ha­re­ket Par­ti­si’nden mil­let­ve­ki­li aday aday­lı­ğı­mı or­ta­ya koyma­yı dü­şü­nü­yo­rum. Gi­re­sun’a hiz­met nok­ta­sın­da bende varım di­yo­rum.”

* Seçim tak­vi­mi açık­lan­ma­dı ama siz Mil­let­ve­ki­li aday aday­lı­ğı­nı­zı açık­lı­yor­su­nuz, bu ko­nu­da neler plan­lı­yor­su­nuz?

“Bizim dü­şün­ce­miz bi­ri­le­ri­ni ka­ra­la­mak ya da şun­la­rı yaptı, bun­la­rı yap­ma­dı şek­lin­de ol­ma­ya­cak. Biz ül­kü­cü­ler, ül­ke­mi­zin ve şeh­ri­mi­zin her an­lam­da daha güçlü ol­ma­sı ge­rek­ti­ği­ni dü­şü­nü­rüz. Gi­re­sun’da eksik nok­ta­la­rı gö­rü­yo­ruz ve bu ko­nu­da neler ya­pa­bi­li­riz dü­şün­ce­siy­le ha­re­ket edi­yo­ruz. Gi­re­sun’u bilim, tek­no­lo­ji ve tu­rizm şehri yap­mak is­ti­yo­ruz. Ay­rı­ca, Gi­re­sun’da ko­ope­ra­tif­çi­li­ği can­lan­dır­ma­yı plan­lı­yo­ruz. Kal­kın­ma ko­ope­ra­tif­le­ri kur­mak ve genç­le­ri bir araya ge­ti­re­rek bu­ra­da evde ya­şa­yan her bi­re­yin üre­ten bir hane ha­li­ne ge­tir­mek ve yap­tı­ğı ürün­le­ri daha iyi pa­zar­lar­da kul­la­nıl­ma­sı için ne yap­ma­mız ge­re­ki­yor­sa onu ya­pa­ca­ğız. Tu­rizm açı­sın­dan neler ya­pa­bi­li­riz onu dü­şü­ne­ce­ğiz. Bu­ra­da en büyük ama­cı­mız kent kon­se­yi­ni daha iyi ça­lış­tır­mak ve daha ve­rim­li hale ge­tir­mek­tir. Pi­ya­sa­da her taraf teks­til­ci ama bu alanı daha fark­lı bir şe­kil­de kul­lan­ma­yı he­def­li­yo­ruz. Bunun için ise An­ka­ra’ya git­ti­ği­miz­de ka­fa­mız­da ta­sar­la­dı­ğı­mız pro­je­le­ri gün­de­me ge­ti­re­rek ve bu du­ru­mun ta­kip­çi­si olup Gi­re­sun’u eko­no­mik ola­rak en güçlü hale ge­tir­mek için ça­lı­şa­ca­ğız. Gi­re­sun adına sa­vaş­mak için ben de varım…
Bütün ha­yal­le­ri­mi­zi ta­sar­lar­ken için­de mut­la­ka Z ku­şa­ğı ola­cak. On­la­ra daha mutlu, daha ya­şa­na­bi­lir bir ge­lecek adına ça­lış­ma­lar yap­ma­yı ve on­la­rın dü­şün­ce­le­ri­ni ha­ya­ta ge­çir­me­yi de ön­ce­lik­le­ri­miz ara­sı­na ala­ca­ğız.”

*Si­ya­se­tin için­den gelen bir ba­ba­nın oğ­lu­su­nuz. Mil­let­ve­ki­li aday adayı ol­ma­nız­da bunun bir et­ki­si var mı?

