´Söz verdik, yapıyoruz´

Giresun Haberci Gazetesi´ne konuşan ve seçim beyannamesinde verdiği sözlerin gerçekleşme durumunu tek tek anlatan başkan Aksu, ´Ne söz verdiysem hepsini gerçekleştireceğim´ dedi.

Röportaj 24.02.2011 09:52:11 1298 0
´Söz verdik, yapıyoruz´
    
      Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, ?23 ayda seçim beyannamesindeki 33 maddelik sözünün 27´sinin gerçekleştiğini; 7., 8., 9., 10., 23. ve 31. maddeleri de önümüzdeki dönemde tamamlayacağını, bunlarla ilgili çalışmaların devam ettiğini? söyledi.
     ?Görev süremin yüzde 40´lık bölümü dolmadan söz verdiğimiz işlerin büyük bir bölümünü tamamladık´ diyen başkan Aksu; ?Milletvekili aday adayı olmayacağını ve 5 yıllık görev süresinin sonunda verdiği sözlerin tamamını gerçekleştireceğini´ anlattı.
     Giresun Haberci Gazetesi´ne konuşan ve seçim beyannamesinde verdiği sözlerin gerçekleşme durumunu tek tek anlatan başkan Aksu, ?ne söz verdiysem hepsini gerçekleştireceğim´ dedi.
İşte 33 maddelik seçim beyannamesindeki sözler ve başkan Aksu´nun verdiği cevaplar?
     AKSU´NUN SEÇİM VAATLERİ VE YAPTIKLARI?
     1-Hemşehrilerimizin özlemini duyduğu şehre liderlik yapma özelliği, belediyemize yeniden kazandırılarak, 5 yıldır birikmiş sorunlar çözülecek. Borç batağına sürüklenmiş olan belediye layıkıyla yönetilerek; Giresun adı geçen her yerde kentimiz her yerde temsil edilecektir.
     AKSU:  ?Şuanda her ayın 15´inde belediye çalışanlarımız maaşını alıyorlar. Türkiye´de ilk defa memura toplu sözleşmeyi biz yaptık. İşçimizle de bir yıllık sözleşme yaptık. Şimdi hem memurumuz hem de işçimiz mutlu, memnun. Ben göreve başladığımda, Giresun Belediyesi´nin 26 milyon 230 bin TL borcu vardı. Şuanda, 18 milyon TL borcumuz kaldı.?
     2-Kimsenin ekmeği ile oynamadan, işine sahip çıkan tüm belediye çalışanlarının işinin güvencesi ve garantisi olunacak, sendikalı olmayan çalışanların da sendikalaşmasının önü açılacaktır.?
     AKSU: ?Şu anda sendikalaşma çalışmamız var. Biliyorsunuz Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da bu konuda bir çalışması var. Biz geldiğimizde hiç kimsenin ekmeği ile oynamayacağız dedik ve dediğimizi de yaptık. Bir iki tane siyaset yapan olacaktır bu 800 kişilik kurumda çok normal.?
     3-Dar gelirli vatandaşlarımıza yapılan yardımlar kesilmeden ayrıca hemşehrilik yardımı adı altında daha nitelikli şekilde sürdürülecektir.
     AKSU: ?Hemşehrilik yardımı devam edecek. Bu yardımlar 5 katlı evi olanlara değil, arsası, geliri yerinde olanlara değil, gerçek ihtiyaç sahiplerini bulduk, şu anda en az 2 bin aileye yardım ediyoruz. Hem ekmek, hem de gıda yardımı yapıyoruz.?
     4-Su faturalarında kademeli indirime gidilecek, sarfiyatı az olandan az ücret alınarak, böylece su tasarrufu teşvik edilecek, hem de dar gelirli vatandaşlarımıza ucuz su kullanma olanağı sağlanacaktır.
     AKSU: ?Su faturalarında kademeli indirime gidildi ve sarfiyatı az olanlardan az ücret alınıyor. Bunu da uygulamaya başladık.?
