“AK PARTİ’NİN NEFERİYİM”

AK Parti Giresun İl Başkanı Kenan TATLI, teşkilatçı kimliği ile gönüller yapmaya devam ediyor.

SİYASET 27.11.2021 11:14:00 4757 0
“AK PARTİ’NİN NEFERİYİM”

RÖPORTAJ: HARUN SAYGILI

AK Parti Giresun İl Başkanı Kenan Tatlı, 40 yılı aşan siyasi tecrübe ve birikimini sahaya yansıtmaya devam ediyor. Tatlı, kendisini en şanslı il başkanlarından biri olarak değerlendiriyor.

“Mizacımın sert olduğunu söyleseler de bu duruşumun temel nedeni disiplini sevdiğimden kaynaklanıyor” şeklinde konuşan AK Parti İl Başkanı Kenan Tatlı, Giresun Vizyon Dergisi’ne çok özel açıklamalarda bulundu. Giresun Vizyon Dergisi’nin sorularını yanıtlayan Tatlı; “tevazuyla, samimiyetle, gayret ile çalışıldığında başarıya ulaşıldığını” anlattı.

Vekaleten, görevlendirme ve seçilmiş il başkanı olarak AK Parti’nin kuruluşundan bu yana aktif şekilde görev yapan Tatlı;  ‘Teşkilatçı kimliği’ ile emin adımlarla yürümeye devam ediyor. ‘Herhangi bir ekibin değil AK Parti’nin neferiyim’ şeklinde konuşan Tatlı; “Giresun’un en güzel yerlere gelmesi için gece gündüz çalışıyoruz” dedi.

“Boş vakit kavramını inanın unuttum diyebilirim ama bundan asla şikayetçi değilim’ diyen Tatlı; “Biz gönülleri kazanmak için yola çıktık. Gönüller kazanmak için çıktığımız yolda, yeni gönül yolları yapmak en önemli önceliğimiz oldu. Giresun’da AK Parti olarak başarılı hikayemizin temelinde yaptığımız hizmetler ve kazandığımız gönüller var” ifadelerine yer verdi.

“Milletvekilli olmamız istenirse, bunun karşısında kayıtsız kalamam” diyen Tatlı, neler anlattı neler. Hepsi bu özel röportajda!

* Sayın Tatlı, söyleşimize sizi tanıyarak/tanıtarak başlamak istiyoruz? Kısaca kendinizi tanıtır mısınız?

“1 Ocak 1960 Bulancak doğumluyum. Refah Partisi İl Başkan Yardımcılığı,  AK Parti Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyeliği, 2003-2004'de il başkanlığı görevinde bulundum. 2007-2011 arası Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptım.  2012-2018 yıllarında Ak Parti İl Başkan Yardımcılığı ve Siyasi ve Hukuk İşler Başkanlığı görevlerinde bulundum. 2017-2018 arası zaruretten dolayı Başkan Vekilliği görevini yürüttüm. Partimizin teveccühü ile 2020 şubat ayında 7. Olağan kongrede tek aday gösterilip seçilerek Ak Parti İl Başkanı olarak görevime devam ediyorum. Yıllardır Giresun merkezde ticaret ile uğraşıyorum. Evli ve 2 çocuk babasıyım.”

* AK Parti’nin kuruluşundan itibaren yönetimlerde görev alan bir isimsiniz. AK Parti ile yollarınız nasıl kesişti, bu süreçte kaç başkanla çalıştınız?

“Sayın Cumhurbaşkanımızla İstanbul Belediye Başkanlığı yaptığı dönemden itibaren birlikte çalışma fırsatım oldu. Daha o dönemlerde bu davaya inandığım için onun olduğu her kulvarda destekleyicisi olduğum için AK Parti’nin kurulacağını duyduğum an AK Parti kurucu üyelerinden biri oldum. Şükür Rabbime ki iyi ki AK Parti teşkilatının içindeyim.  Bu süreçte, Ak Parti’de birbirinden değerli 5 İl Başkanı ile çalıştım.”

* AK Parti’de vekaleten yürüttüğünüz İl Başkanlığı’nı seçilerek devam ettiriyorsunuz. İl Başkanı olarak hedefiniz nedir?

“Öncelikle bu göreve laik gören Sayın Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan’a ve değerli dava arkadaşlarıma tekrar teşekkür ediyorum. Hedefim ise Giresun’un, Giresunluların laik olduğu hizmeti ve güzellikleri Giresun’a katmak için elimden gelenin en iyisini yapmak.”

* Sayın Tatlı, nasıl bir yönetim tarzı belirliyorsunuz?

