´Milletvekilliği hedefim yok´

Bulancak Belediye Başkanı Av. Kadir Aydın, ´meyve veren ağaç taşlanır´ diyerek çarpıcı açıklamalarda bulundu.

SİYASET 30.03.2013 17:37:57 541 0
´Milletvekilliği hedefim yok´
?Makamda oturmuyor, ulaşılmıyor´ şeklindeki eleştirileri yanıtlayan Bulancak Belediye Başkanı Av. Kadir Aydın, ?Belediye başkanları oturan insanlardan ibaret değildir ve olmamalıdır. Olması gerektiği yerde olması gerektiği kadar olmalıdır? dedi.
Hayatı bir yarış olarak gördüğünü anlatan Aydın; ?Hayallerimizle imkanlarımızı yarıştırıyoruz. Bir kısmını yakalıyoruz, bir kısmını yakalayamıyoruz. Ama yakalama mücadelemiz sonuna kadar devam ediyor. Hayallerimizi küçültmeden imkanlarımızı arttırmaya devam ediyoruz? diye konuştu.
Makamında randevusuz görüştüğümüz Bulancak Belediye Başkanı Av. Kadir Aydın kendisine yönelttiğimiz soruları dobra dobra cevaplayarak, hedeflerini ve geleceğe yönelik düşüncelerini paylaşarak; ?Milletvekilliği hedefi olmadığını? da açıkladı.
Başkan Aydın´a yönelttiğimiz sorular ve aldığımız cevapları yorumsuz olarak sütunlarımıza aktarıyoruz?
Sayın başkanım? ?Makamda oturmuyor, ulaşılmıyor´ şeklindeki eleştirilere cevabınız nedir?
?Valla yalan olduğuna sizin şahitlik etmeniz lazım. Çünkü, bak sizin öğlen arasında gelmenize rağmen yine burada oturuyordum. Dolayısıyla şahit olarak sizi tutsam sanırım yeterli olur? Ama her şeyden önce şunu söylemek lazım. Neticede belediye başkanları oturan insanlardan ibaret değildir ve olmamalıdır. Olması gerektiği yerde olması gerektiği kadar olmalıdır. Yerimizde oturduğumuz olacak. İnsanları dinleyip dertleştiğimiz zamanlarımız olacak. İşlerimizi takip ettiğimiz zamanlarımız da olacak. Temsil görevimizi yerine getirdiğimiz zamanlar olacak. Biz bütün bunları bir bütün olarak değerlendiriyoruz. Oturmamız gerektiği kadar oturuyoruz. Ulaşılmaz değilim...
Neticede hani belediyenin işleri yürümüyor değildir, yürüyordur ama neticede insanlar birebir kendi seçtiklerini oy verdiklerini görmek istiyorlardır. Dolayısıyla biz bu talebi de yadırgamıyoruz. Hem yadırgamıyoruz hem sürekli bu talepten dolayı koltuğumuz da çakılı olarak bekleyecek halimiz de yoktur. Oturmamız gerektiği kadar koltuğumuz da oturuyor, işlerimizi takip etmemiz gerektiği kadar işlerimizi takip ediyor. Belediye neticede belediye başkanının temsil görevidir. Temsil görevinde bulunmamız gerektiği kadar da temsil görevinde bulunduğumuzu düşünüyoruz.?
İki dönemin ardından, kamuoyunda milletvekili adaylığınız konuşuluyor. Böyle bir hedefiniz var mı?
?Yok, böyle bir hedefimiz yoktur. Milletvekilliğine hedefimiz yoktur. Bizim açımızdan istediğimiz şey şudur. Özellikle 2011 seçimlerinde hani bölgemizi temsilen bir milletvekilinin olması ile ilgili talebimiz vardı. Hamd olsun bu talebimiz yerine geldi. Bizim illa bizim olmamızla ilgili o zamanda böyle bir talebimiz böyle bir çalışmamız yoktu zaten. Israrla istediğimiz şey beldemizin bir temsilcisi olsun. Milletvekillerimiz uyum içerisinde çalışsın. Şu an da uyum sağladığımızı ve böyle bir ihtiyacın ortadan kalktığını düşünüyoruz.
Neticede başbakanımızın bize çizmiş olduğu bir hedef var. Yani bütün işlerimizi, projelerimizi, bakış açılarımızı 2014´e endekslemedik. Bakış açılarımızı 2023´e göre planlıyoruz. Bu 2023 hedefinde taşımamız gereken yük olduğunda bunu taşımaktan geri durmayız. Yolumuza devam ederiz. Tabiî ki normal şartlarda belediye başkanı olarak görev yapan birisi olduğum için adayım demek değilim demek yani bunların çok doğru şeyler olduğunu düşünmüyorum zaten yürütüyorum ben bu görevi. Zaten işin başındayız yani görevimize devam ediyoruz, işlerimizi takip etmeye devam