‘Taşın altına elimizi koyduk’

İyi Parti Giresun Milletvekili Aday Adayı Prof. Dr. Hakan Bektaş ne konuştu?

SİYASET 2.04.2023 12:27:00 9064 0
 ‘Taşın altına elimizi koyduk’

İyi Parti Giresun Milletvekili aday adayı Prof. Dr. HAKAN BEKTAŞ, seçim çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. “Giresun’un sorunlarını bildiğini ve çözüm için hazır olduğunu” anlatan Bektaş; “Ülkesini seven bir insan olarak en verimli yıllarımda sorunların ve eleştirdiğimiz işlerin çözümü için taşın altına elimizi koymanın zamanının geldiğini düşündüm. Hayat felsefemde eleştiriyorsan çözüm sunmalısın anlayışı olduğundan bende varım dedim” şeklinde konuştu.

SAYGILI MEDYA YouTube kanalındaki Sinem SEYMEN’in moderatörlüğünde gerçekleşen programda çok özel açıklamalarda bulunan Bektaş; “Sorunların çözümü ve hizmet noktasında sadece Giresun’a değil tüm Türkiye’ye yetecek enerjim benim en önemli farklılığımdır” dedi.

İşte o yayından kesitler…

* Sayın Bektaş, genç bir akademisyensiniz, siyaset yolculuğunuz nasıl başladı?

“Vatan, millet ve bayrak sevgisiyle büyümüş birisiyim. Ülkemde gördüğüm sorunları asla görmezden gelemem. Sadece ben değil hepimiz iyi olursak mutlu olan bir insanım. Aslında yıllardır siyasetin içindeyim. Bu yolculuğa biranda karar vermiş değilim. Size bunu kısa bir hikaye ile anlatmak isterim. “Ressamın biri çok acıkmış fakat cebinde hiç parası yokmuş. Olsun yine de şu restauranta girip karnımı doyuracağım sahibine bir resim çizer ödeşiriz demiş. Öylede yapmış. Yemeğini yedikten sonra işyeri sahibine hiç parasının olmadığını fakat onun güzel bir tablosunu yapabileceğini söylemiş. Restaurant sahibi kabul etmiş. Adam beş dakikada harika bir tablo çizmiş, işyeri sahibi de çok beğenmiş fakat ressama, bir saattir yiyorsun resmi beş dakikada yaptın bu hiç adil değil deyince ressam, beş dakika değil atmış yıl beş dakika demiş.’’  Evet ben de güçlü, gelişmiş, adaletli, gençlerin geleceğe umutla baktığı, mutlu ve büyük TÜRKİYE resmini çizmede katkımın olmasının hayaliyle büyüdüm.”

* Neden İyi Parti?

“Partimizin logusunun açılımı ile bu sorunuzu cevaplayabilirim. İYİ Parti “İNSANLIK, YENİLİK, İYİLİK’’ kelimelerinin baş harflerinden oluşur ve bu kavramları hayata geçirebilecek bir siyasi partidir. Logosundaki güneşin 8 oku ise “UMUT, ADALET, CESARET, KARARLILIK, BİLGİ, MEDENİYET, GELECEK, ZENGİNLİK’’ anlamına gelmektedir. İşte Ülkemizin mevcut yönetiminden kaynaklı adaletsizlik, liyakatsizlik, eşitsizlik gibi kavramların İYİ parti siyasi anlayışıyla son bulacağına inanıyorum. Ülkemizin aydınlık geleceğine ışık tutacak, gençlerimize umut ışığı olacak siyasi anlayış İYİ parti ile güneş olup doğacak ve tüm Türkiye’yi saracaktır.”

* Milletvekili aday adayı olma fikri nasıl oluştu?

“Akademik hayatımın yanında çocukluğumdan bugüne ailemden kaynaklı esnaflığında içindeyim. Bu durum her kesimden insanla iletişim halinde olmayı beraberinde getiriyor. Aslında beni siyasete insanlar yöneltti.  Bunun nedeni çözüm odaklı olmam, kişisel ilişkilerim, çalışkan ve kararlı oluşum, ulaşılabilirliğim. Bu anlamda önceki dönemlerde de birçok siyasi partiden teklif aldım. Ülkesini seven bir insan olarak en verimli yıllarımda sorunların ve eleştirdiğimiz işlerin çözümü için taşın altına elimizi koymanın zamanının geldiğini düşündüm. Hayat felsefemde eleştiriyorsan çözüm sunmalısın anlayışı olduğundan bende varım dedim. Ayrıca bu seçim Memleketimizin ahvalini belirleyecek en kritik seçim. Hakkı, hukuku, adaleti dengede tutmak, milletvekili değil milletin memuru olmak, sessizlerin sesi olmak için cesurlar hareketinin bir neferi olmak istedim.”

* Milletvekili aday adaylığınızı açıkladınız. Sizin farklı tarafınız nedir?