     5-Kanunla kurulmuş olan ancak çalıştırılmayan ?Kent Konseyi´ne acilen işlerlik kazandırılacaktır.
AKSU: ?Türkiye´nin en iyi 15 Kent Konseyi´nden biri olduk. Ayrıca, Kadın ve Gençlik Konseyi de kurduk. Bunlara bina da tahsis ettik. Kent Konseyi, etkin bir şekilde; hem eğitim veren hem de uluslar arası proje üreten bir kurum haline dönüştü.?
     6-Alanlar, meydanlar kent kültürünün oluştuğu ve yaşandığı mekanlardır. Dolayısıyla var olan bu mekanlar korunarak büyütülecek ve bunlara yenileri eklenecektir.
     AKSU: ?Bulancak durağında 35 yılda yapılan istimlak çalışmasının tamamı kadarını biz 20 ayda tamamladık. Bunun için bankadan 3 Trilyon lira kredi kullandık. 1 ay içinde yıkımına başlanacak. Bu alanlara ?Kent meydanı´ yapılacak.?
     7-Osman Ağa meydanına yapacağımız platformla, Millet Bahçesi ve Taşbaşı Parkı birleştirilerek, şehrin merkezinde yeni yaya bölgesi ve yeşil alanlar oluşturulacaktır. Bu proje kapsamında Kazancılar yokuşu da yeniden düzenlenecektir.
     AKSU: ?Bununla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Yapacağımız birleştirme çalışmasına Karayolları karşı çıkıyor. Projede yapılacak olan platforma karşı çıkıyor. Bunun dışında Kazancılar yokuşunda 3 adet istimlak gerçekleştirdik. Kazancılar yokuşu için proje hazırlanıyor. İnşallah yaza doğru başlayacağız.?
     8-Debboy mevkiinde yeniden düzenlenmeye gidilerek, otopark, meydan, çarşı ve yeni üniversite binaları yapılacaktır.
     AKSU: ?Gerçekleştiremediğimiz projelerimizden biri de budur.?
     9-Zeytinlik Mahallesi´ne proje ve onarım desteği verilerek, eski dokusuna kavuşturulacak; Sokakbaşı mevkiinde yapılacak Kentsel projeyle de bölge turizm ve kültür merkezi haline dönüştürülecektir.
     AKSU: ?Zeytinlik Mahallesi onarım projesiyle alakalı hazırlıklar devam ediyor.  Bu çalışmalar sonrasında Giresun´un görüntüsünde önemli değişimler olacaktır.?
     10-Rus pazarı olarak bilinen bölgede; içinde tiyatro salonu, çalışma atölyeleri, konservatuar, sanat galerisi, çok amaçlı salonlar, engellilere ait alanlar bulunan bir ?Kültür ve Sanat Merkezi´ oluşturulacaktır.
     AKSU: ?Yapılmadı, çalışmalarımız devam ediyor.?
     11-Kadınlar (Hal) pazarı olarak bilinen bölgede zemin katı işyeri, üst katları katlı otopark olan proje hayata geçirilecektir.
     AKSU: ?Kadınlar Pazarında ki çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Bu 25 yıllık bir eksiklikti. Yıllardır yapılamayan Kadınlar pazarını 1 yıl gibi kısa süre zarfında tamamlayıp Giresunlunun hizmetine sunacağız. Bu proje Giresun´un vitrin projelerinden biridir.?
     12-Şehrin güney ve doğuya büyümesini sağlayan yeni imar düzenlemelerine gidilecek, oluşacak arsaların alt yapısı hazırlanıp; şehir dışına yerleşim teşvik edilecek ve buna bağlı olarak da güneyden geçen bir çevre yolu planlanacaktır.
     AKSU: ?Güneyde bir yol planladık. Bu imardan geçti. Şehrin Güneyine yolu planladık ama unutmamak gerekir ki bir yolu yapmak 20 yıllık bir olay. Yolun çevresine binalar yapılıp yerleşim sağlanacak. Buda düşünüldüğü kadar kolay değil.?