“Beni yakından tanıyanlar bilir mizacımın sert olduğunu söylerler. Lakin bu duruşumun temel nedeni disiplini sevdiğimden kaynaklanır. Demokrasiye sonuna kadar inandığım, hangi şartlarda olursa olsun hakların yenmediği, Giresun’a bir damla yararı olacak kişilerin önünün açıldığı, en önemlisi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın hedefleri doğrultusunda çalışan ekibimle reel ve şeffaf yönetim anlayışıyla yoluma devam etmek.”

* Hedefinizde milletvekilliği var mı? Bundan sonraki rotanız nedir?

“Bunu açıkçası hiç düşünmedim. Lakin Cumhurbaşkanım ve teşkilatımızdan Kenan Tatlı milletvekili adayı olsun diye talep olur, ben de bu zamana kadar olduğu gibi bana hangi görev verilirse verilsin, en iyisini yapmak olacak. Çünkü böyle bir talep karşısında karşılıksız kalınmaz. Herkes de şunu bilsin ki 40 yılı aşkın siyaset tecrübem ve birikimimle hemşerilerimize layık olacağımdan da hiçbir şüphem yok.”

* Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu ile aranız nasıl, aranızda kriz yaşanıyor mu? Zaman zaman kulisleri dalgalandıran bu söylemlerin kaynağı nedir?

“Açıkçası; böyle aramız bozuk gibi haberlere gülüp geçiyorum. Tabi ki Giresun’un menfaatleri doğrultusunda görüş ayrılıkları olabilir. Bu da çok normal. Bir çekirdek ailenin yaşamında bile bireyler farklı düşünebiliyor. O yüzden bizimde bazen böyle farklı düşüncelere sahip olabiliyoruz. Ama en önemlisi belediye başkanımın ve benim Giresun’un çıkarlarının olduğu yerde orta noktada buluşmamızdır.”

* Milletvekilleri ile uyumunuz nasıl?

“Belki de bu zamana kadar ki en şanslı il başkanlarından biriyim. AK Partinin bünyesinde bulunan her bireyin ortak düşüncesi Giresun’un menfaatleri olduğu için mükemmel bir uyum ve koordinasyonlu şekilde ilerliyoruz.”

* Giresun’a dönecek olursak, şehirde hangi alanlarda yatırım eksikliği hissediyorsunuz? Eksikliği hissedilen bu alanlarla ilgili neler planlanıyor?

“Bence öncelikle bu soruya ne kadar yatırım yapıldı diye başlayalım. Çünkü yapılanları hemşerilerimize sunalım ki hiçbir şey yapılmıyor izlenimini ortadan kaldıralım. Sadece şunu söyleyeyim uzun bir aradan sonra Giresun Belediyesi’nin AK Parti bünyesine dahil edildikten sonraki 2.5 yıllık süreçte toplam 210 milyonluk bir yatırım gerçekleşti. Bu Giresun Belediyesinin görmediği bir rakamdır. Varın gerisini siz düşünün. Tabi bu bununla mı kalacak, tabi ki hayır. Ama son zamanlarda ülke olarak yaşadığımız doğal afetler, yatırımların daha fazla olmasını ister istemez etkiledi. Lakin inanın eksik hissedilen alanlar da çok hızlı bir şekilde gidermeye çalışıyoruz. Mesela çevre yolu projesi tamamlandı. En kısa zamanda yatırım programına alınacak. Giresun’a trafik konusunda nefes aldıracak olan Dal-Çık projesi de yatırım programına alındırılacak ve yine Giresunlular’ın hayallerinden biri olan teleferik projesi de en kısa zamanda yapılması için tüm gayretimizle çalışıyoruz.”

* Uzun bir iktidar süreciyle birlikte Giresun’da başarılı oy oranlarıyla seçimlerden çıktınız. Giresun, AK Parti’ye verdiği desteği nasıl değerlendiriyorsunuz?

“Oyunu eksik etmeyen vatandaşlarımıza bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.  Bu desteğe layık olmak için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.  Hemşerilerimiz bilsinler ki Giresun’un en güzel yerlere gelmesi için gece gündüz çalışıyoruz ve Giresunluları hayallerine birer birer kavuşturacağız.”

* Sayın başkan, AK Parti’nin seçimlerdeki başarısının anahtarı nedir?

“Bunun birçok sebepleri var. Aslında saymakla bitmez. Çünkü 20 yılı aşkın süredir iktidar olan bir partide bu başarının yakalanması bir veya iki sebeple açıklanamaz. Ama özetleyecek olursak; başta Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde; millet için var olduğumuzu, ve onların en iyisini hakkettiğini düşüncesinin aklımızdan bir an olsun çıkarmamız.”