ediyoruz. Yani zamanımızı gücümüzü 1.5 yıl sonraki çalışmalarla ilgili değil mevcut işimizle ilgili kullanıyoruz. Zaman zaman da hani şöyle talepler oluyor ya efendim siz belki böyle çekingen davrandığınız için işte başkalarının heveslenmesi oluyor kalkışması oluyor. Hani buna da bir engel olmak gerekir diyen arkadaşlarımız da olmuyor değil ama ben adayım demenin şimdiden adayım demenin partime milletime bir saygısızlık olduğunu düşünüyorum. Ama işimin başındayım görevimin başındayım. Milletimin bana verdiği görevi sonuna kadar öncelikli süremi kullanacağım... ?
Sayın başkanım? Sıra dışı olacak ama başarı sizin için ne ifade ediyor?
?Başarı neyi ifade ediyor bizim açımızdan? Başarı şu demektir. Mevcut elimizdeki imkanlarla birlikte alana alabileceğimiz yani imkanlarla personellerle donanımla birlikte alabileceğiniz maksimum verimi almak demektir. Yani bu pencereden baktığımda tabiî ki ben kendimi başarılı bir idareci olarak görüyorum. Bulancak halkı da bizi çok başarısız bulsaydı zaten 2. dönem olarak da bize yetki vermezdi. Peki başarısız bulduğumuz noktalar var mıdır? Tabiî ki başarısız bulduğumuz noktalar da vardır. Yapmak istediklerimiz açısından baktığımız da kendimizi başarısız bulduğumuz noktalar vardır. Çünkü, her istediğimizi yapabilmiş değiliz. Yani hepsini hayata geçirebilmiş değiliz. Dolayısıyla hani bir ölçüde şöyle değerlendiriyorum; hayal ve imkan meselesi olarak değerlendiriyorum. Yani hayatı bir yarış olarak görüyorum ve hayallerimizle imkanlarımızı yarıştırıyoruz. Bir kısmını yakalıyoruz, bir kısmını yakalayamıyoruz. Ama yakalama mücadelemiz sonuna kadar devam ediyor. Hayallerimizi küçültmeden imkanlarımızı arttırmaya devam ediyoruz. Ama ne zamanki bu açıklık tamamlanır hayallerimiz bitmiş demektir. Biz her zaman imkanla hayal arasında büyük bir mesafenin olmasını arzuluyoruz.?
Sayın başkanım ?Halk günü´ uygulamanız var mı?
?Böyle bir uygulamamız hiç olmadı. Niye olmadı? Hani büyük şehirlerde bu tür uygulamalar ses getiren uygulamalar. Çünkü, niye insanların belediye başkanına ulaşmakta zorlukları var. Belediye başkanlarına ulaşamıyorlar hani böyle bir talepleri olmuyor. Ama bizim açımızdan öyle değil. Bizim açımızdan her gün halk günü. Biz hani haftanın 2 günü halk günü ilan etmiş olsalar 3 günü halkımıza yasaklamış gibi görüyoruz kendimizi. Dolayısıyla buradaysak, işimizin başındaysak kapımız zaten her zaman açık. Dolayısıyla her gelenle görüşüyoruz yani. Biz burada olup da görüşmeden geri giden hiç kimse yoktur. Dolayısıyla hani bir halk günü uygulamasını halkımızla aramızdaki ilişkiyi yakınlaştıran değil, halkımızla aramıza mesafe koyan bir çalışma tarzı olacağını düşünüyorum. Dolayısıyla böyle bir uygulamamız yok ama biz her zaman halkımızla beraberiz. Halk günü uygulamasını çok doğru bulmadık. Zaten sürekli halkımız burada biz halkımızın yanındayız.?
Yerel yönetici olarak sorumluluk duygusu size neleri anımsatıyor?
?Şöyle, tabiî ki neticede başkanız. Belediye başkanıyız. 40 bin tane insanın sorumluluğu var sırtımızda? Bu kadar ilçenin yükünü taşıyoruz. Aynı zamanda eşiz. 14 yıllık evliyim. Eşim var. Ona karşı yerine getirmemiz gereken ödev ve sorumluluklarımız var. Aynı zamanda babayım. 2 tane oğlum var. Bir baba olarak yerine getirmem gereken sorumluluklarım var. Ve aynı zamanda evladım. Babam var. 80 yaşında. Ona karşı ailenin en küçük çocuğuyum. Ona karşı yerine getirmem gereken sorumluluklarım, ödevlerim var. Birinci olarak iyi bir evlat olmak istiyorum. Birinci olmak istediğim şey budur. İkinci olarak iyi bir eş. Üçüncü olarak iyi bir baba olmak istiyorum. Zaten iyi bir evlat, iyi bir eş, iyi bir baba olursam ancak iyi bir başkan olabilirsin. İyi bir yönetici olabilirsin diye düşünüyorum. Dolayısıyla eğer burada babasına iyi davranmayan, ona karşı sorumluluklarını yerine getirmeyen insanların halkına karşı sorumluluklarını yerine getirebileceğine inanmıyorum. Dolayısıyla onları yerine getiren birisi olursak halkımızın da, halkımıza karşı da görevimi yerine getirebileceğime inandığım biri olduğu için de bu sıralamayı yapıyorum??