     13-Karadeniz otoyolunun geçişiyle sorunlar yumağına düşen kent içi ulaşımının çözümü için yeni bir trafik master planı yapılacaktır; Bulancak durağından Cemal Gürsel Caddesi´ne uzanan bölgede ki kamulaştırma tamamlanarak, günümüzde büyük bir soruna dönüşen şehir girişi yeniden düzenlenecektir.
     AKSU: ?Kamulaştırma yapıldı.?
     14-Belediye arsalarında uygun projelerle katlı otoparklar yapılacak, imara açık arsaların geçici açık otopark olarak kullanabilinmesi için vatandaşlarımız teşvik edilecektir.
     AKSU: ?Giresun Belediye Başkanları içerisinde en fazla otopark yapan Belediye Başkanı benim. Bu sözümüzü de tuttuk. Kadınlar pazarının karşısına otopark yapılmasına ön ayak olduk. Kazancıların karşısına otopark yapıldı. Yapımında çakılına dahi biz verdik ki otopark yapılsın diye. Yeni yolda ve Sağlık ocağının yanında vatandaşımızı teşvik ederek otopark yaptırdık. Kadınlar pazarına 120 araçlık, Bulancak Durağının altına ise 180 araçlık yeni otopark yapacağız.?
     15-Çöp sorununun çözümü için ilk etapta; poşet dağıtmak suretiyle çöpün kaynağında ayrıştırılarak toplanması ve değerlendirilmesi sağlanacaktır. Gömme ve ayrıştırma yapılabilmek için deniz ve su havzalarından uzakta uygun bir alan bulunarak "çöp imha tesisi" kurulacaktır.
     AKSU: ?Çöp sorununda şu anda ilk kez Türkiye´de 4 pilot ilden biri olduk. Katı atık birliği kuruldu. Yer sorununu aştık, Görele Çavuşlu´da yer bulduk. ÇED raporu alındı. Projesi yapıldı, Bakan´ın önünde imza bekliyor. İmza atıldıktan sonra ihaleye çıkarılacak. Çöp sorununda son noktaya geldik. Ama bunu ben yalnız değil, Giresun´da 40´a yakın her siyasi görüşten belediyelerle birlikte yaptığımız çalışma sonunda Giresun´un çöp sorununu bu sene içinde çözüme kavuşturacağız.?
     16-Emekli ve yaşlı hemşehrilerimizin ücretsiz yararlanabilecekleri günübirlik bir sosyal yaşam evi oluşturulacaktır.
     AKSU: ?Bunu yapamadık ama bununla alakalı başka bir çalışmamız var. 70 yaş üzerinde insanları tespit edip, onlara yemeğini temizliğini yapacak kişiler bulalım, bu ihtiyaçlarını çözüme kavuşturalım istiyoruz. Bu konuda ki çalışmalarımız devam ediyor.?
     17-Engelli vatandaşlarımızın kent yaşamına problemsiz katılabilmesi, deniz kıyısına daha rahat ve güvenilir ulaşabilmesi için özel düzenlemeler yapılacaktır.
     AKSU: ?Valiliğin önünde ki üst geçit engelli vatandaşlarımızın kullanımına uygun şekilde yeni yapıldı. 2011 yılı sonuna kadar Hacı Hüseyin Mahallesi´ne de bir tane yapılacak. Bununda projesini yeni hazırladık. Onun da yapımına başlanacak. Üst geçitlere asansör konuldu mu kontrolü çok zor. Üstelik bununda sorumluluğu Karayolları´nındır. Biz diyoruz ki en iyi geçiş, açık geçitlerdir. Ben asansörlü geçit onaylamıyorum. Valiliğin ve Hacı Hüseyin´de ki üst geçidi ben onayladım, engelliler için daha kullanışlı diye. Engelli olmayanı üst geçidi onaylamıyorum.?