“Samimiyet, ulaşılabilirlik, gençliğim, dinamikliğim ve hizmet aşkımdır. Beni tanıyan herkes çalışkanlığımı ve azmimi bilir. Üniversitemde akademisyen, köyümde çiftçi, aynı zamanda da esnaf olarak Giresun halkıyla bütünleşmiş ve sorunları birlikte yaşayan biriyim. Sorunların çözümü ve hizmet noktasında sadece Giresun’a değil tüm Türkiye’ye yetecek enerjim benim en önemli farklılığımdır.”

* Sizin pencerenizden bakıldığında siyaset nedir?

“Siyaset halka hizmet götürmenin en etkili ve verimli yoludur. Halkına karşı mesuliyettir, çok büyük bir sorumluluktur. İnsanların size olan güvenini boşa çıkarmamaktır.”

* Sayın Bektaş, biraz da yerel gündem üzerine konuşmaya hazır mısınız? Giresun’un en önemli sorunu nedir?

“Siyasi yetersizliktir. Siyasetin aile siyaseti haline gelmesidir. Ülke yatırımlarından yeterince pay alamamaktır. Büyümeyi sadece konut zanneden anlayıştır. Kültürel ve sosyal faaliyetlerin eksikliğidir. Bütün bunların sonucunda gençlerin ilini terk ettiği, köy ve şehirlerde yalnızca yaşlıların kaldığı bir şehir haline gelmiştir. Yani işsizlik ilk sıradadır.”

* Aday gösterilir ve seçilirseniz; Giresun’da neleri değiştirmek isterdiniz?

“Giresun’u tercih edilen, yaşanabilir, göç alan, planlı ve doğa dostu bir il haline getirmek isterdim. Giresun’daki siyasi anlayışı GİRESUN ortak paydasında birleştirmek isterdim. Mevzu Giresun olduğunda doğusuyla-batısıyla, güneyi ve kuzeyiyle bütünleşen bir Giresun isterdim.”

* Giresun sürekli göç veren bir şehir. Giresun neden göç veriyor?

“İş bulma kaygısı buradaki gençleri gurbet yollarına düşürüyor. Konuyu şöyle açabilirim üniversite öğrencilerimiz okudukları bölüm stajlarını yapabilmeleri için il dışına çıkmaları gerekiyor. Kendi ilimizde bir adres gösteremiyoruz. Siyasetle uğraşanlar iline gelebilecek yatırımların takipçisi olmalıdır. Yatırımcıyı zorlamak yerine gerekli adımları hızlıca atarak teşvik etmeliyiz. İlimizi tercih edilen bir kent haline getirmeliyiz. Sadece sanayi anlamında değil sosyal ve kültürel anlamda, eğitimde, sağlıkta ve turizmde örnek bir şehir olmalıyız. Bundan 6 ay kadar önce sevdiğim bir arkadaşımın İç Anadolu bölgesinden misafirleri geldi.  Giresun sahiline hayran kalmışlar. Ertesi gün Ordu’da da gezmiş ve arkadaşımı arayarak ‘Kardeşim biz Giresun’da yol kenarında gezmişiz, Ordu’da sahilde geziyoruz’’ demiş. Biz elimizdeki imkanların ve doğal güzelliklerin sunumu noktasında da eksiğiz.”

* Siyasette kırmızı çizgileriniz var mı, varsa nedir?

“Vatanın bütünlüğü, BAYRAK, EZAN, ATATÜRK kırmızı çizgimdir. Yüce Allah minarelerden ezanımızı, gönderden bayrağımızı indirmesin inşallah.” 

* Başarı sizce ne ifade ediyor?

“Başarı tecrübelerinizle aldığınız doğru kararlardır. Başarı gülen gözlerdir, mutlu insanlardır, çocukların üşümemesidir, kimsenin başını yastığa aç koymamasıdır, insanların yarınlarına güvenle bakmasıdır yani umutlu yarınlardır ama en çokta bunların sürdürülebilmesidir ve bunları yapabildiğinizde sizdeki haz duygusudur. Başarı insanların “iyikisi” olmaktır.”

* İyi Parti 6’lı masada yer alıyor. İttifaklar siyasete ne kattı?

“Farklı görüşlere saygıyı, farklı düşünsek de, söz konusu Vatansa ortak bir paydada buluşulabileceğini, siyasi nezaketi ve hep birlikte daha güçlü olunacağı fikrini kattı.”

* Sayın Bektaş, keyifli bir söyleşinin sonuna geldik. Hazırladığımız sorulara verdiğiniz samimi cevaplar için teşekkür ediyor, siyaset yolculuğunda başarılar diliyorum…

“Ben de sizlere teşekkür ediyor, yayın hayatınızda başarılar diliyorum.”

 


LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 34 18 12 4 15 58
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Rizespor 34 14 13 7 -6 49
8.Alanyaspor 34 12 10 12 3 48
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 34 11 11 12 -3 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Kayserispor 34 11 13 10 -9 40
13.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
14.Ankaragücü 34 8 12 14 -3 38
15.Fatih Karagümrük 34 9 16 9 -2 36
16.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
17.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 34 4 23 7 -41 16

Cuma

13.4 °

Cumartesi

14.6 °

Pazar

12.6 °