“Tabi ki ço­cuk­lu­ğum­dan beri evi­miz­de si­ya­set eksik ol­ma­mış­tır, si­ya­set ile bü­yü­mü­şüz­dür. Benim babam (Murat Diz­dar) yak­la­şık 13 yıl sen­di­ka baş­kan­lı­ğı yaptı. En son TEZ-KO­OP İş Sen­di­ka­sı Genel Baş­kan­lı­ğı­nı yap­mış­tır. Her gün evde si­ya­se­tin ko­nu­şul­ma­sı büyük bir et­ken­dir. Yine ne olur­sa olsun za­ma­nın bizim kuşak ol­du­ğu­nu dü­şü­nü­yo­ruz. Bu mem­le­ket için bu dava için ne ya­pa­bi­lir­sek bütün ener­ji­mi­zi bunun üs­tü­ne yo­ğun­laş­tır­mak is­ti­yo­ruz. Ço­cuk­la­rı­mı­za daha iyi bir ge­lecek ha­zır­la­ma­mız ge­re­ki­yor. Bu ge­le­ce­ği ha­zır­lar­ken de tabi ki dü­şün­ce­le­ri­mi­zi sesli ola­rak dile ge­tir­me­miz ge­re­ki­yor ama­cı­mız budur.”

* MHP'de Di­sip­lin Ku­ru­lu Üyesi ola­rak görev yap­tı­nız, iş in­sa­nı ve si­ya­set­çi kim­li­ği­ni­ze ba­kıl­dı­ğın­da Gi­re­sun için mil­let­ve­ki­li aday aday­lı­ğı­nı­zı ilan edi­yor­su­nuz. Neler söy­le­ye­cek­si­niz?

“Biz ken­di­mi­zi hazır his­se­de­bi­li­riz ama halk uygun gör­mez. Ancak, biz sa­va­şı­mız­dan vaz­geç­me­ye­ce­ğiz. Bu za­ma­na kadar yap­tı­ğı­mız ti­ca­ri kim­li­ği­miz­le bu işe hazır ol­du­ğu­mu­zu dü­şü­nü­yo­ruz ama te­vec­cüh önce Genel Mer­kez’in sonra da hal­kı­mı­zın­dır…”

* Aday aday­lı­ğı­nı­zı resmi ola­rak açık­la­dı­ğı­nız­da sizi proje açık­la­yan bir isim ola­rak mı gö­re­ce­ğiz?

“Yerel an­lam­da evet. Şeh­ri­miz adına ya­pıl­ma­sı­nı uygun gör­dü­ğü­müz pro­je­le­ri hal­kı­mız­la pay­la­şa­ca­ğız. So­run­la­rı da çözüm yol­la­rı­nı da an­la­ta­ca­ğız. Pro­je­le­ri­mi­zi açık­la­ya­ca­ğız ve an­la­ta­ca­ğız... Doğru yerde doğru ki­şi­ler­le ça­lı­şıp Gi­re­sun’a nasıl katkı sağ­la­rız? Gi­re­sun eko­no­mi­si­ni nasıl bü­yü­tü­rüz? Gi­re­sun’a daha çok in­sa­nı nasıl ge­ti­ri­riz? so­ru­la­rı­na ce­vap­lar bul­ma­ya ve so­run­la­rı çöz­me­ye talip ol­du­ğu­mu­zu an­la­ta­ca­ğız.”
* Seçim yak­la­şır­ken MHP’de kazan kay­nı­yor. Bu konu hak­kın­da ne söy­le­ye­cek­si­niz?
“Her si­ya­si par­ti­de ol­du­ğu gibi MHP’de de kazan kay­nı­yor ola­bi­lir. Bugün Ak Parti ya da CHP için de böyle bir şey söy­le­ne­bi­lir. Benim bu ko­nu­da­ki yo­ru­mum, bu bizim iyi ça­lış­tı­ğı­mı­zı, il baş­ka­nı­mı­zın iyi ça­lış­tı­ğı­nı gös­te­ri­yor. Çünkü her­kes ba­şa­rı­dan bir nok­ta­da pay almak is­ti­yor. Bu ka­za­nın al­tın­dan hiç­bir zaman odun eksik ol­ma­ya­cak­tır, de­vam­lı kay­na­ya­cak­tır. Kay­na­yan kazan her zaman her­ke­se katkı sağ­lar. Soğuk ye­me­ği kimse yemez, sıcak ye­me­ği her­kes yer. O yüz­den kay­na­yan ka­za­nı bol­luk ve be­re­ket ola­rak gö­rü­yo­ruz…”

* Ocak kül­tü­rü yok­ken, neden MHP?