     18-Gençlerimizin ve çocuklarımızın kullanabileceği semt sahaları yapılacak; ayrıca amatör spor kulüplerimize de destek sağlanacaktır.
     AKSU: ?Valilikle birlikte eski Polis evinin yerine semt sahası için proje hazırlıyoruz. Teyyaredüzü Mahallesi´nde de Belediye olarak biz bir saha yapacağız. Giresun´da saha yapacak, arazi bulamıyoruz. Osmaniye ve Nizamiye Mahallesi´nde semt sahası yapılacak yer var mı? Maalesef yok.?
     19-Belediye Sağlık Merkezi daha nitelikli hale getirilecek ve ayrıca hemşehrilerimize gezici sağlık hizmeti verilecektir.
     AKSU: ?Belediye olarak ilk kez bir ambulans aldık. Bu büyük eksikliği biz giderdik. Bu ambulans´ın alımında Gemlik Giresunlular derneğinin büyük katkılarını gördük. Şu anda ambulansın içerisi yapılıyor. 1 ay içerisinde gezici sağlık hizmetine başlayacağız. Nikah salonunu Hacı Hüseyin Mahallesi´nde ki dolgu alanına yapmak istiyoruz. Debboyda ki nikah salonunu  ?Sağlık merkezine´ dönüştüreceğiz. Çünkü, buraya ulaşmak daha rahat.?
     20-Şehir otogarı ve toptancı hali yeniden yapılandırılacaktır.
     AKSU: ?Eski Petrol Ofisi dolum tesislerinin bulunduğu alana yapmayı planladığımız otogar projemiz Valilik ve Bayındırlık il müdürlüğü tarafından engellendi. Valilik bu proje dolayısıyla bana soruşturma açtı, mahkememiz devam ediyor. Toptancı halinde yeni düzenlemeler yaptık. Bu düzenlemelerle toptancı hali ve terminalin gelirini 2 katına çıkarttık. Elektronik kantar uygulamasına geçerek, kaçakları önledik. ?
     21-Açık pazar yeri yapılandırılarak çağdaş bir görünüme kavuşturulacaktır.
     AKSU: ?Açık Pazar yerinin üstünü kapatıyoruz ve tuvaletini yapıyoruz. İnsanlar artık çamurun içinde, yağmurun altında alış veriş yapmak durumunda kalmayacak. Buranın ihalesini 650 bin TL´ye yapıldı. Ayrıca; Mayıs ayında Yeni yol mahallesinde ki Cumartesi pazarının zemin düzenlemesini yaparak, araç pazarını ve Cumartesi pazarını ayrı olacak şekilde düzenleyeceğiz.?
     22-Zabıta Teşkilatı yeniden yapılandırılacaktır.
     AKSU: ?Bizden önce 13 olan zabıta sayısını 27´ye çıkardık. Ayrıca, 1 aracı olan zabıtamıza 2 yeni araç daha kazandırdık ve araç sayımızı 3´e çıkardık. 1 araç daha alacağız. Nüfusa oranına bakarsanız, zabıta sayısının 60 olması gerekiyor.?
     23-Balıkçı Barınakları modern ve standart hale getirilecektir.
     AKSU: ? Bulancak Durağının giriş çıkışları belli olmadan bu projeyi hayata geçiremiyoruz. O nedenle bu projemiz beklemede.?
     24-Muhtar evleri yapılacaktır.
     AKSU: ?Bu sözümüzü de tuttuk. 11 adet muhtar evini yaptık ve yapımı için 112 bin TL ödedik. Diğerlerinin de yapana kadar kiralarını ödüyoruz.?
     25-Sokak hayvanları için yapılmış olan hayvan barınağı sağlıklı ve işler hale getirilecektir.
     AKSU: ?Önceden hayvan barınağının yeri 400 m2´ydi. Şimdi 2 dönüme yakın bir alanları oldu. Türkiye´de ki en iyi barınak haline geldik. Bu konuda ödülde aldık.?
     26-Kent merkezinde turizm danışma ofisi oluşturulacaktır.