* Elinizde bir sihirli değnek olsaydı, neleri değiştirmek isterdiniz?

“Belki bana kızacaklar ama Türkiye’deki muhalefet partilerinin siyaset anlayışını değiştirmeyi çok isterdim. İnanın doğru siyaset, yalandan uzak ve milleti gözeten bir anlayışa sahip olabilirlerse Türkiye’ye yapılan en büyük inkılap olur.”

* Son zamanlarda sosyal medyanızdan takip ettiğimiz kadar, sadece merkezde değil ilçelerde de çok görülüyorsunuz?

“Elbette olması gerekeni görüyorsunuz. Çünkü ben sadece merkezi değil koskoca ilimizi temsil ediyorum. Geçen aylarda da Genel Merkeze yaptığımız çalışmada belirttiğimiz gibi, biz sadece seçim zamanlarında sokaklarda olanlardan olmadık, olmayacağız. Haftanın 7 gününü de merkez ve ilçelerimizle iç içe geçireceğiz. Milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, ilçe başkanlarım ve tüm teşkilatımla birlikte sokaklarda olmaya devam edeceğiz.”

* Giresun’da AK Parti’ye mensup tüm belediye başkanlarınızı mutlaka başarılı buluyorsunuzdur ama farkındalık yaratan isimler hangisidir diye soracak olursam cevabınız ne olur?

“Öyle bir soru ki tek bir isim vermek, diğer kalan başkanlarımıza haksızlık olur. Çünkü her belediyenin, her bölgenin kendisine göre sorunları ve durumları var. O yüzden hepsi bölgesine ve insanlarına en iyi şekilde hizmet vermeye çalışan, tecrübeli,  mensup belediyesinin derdiyle hüzünlenen, mutluluğuyla sevinen birbirinden değerli belediye başkanlarımız.”

* Giresun’da AK Parti’ye mensup İlçe Başkanları arasında farkındalık yaratacak isimleri soracak olursam cevabınız ne olur?

“İlçe başkanlarımın arasında da ayırt etmem imkansız. Neredeyse her gün 24 saat içerisinde iletişim ve görüşme içerisindeyiz. İlçeleri için ne kadar uğraştıklarının bizzat şahidiyim. Hepsi ilçelerini bir adım daha ileriye taşımak için elinden geleni yapıyorlar.”

* AK Parti’nin üye sayısı neredeyse oy oranına yakın diyebiliriz. Bu kapsamda Giresun’daki üye sayınız nedir? 

“Son yönetim kurulu toplantısının bilgileri arasında 78.571 üyemiz olduğunu biliyorum. Lakin gün geçtikçe üye sayılarımız artıyor. Çünkü bu konuda sistematik ve planlı şekilde çalışmalar gerçekleştiriyoruz.”

* Yoğun bir tempoda çalıştığınıza bizler de şahit oluyoruz. Peki boş vakit bulduğunuzda nasıl değerlendiriyorsunuz?

“(Gülümseyerek) Boş vakit kavramını inanın unuttum desem yeri. Bundan şikayetçi miyim asla! Çünkü inandığım davamızın yolunda bir vatandaşımıza dokunabiliyorsak derdine derman olabiliyorsak bunun mutluluğu tarif edilemez.  Lakin fırsat buldukça diyelim, çocuklarım ve eşimle zaman geçirmeyi çok seviyorum. Çünkü işim dolayısıyla onları ihmal edebiliyorum. Sonra Giresunspor sevdalısı olarak maçları takip ederim. Bir de hafta sonları herhangi bir programın olmazsa güzel sahilimizde yürüyüş yaparak değerlendiriyorum.”

* Sayın Tatlı, sorulacak ve cevaplanacak sorular bitmez. Bu söyleşi için hazırladığımız sorularımıza verdiğiniz cevaplar nedeniyle teşekkür ediyor, siyasi yolculuğunuzda başarılar diliyorum.

“Ben de sizlere teşekkür ediyor, yayın hayatınızda başarılar diliyorum.

Sorduğunuz ve gündeme taşımak istediğiniz sorulara cevap vermeye çalıştım. Bizim amacımız polemiklerle gündemde kalmak değil hizmetlerimizle iz bırakmaktır. Giresun’a hizmet için çalışıyoruz ve daha çok çalışacağız.”


 


LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16

Cuma

19.2 °

Cumartesi

16.1 °

Pazar

19.1 °