“Ocak kül­tü­rü yok­ken bizim Mil­li­yet­çi Ha­re­ket Par­ti­si’nde ol­ma­mı­zın en büyük et­ke­ni Er­tuğ­rul Gazi Konal’dır. Ken­di­siy­le 2019 se­çim­le­rin­de ta­nış­tım. Si­ya­set­te­ki du­ru­şu­nu ve şef­faf­lı­ğı­nı gör­dük­ten sonra Er­tuğ­rul baş­kan­la be­ra­ber ha­re­ket etme ka­ra­rı aldım. O da Mil­let­ve­ki­li aday aday­lı­ğı­nı açık­la­dı, ken­di­si­ne ba­şa­rı­lar di­li­yo­rum.
Biz sa­de­ce mer­ke­zin mil­let­ve­ki­li adayı de­ği­liz, Gi­re­sun’un mil­let­ve­ki­li ada­yı­yız. Pi­ra­ziz’den Ey­ne­sil’e, Aluc­ra’sın­dan Şe­bin­ka­ra­hi­sar’ına kadar biriz, be­ra­be­riz. Bir­lik ve be­ra­ber­li­ği sağ­la­ma­ya, bu şehre hiz­met et­me­ye ka­rar­lı­yız.”

* Sayın Diz­dar, Gi­re­sun’un en önem­li­ ek­sik­li­ği­nin ne ol­du­ğu so­ru­su­na ce­va­bı­nı­zı merak edi­yo­rum…

“Şeh­ri­mi­zin en önem­li ek­sik­li­ği bana göre Gi­re­sun lo­bi­si­nin ol­ma­ma­sı­dır. Şe­hir­le­rin kal­kın­ma­sın­da, ge­liş­me­sin­de lobi fa­ali­yet­le­ri etkin rol oy­na­mak­ta­dır. MHP’de si­ya­set yapan, mil­let­ve­ki­li aday aday­lı­ğı ve aday ola­cak ar­ka­daş­la­rı­mı­zın bu ko­nu­da daha du­yar­lı ol­ma­la­rı­nı bek­li­yo­rum. Bugün ha­va­li­ma­nı­mız­da An­ka­ra ve İstan­bul’un dı­şın­da direk uçak se­fer­le­ri­miz yok. Li­ma­nı­mı­zın du­ru­mu or­ta­da. Diğer il­le­rin çevre yol­la­rı ya­pıl­mış iken bizim çevre yo­lu­muz yok. Bir bak­tı­ğı­nız­da bugün ka­ra­yol­la­rı­nın Bölge Mü­dür­lü­ğü Trab­zon’da, DSİ’nin Bölge Mü­dür­lü­ğü Trab­zon’da. Yani biz Or­du-Gi­re­sun bir araya gelip bu bölge mü­dür­lük­le­ri­nin bir ta­ne­si­ni ala­mı­yo­ruz. Bü­rok­ra­si an­la­mın­da bü­rok­rat­la­rı­mız ye­ter­siz. An­ka­ra’da bir bak­tı­ğı­nız­da çoğu genel mü­dür­le­ri­miz ve genel müdür yar­dım­cı­la­rı­mız gö­rev­le­rin­den alın­dı. Biz bun­la­rın ar­ka­sın­da du­ra­ma­dık. Bunun yanı sıra dün­ya­nın en büyük 2. ko­ope­ra­ti­fi Fis­ko­bir­lik Gi­re­sun’da ama doğru düz­gün sahip çı­ka­mı­yo­ruz. Yani bu­ra­da bak­tı­ğı­nız­da Gi­re­sun’da neler eksik ay­lar­ca ya­za­bi­li­riz!”

* Gi­re­sun’da kısır çe­kiş­me­le­rin şeh­rin bü­yü­me­si­nin önün­de­ki en büyük engel ol­du­ğu­nu an­lı­yo­ruz. O zaman siz biraz da bir­lik be­ra­ber­li­ğe katkı sağ­la­ya­cak bir aday aday­lı­ğıy­la ya­rı­şa dâhil ola­ca­ğı­nı­zı söy­le­ye­bi­lir miyiz?

