Dilipak, AKP´yi uyardı

Gazeteci Dilipak, Ak Parti´yi kadın, haram ve para konusunda uyardı.

SİYASET 18.07.2013 09:57:41 555 0
Dilipak, AKP´yi uyardı
Akit Gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, köşesinden Hükümet´e ve Ak Parti´ye çarpıcı uyarılar yapıyor. Dilipak, Hükümet´i kadın, haram ve para konusunda uyardı.
İslami hassasiyetinin yüksekliğiyle bilinen Dilipak, Kur´andan ayetler ve hadislerle örneklerle güçlendirdiği iki yazısında da bir çığır açacak vurgular yaptı.
DİLİPAK Ak partiyi nasıl uyardı? İşte o yazıdan çarpıcı alıntılar?
İLK YAZI?
?Üç kuruşluk menfaat ve uçkur sevdasına iktidarınızdan olmayın... Kendinize de, ülkenize de yazık edersiniz... Dünyanızı ve ahiretinizi berbat etmeyin!
Birileri burnundan soluyor, kıskanıyor, kin besliyor? Erdoğan´ı bir türlü içlerine sindiremediler, AK Parti´yi de? Dışarıdan, içeriden bir sürü destekçileri de var? Bazı işler güzel gidiyor, o yüzden kıskanıyorlar... Ama en zayıf yanımız kadın, para ve koltuk merakı!
Hepsi değil elbette ama bunu yapanlar hem kötü örnek oluyorlar, hem de sebeb oldukları söylenti bütüne zarar veriyor?
Bazı belediyeler ve bakanlıklarda rüşvet konusu şuyu bulmaya başladı... Olmuyor. Bu iş böyle gitmeyecek? Bazı şeylerin şuyuu vukuundan beterdir...
Yarın bu yedikleri haltlar ortaya çıkar, hem kendileri, hem partileri, hem de Türkiye bu işten zarar görür. Bunları kimse bilmiyor sanmayın.. Bize hesap soramazlar diye düşünmeyin... Bir Molla Kasım çıkar, hesap sorar? Ya da bakarsınız MOSSAD, MUHABERAT sureti haktan gözüküp bir şekilde servis eder bu bilgileri. İnternet üzerinden yayınlarlar ya da!
Hesaba çekilmeden keşke herkes kendini bir hesaba çekse... Erdoğan partisini, kabinesini, belediyelerini uyarsa...
Bir de kadın meselesi var... Kadın konusu, siyasette de, bürokraside de, iş dünyasında da büyük iş yapıyor...
Haram para gırtlağınızda düğümlenir? Kustururlar adamı. Bu iş oda, vakıf, dernek, her yerde olabilir. Ama iktidarsanız eğer, bal olan yere karıncalar üşüşür?
Keşke, para, kadın ve koltuk ihtirası olanlardan uzak tutabilseniz insanları? Milletvekili yaparken, belediye başkanı yaparken, yönetici olarak atarken bu kriterlere öncelik verebilseniz...
Sayıştay güçlendirilmeli bana kalırsa, kamu denetçiliği, teftiş, yargı denetimi, tüketici üzerinden sivil denetim... Mali suçlar konusunda uzman istihbarat grubları oluşturulmalı. İstihbaratçıyı iki kez denetlemek gerek...
Temiz hedeflere temiz yollardan gidilir.
Benden söylemesi... Aday belirlemek için şimdiden kolları sıvamamız gerekiyor ve bu süreç içinde herkesin kendi içinde ciddi bir arınmaya ihtiyacı var.
İKİNCİ YAZININ ÇARPICI BÖLÜMLERİ
Unutmayın, Allah (cc) bizleri mallarımız, canlarımız ve sevdiklerimizle, kimi zaman artırarak kimi zaman eksilterek imtihan edecektir... Eğer Allah´ın ipini bırakırsanız, O da sizin ipinizi bırakır.. O zaman o servetiniz sizin için ?dua ile istenen bela?ya dönüşür! Gelin işi ehline verelim. İhaleyi hakeden alsın. Hemşehricilik, din, mezhep, tarikat milliyetçiliği yapmayalım! Partizanlık yapmayalım!
Kavimlerin helaki ile ilgili ilahi işaretlere bakarsanız, görürsünüz ki, (İsra 16) da belirtildiği üzere, Allah (cc) bir ülkeyi helak etmek istediğinde onun servet ve iktidar sahiplerine içlerindekini dışa vuracak bir imkan ve vesile hazırlar. Onlara ilahi emre uymayı emreder. Onlar da o kapıdan geçip fıska saparlar. Böylece o ülke helakı hakeder ve Allah o ülke ve halkını darmadağın eder.. O zaman bizim şöyle dememiz gerekir: ?İçimizdeki beyinsizlerin işledikleri yüzünden bizi helak eder misin Allahım.?