Sayın başkanım son olarak şunu sormak istiyorum? Bulancak ilçesindeki öncelikli sorunları nasıl belirliyorsunuz?
?Birinci problem nedir ilçemde? Birinci problem şudur. Kaç bin kişiyi diyelim, 40 bin kişiyi ilgilendiren bir problem varsa birinci problemdir. 30 bin kişiyi ilgilendiren problem ikinci problemdir. 10 bin kişiyi ilgilendiren problem üçüncü problemdir. Biraz önceki sıralamayı onun için söyledim ama bakış açım şudur ki tabiî ki bana bütün Bulancak halkı yetki vermiş, bir ilçenin sorumluluğunu vermiş. Şudur ki temel görevim her şeyden önce temel görevim ilçenin yükünü aldığımız emaneti layıkıyla yerine getirmek, aldığımız sorumluluğu gereğini yapmaktır. Bizde gücümüzün ve imkanlarımızın yettiği ölçüde enerjimizin, zihnimizin kocaman bir bölümünü belediyemize, halkımıza ve ilçemize ayırmaya gayret ediyoruz. Bunlardan bir kısmı mevcut günlük rutin yaşamla ilgili. Bir kısmı gelecek hedeflerimizle ilgili, bir kısmı mevcut problemlerimizin ortadan kaldırılması ve bir daha yaşanmamasıyla ilgili yani hem önleyici hekim görevi görüyoruz, hem tedavi hizmeti veriyoruz, hem de gelecekle ilgili stratejik hesaplarımız var. Onlarla ilgili gayret ediyor çalışıyoruz. Eksikliklerimiz var mıdır? Evet muhakkak vardır. Eksik olmayana biz insan gözüyle bakmıyoruz. Birey olarak eksikliğimiz olduğu gibi idareci olarak da eksikliklerimiz vardır. Ama inanıyoruz ki halkımızın da böyle inandığını düşünüyoruz. İyi niyetle yapılan gayretler iyi niyetle atılan adımlar eksiklikleri örten hoş gösteren işlerdir diye düşünüyorum. Yani neticede gayretliyiz çalışkanız ama eksikliğimiz vardır. Mükemmel olduğumuzu söylemiyoruz ki, böyle bir iddiamız da yok. Mükemmellik iddiasının da çok büyük bir zafiyet olduğunu düşünenlerdeniz. Ayrıca, mevcut elimizdeki verilerle elimizdeki imkanlarla ilçemize ve insanımıza hizmet etmeye gayret ediyoruz. Herkes bütün dünyayı kendi dünyasından ibaret olarak görebilir ama benim için Bulancak da 40 bin tane dünyam var. Bir tane dünyam yok. Herkes kendisini görebilir ama ben herkesi görmeye gayret ediyorum. Herkesin varlığından haberdar olmaya gayret ediyorum. Herkesin problemlerin çözümüne katkı sağlamaya, katkı sunmaya gayret ediyorum. Dolayısıyla benim dünyam sadece kendi dünyamdan ibaret değil. Benim dünyamın içerisinde 40 bin tane daha dünya var. Hepsine zamanımı, enerjimi, mesaimi paylaştırmaya gayret ediyorum.?
Sayın başkanım? Verdiğiniz cevaplara teşekkür ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum?
?Ben de sizlere teşekkür ediyorum? Başarılarınızın devamını diliyorum??
 
 

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 34 18 12 4 15 58
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Rizespor 34 14 13 7 -6 49
8.Alanyaspor 34 12 10 12 3 48
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 34 11 11 12 -3 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Kayserispor 34 11 13 10 -9 40
13.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
14.Ankaragücü 34 8 12 14 -3 38
15.Fatih Karagümrük 34 9 16 9 -2 36
16.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
17.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 34 4 23 7 -41 16

Çarşamba

17.2 °

Perşembe

13.4 °

Cuma

13.4 °