“Ke­sin­lik­le söy­le­ye­bi­li­riz… Ön­ce­lik­le top­lum­sal ba­rı­şı ya­ka­la­ma­mız adına neler ya­pa­ca­ğız? Gi­de­ce­ğiz abi­le­ri­mi­zin elini öpe­ce­ğiz, du­ala­rı­nı ala­ca­ğız. Si­ya­set sah­ne­sin­de yer alan bü­yük­le­ri­mi­zin rı­za­la­rı­nı ala­ca­ğız, on­la­rı din­le­ye­ce­ğiz. Bizim gö­re­me­di­ği­mi­zi onlar görür. On­lar­la be­ra­ber ça­lış­ma­lar ya­pa­ca­ğız. On­la­rın da fi­kir­le­ri­ni ala­rak bu yola çı­ka­ca­ğız. Biz her­ke­si din­le­ye­ce­ğiz, her­kes­le otu­ra­ca­ğız. Her­kes ne diyor, ne söy­lü­yor, ne is­ti­yor, bunu din­ler­ken de kulak ardı yap­ma­ya­ca­ğız.”

* Sayın Diz­dar, o zaman şöyle bir soru yö­nelt­mek is­ti­yo­rum. Si­ya­set yapan, si­ya­se­te atı­lan in­san­la­rın geç­mi­şi ya da si­ci­li mey­dan­lar­da çok ko­nu­şu­lur. İnsan­la­rın sizin si­ci­li­ni­ze dair söy­le­ye­ce­ği bir söz var mı? Bu­nun­la il­gi­li ne söy­le­ye­cek­si­niz?

“Bizim mem­le­ket­te en büyük sı­kın­tı­la­rın­dan bir ta­ne­si budur. Dev­let me­mu­ru de­ği­liz, ti­ca­ret ya­pı­yo­ruz, ti­ca­ret­te eksik ol­du­ğu­muz yer­ler ol­muş­tur. Ama bugün ki mem­le­ket­te ti­ca­ret ya­pa­na ve para ka­za­na­na Gi­re­sun’da her zaman bir kulp ta­kı­lır. İnsan belli bir değer ka­za­nır, belli pa­ra­lar ka­za­nır. Bak­tı­ğın­da Gi­re­sun­lu bunun mey­dan­lar­da­ki kah­ve­ha­ne­ler­de otu­rur, ak­şa­ma kadar bunu ko­nu­şur. Hiç­bir şey bu­la­ma­dı mı sana ya hır­sız der ya da sah­te­kâr der. Bir şe­kil­de kulp bulur, işin kö­tü­ye gider ama bizim bu za­ma­na kadar yü­zü­mü­zü kı­zar­ta­cak ya da önü­mü­ze ko­nu­la­cak bir yan­lı­şı­mız yok­tur. De­di­ğim gibi biz ata­mı­zın, de­de­mi­zin mi­ra­sı­nı ye­mi­yo­ruz. Eme­ğiy­le ça­lı­şan, kendi ser­ma­ye­si­ni oluş­tu­ran­lar­dan bir ta­ne­si­yim. Bu ser­ma­ye­yi ya­par­ken bi­ri­nin ma­lı­na mül­kü­ne, he­la­li­ne göz di­ke­rek bü­yü­yen bi­ri­si de­ği­lim. Tabi ki ha­ta­sız kimse olmaz. Ancak, yü­zü­mü­zü kı­zar­ta­cak bir ha­ta­mız yok di­ye­bi­li­rim…”

* Orman mü­te­ah­hit­li­ği­nin yanı sıra ya­tı­rım­la­rı­nızın ol­du­ğu­nu bi­li­yo­ruz. Biraz bun­lar­dan bah­se­decek olur­sak neler söy­le­mek is­ter­si­niz?

“Bun­dan 2 yıl önce büyük bir afet ol­muş­tu. Yak­la­şık 34 mil­yon met­re­ka­re­lik bir alan­da 17 mil­yon ağaç yandı. Biz de Alan­ya böl­ge­si­ne git­tik. Orada gü­cü­mü­zün yet­ti­ğin­ce bir iş aldık. Te­miz­lik ya­pı­yo­ruz, do­ğa­yı temiz hale ge­ti­ri­yo­ruz. Bunun yanı sıra o böl­ge­de güneş sant­ra­li ku­ru­yo­ruz. Şan­ti­ye­le­ri­miz ve iş­le­ri­miz bu­nun­la mü­kel­lef. Ya­tı­rım­la­rı­mı­zı da bu ta­ra­fa ge­tir­me­yi dü­şü­nü­yo­ruz. Gi­re­sun böl­ge­sin­de güneş sant­ra­li artık ener­ji pi­ya­sa­sı­nın vaz­ge­çil­me­zi oldu. Bugün Akkuş Be­le­di­ye­si dahi bu güneş sant­ra­li­ni ku­ra­bi­li­yor­sa biz Gi­re­sun Be­le­di­ye­si ya da Gi­re­sun’daki her­han­gi bir ya­tı­rım­cı bunu niye ya­pa­ma­sın? Biz bu böl­ge­de ya­tı­rım­la­rı­mı­zı yap­ma­ya devam ede­ce­ğiz.”