     AKSU: ?Kent merkezinde ki turizm danışma merkezi önümüzde ki ay tamamlanacak. Atapark´ın altına yapılacak.?
     27-Belediye şehir tiyatrosunda sürekli kadro oluşturularak, oyuncu devamlılığı sağlanacaktır.
     AKSU: ?İş alımı ihalesiyle tiyatroya işçi aldık. SSK´sı ve maaşlarını ödüyoruz. Konservatuarda 125 olan öğrenci sayımızı bin´e ulaştırdık. 15 civarında öğretmenimiz görev yapıyor.?
     28-İlimizde daha nitelikli eğitim için; okullarımızın araç- gereç eksiğinin giderilmesi, fiziki yapılarının iyileştirilmesi, bahçesinin düzenlenmesi ve ağaçlandırması belediyemizce yapılacaktır. Ayrıca başarılı öğrenciler belediyemizce takip edilerek ödüllendirilecektir.
     AKSU: ?Bu güne kadar okullara 50´ye yakın bilgisayar aldık. Projeksiyon aldık. Birçoğunun bahçe düzenlemelerini yaptık ve inanmayacaksınız ama Atatürk büstü olmayan okullarımız vardı. Bu okullarımıza kaidesi ile birlikte Atatürk büstü yaptırdık.?
     29-Giresun Üniversitesi´ne sahip çıkılarak, ilimizin bir üniversite şehrine dönüşmesi destelenecek, öğrencilerin kültürel ve sosyal alanlardaki ihtiyaçlarının giderilmesi için çalışmalar yapılacaktır.
     AKSU: ?250´ye yakın öğrenciye barınması için ev tuttuk. Üniversitede yardıma ihtiyacı olan gençlerimize kira yardımı yaptık. Üniversiteyi kazanan 600 civarında öğrencimize yol parası verdik.?
     30-Aksu Festivali halkın katılımı ile geleneksel kimliğine kavuşturulurken, folklorumuzun en önemli değerlerinden olan Giresun Türkülerine ve oyunlarına sahip çıkılarak, yapılacak
organizasyonlarla ulusal ve uluslararası platformlarda da adına yakışır noktaya taşınacaktır.
     AKSU: ?Aksu Festivali bizim dönemimizle birlikte daha etkin hale getirildi. Etkinlikler sadece Aksu´da ki alanda değil, mahallelere ve ilçelere yayıldı. Halkın festivallere katılımları sağlandı. Festival Giresun´un bir markası oldu.?
     31-Dünyanın en zengin vejetaryen mutfağına sahip olan Giresun mutfağının ulusal ve uluslararası boyutta tanıtımına öncülük edilecektir.
     AKSU: ?Bu konuda ki sözümüzü henüz gerçekleştiremedik. Ancak görev süremiz bitmeden bu konuda ki verdiğimiz sözü de yerine getireceğiz.?
     32-İşsizliği önlemek amacıyla yaratılacak istihdam alanlarında kendi yakınlarımıza değil, gerçek ihtiyaç sahiplerine iş imkanı sunulacaktır.
     AKSU: ?Benim hiçbir yakınımın belediyede işe girmeye ihtiyacı yok. Taşeron alımlarında torpilli işçi alımları yapmadık. Ayrıca, ben seçim döneminde hiç kimseye iş sözü vermedim. Giresunlunun çocuğu işe alınacak dedim. Milletin verdiği söz beni bağlamaz.?
     33-Belediyecilikte e- belediyeciliğe geçiş sağlanacaktır.
     AKSU: ?Belediye olarak e- belediyeciliğe geçtik. Meclis kararlarımız internet sitemizden görülebiliyor. Ayrıca, e-posta talebiyle istediğiniz bilgilere de ulaşıyorsunuz. Biz şeffaf bir yönetim sergiliyoruz.?

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13

Cuma

13.4 °

Cumartesi

13.2 °

Pazar

15.2 °