Bunlar kimler derseniz, bunlar harama el uzatanlar, hile yapanlar, rüşvetle helala haram katanlar, ihaleye fesat karıştıranlardır.. Bizim geleneğimizde, kamu malı ?yetim malı? sayılmıştır. Kur´an-ı Kerim ?vay o namaz kılanlara ki, onlar yetimin hakkını yerler? diye bir kısım insanları azarlar?
Bu iktidar döneminde zengin olan birtakım insanlar, sahib oldukları, kazandıkları paraları nasıl kazandılar ve nerede harcıyorlar bakmak gerek? Bunlar kazandıkları paraları, kendilerine haklı ya da haksız şekilde kazandıranlardan daha çok seviyor olabilirler ve yarın servetlerini korumak için kendine bu imkanı sağlayanların aleyhine, başkaları ile işbirliği yapabilirler.
Mukaddeslerine ihanet edenler kime ihanet etmez ki! Polisin, şunun bunun telefonlarımızı dinlemesinden korkuyor, ama Allah´ın kiramen katibin melekleri ile bizleri izlediklerini pek hesaba katmıyoruz sanki!
Taksim/Gezi olayından sonra bizim zenginlerin haline bakıyorum? Sahi bunlar neye, kime sponsor oluyorlar. Kazandıkları paraları nerede harcıyorlar... Çocukları eşleri nerede ne iş yapıyorlar.. Oysa bu iktidara ulaşmak için insanlar ne dualar ettiler, ne gözyaşları döktü, ne çilelere katlandılar.. Eğer birileri bu manevi mirasa ihanet ederse, Allah onlardan bunun hesabını sorar. Şimdi kendilerine fırsat verilmiş olması da hayırlarına değildir aslında. Ahiret yurdunun servetini dünyada tüketmektedirler.. Hangi Müslümanın hangi derdine derman oldunuz, hangi medeniyet probleminin çözümü için çaba gösterdiniz? Hani mallarımız, canlarımız, sevdiklerimiz Allah yolunda feda olacaktı! Yüksek duvarlarla çevrili konsept evlere çekildiler, camilerini bile değiştirdiler artık bir kısmı.. Yeni dostlar edindiler.
Korkarım bunlar, AK Parti iktidarı döneminde zengin olan kimileri, yarın mamaları kesildiğinde hemen saf değiştirirler.. Hep daha fazlasını isteyeceklerdir.. Seciyesi bozuk insanlara makam ve servet verirseniz, onu size karşı kullanır.. Onun için ?zalimlere yardım etmeyin, ateş size de dokunur? denmiştir.. Bunlar hem başkalarına, hem kendi nefislerine zulmetmektedirler...
İnsanların servetlerini nasıl kazanıp, nerede harcadıklarına bakmak gerek... Birilerinin para peşinde hangi vadilere sürüklendiğini, zaafları uğruna nerelere savrulduğunu görmek gerek?
Sermaye bu süreçte iyi sınav vermedi. Çocuklarını pahalı okullara göndererek, lüks semtlerde oturarak geleceklerini garanti altına aldıklarını sanıyorlarsa yanılıyorlar? Sanki biz media olarak iyi bir sınav mı verdik, ya da STK´lar ya da kanaat önderleri? İtiraf edelim savrulduk!
Biz alemlere rahmet olarak gönderilen bir peygamberin ümmetiyiz. Yeryüzünün bütün açları ümmetin yetimidir.. Biz talep ya da şikayet makamında değiliz, çözüm makamındayız. Ama bu iş böyle gitmez. Topyekûn bir toparlanmaya ihtiyacımız var. ?İnni küntü minezaalimin? diye başlayın işe isterseniz, Biz kendi hakkımızdaki hükmü değiştirmeyecek olursak, Allah bizim hakkımızdaki hükmünü değiştirmeyecektir. Selâm ve dua ile??

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
8.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
9.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
10.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16

Pazar

19.1 °

Pazartesi

17.7 °

Salı

17.4 °