* MHP ve baraj ko­nu­sun­da bir sı­kın­tı var mı?

“MHP’nin ke­sin­lik­le seçim ba­ra­jı ko­nu­sun­da sı­kın­tı­sı­nın ol­ma­dı­ğı­nı dü­şü­nü­yo­rum. İnşal­lah bütün ar­ka­daş­la­rı­mız bu­ra­da se­çi­mi ka­za­nır. 4 mil­let­ve­ki­liy­le ba­ba­lar gibi Tür­ki­ye Büyük Mil­let Mec­li­si’nde Gi­re­sun için sa­va­şı­rız. Mil­li­yet­çi Ha­re­ket Par­ti­si’nin baraj sı­kın­tı­sı yok­tur. Bu ta­ma­mıy­la terör ör­güt­le­ri­nin pi­ya­sa­ya yay­mış ol­du­ğu bir lo­bi­nin yap­mış ol­du­ğu ça­lış­ma­dır. Yakın za­man­da Sam­sun mi­tin­gi­ne git­tik, hiç­bir si­ya­si vaat yok, seçim at­mos­fe­rin­de yokuz. Buna rağ­men ora­da­ki Cum­hu­ri­yet Mey­da­nı o kadar yo­ğun­du ki artık insan ala­mı­yor­du. Mey­dan­la­ra bak­tı­ğı­mız­da MHP’nin baraj sı­kın­tı­sı ol­ma­dı­ğı, teş­ki­lat­la­rı­mı­zın tek yürek ol­du­ğu ve hal­kı­mı­zın bi­zim­le ol­du­ğu­na şa­hi­diz.”

* Sayın Diz­dar, son me­saj­la­rı­nız nedir? Teşekkürler.

“Aday aday­lı­ğı sü­re­ci­miz yap­mış ol­du­ğu­muz ça­lış­ma­lar uma­rım güzel geçer. İnşal­lah lis­te­de olu­ruz, ken­di­mi­zi iyi ta­nı­tı­rız. Gi­re­sun için ça­lış­ma­la­rı­mı­zı seç­men­le­ri­mi­ze iyi an­la­tı­rız. So­nu­cun­da da hiz­me­tin Gi­re­sun’a ola­ca­ğı­nı, Gi­re­sun’un ka­za­na­ca­ğı­nı söy­le­riz ve se­çil­di­ği­miz tak­dir­de de Gi­re­sun’da çok büyük bir de­ği­şi­min ola­ca­ğı­na emi­nim. Lis­te­de olmak için mü­ca­de­le ve­re­ce­ğim ama lis­te­de ola­nın da ke­sin­lik­le ya­nın­da du­ra­ca­ğız. Açık­la­nan liste nasıl olur­sa olsun ke­sin­lik­le kol kola gi­re­ce­ğiz. Aday­la­rı­mı­zı maddi ve ma­ne­vi nasıl des­tek­le­me­miz ge­re­ki­yor­sa gece gün­düz köy ka­sa­ba ge­ze­ce­ğiz. Bu­ra­dan mil­let­ve­ki­li veya ve­kil­le­ri­mi­zin sa­yı­sı­nı nasıl art­tı­ra­bi­li­riz? Hangi ça­lış­ma­la­rı yap­ma­mız ge­re­ki­yor? Bu yola be­ra­ber çı­ka­ca­ğız ve ça­lış­ma­lar ya­pa­ca­ğız. Lis­te­de olmak ya da ol­ma­mak ke­sin­lik­le benim için bir kır­gın­lık, dar­gın­lık ya­rat­ma­ya­cak­tır.”


LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13

Cuma

13.4 °

Cumartesi

13.2 °

Pazar

15.2 °