`İktidar olmaya talibiz`

Anadolu Partisi Giresun İl Başkanı Sabriye Şahin,"Halkımızın desteği ile iktidara geleceğiz" diye konuştu.

SİYASET 27.01.2015 09:06:15 1475 0
`İktidar olmaya talibiz`
Giresun Haberci'nin sorularını yanıtlayan Anadolu Partisi Giresun İl Başkanı Sabriye Şahin, AKP iktidarını hangi konularda başarılı bulduğunu da açıkladı.
‘Hedefimizde iktidar olmak var, bizim ki bir halk yürüyüşüdür' diyen Şahin gündeme bomba gibi düşen açıklamalarda bulunarak; Türkiye'de herkesin kabul edeceği bir muhalefet boşluğu var. Buda iktidar partisi AKP'yi rahatlığa, tembelliğe, şımarıklığa ve istediğimi yaparım demeye itmektedir.  Dolayısıyla iktidar hedefi olmayan muhalefetin bulunduğu bu ortamda iktidar boşluğu da vardır. İktidar partisi yerel de ve genelde suni gündemlerle halkı oyalarken, halkımızın geçim sıkıntısı artmaktadır. Bizler Anadolu Partisi olarak iktidardaki boşluğu doldurmaya ve iktidar olmaya talibiz” diye konuştu.
İşte o röportaj…
Sayın başkan… Sabriye Şahin kimdir? Okurlarımıza kısaca kendinizi tanıtır mısınız?
1962 Giresun doğumluyum. Evli ve 2 çocuk annesiyim. Vergi mükellefiyim. Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesiyim. Emine Ülker Tarhan liderliğinde kurulan Anadolu Partisi'nin kurucu Giresun İl Başkanıyım.”
 
Sizin siyasete giriş hikayeniz nedir? Neden Anadolu Partisini tercih ettiniz?
Neden ANADOLU PARTİSİ? sorusunu kısaca özetlemek istiyorum. Türkiye önü karanlık günlere doğru hızla sürükleniyor. Atatürk ilke ve inkılaplarına inanan ve savunan bir Cumhuriyet kadını olarak ülkem adına sorumluluk alma düşüncesiyle aktif siyasette yer almayı tercih ettim. En doğru yönetim sisteminin demokrasi olduğuna inandığım için Anadolu Partisi'nde siyasete atıldım. Benim bu oluşumda yer almamda Anadolu Partisi kurucular kurulu üyesi ve MKYK Üyesi değerli hemşehrimiz MUAMMER USTA'nın da büyük katkısı vardır. Kendisine çok teşekkür ediyoruz.
Sayın Usta'dan davet aldığımda; EMİNE ÜLKER TARHAN liderliğinde kurulan Anadolu Partisi'nin program ve tüzüğünü okudum, benimsedim.  Kurulan bu oluşumun bir Türkiye sevdası olması ve iktidarı hedeflemesi beni heyecanlandırdı. İktidar yandaşları bazı gerçekleri karartsa da ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Demokrasinin rafa kalktığı, hukukun üstünlüğünün yok sayıldığı bir dönemde sorumluluk alma duygusu ile Anadolu Partisi'nde aktif siyasete başladım. İyi ki başlamışım.
Bizler kendimiz için değil kentimiz için yola çıktık. Milletimiz adına elimizi taşın altına koyduk. Bizler ülkemizin ve yaşadığımız kentlerin kalkınmasına destek olmazsak, başarı için yarışmazsak başkasının bizlerin dertlerine derman olmasını beklemek hayal olur. Ülkem için benim de savaşım var diyenleri Anadolu Partisi'nde buluşmaya davet ediyoruz. Ülkem için varım diyen herkese kapımız açık…”
 
Anadolu Partisi Giresun İl Başkanlığına getirilmenizin ardından nasıl tepkiler aldınız?
Anadolu Partisi'nin kuruluşuyla birlikte kurucu il başkanlığına atandıktan sonra, çok olumlu tepkiler aldım. Türkiye'nin siyasi olarak karanlıklara doğru gittiğini gözlemlediğimden dolayı bu duruma dur demek adına Anadolu Partisi'nde aktif siyasete atıldım. Aldığım tepkiler çok olumlu. ‘İyi bir muhalefete ihtiyaç vardı, doğru yoldasınız, başarılar diliyoruz, destekliyoruz' diyenler oldu.
Bununla birlikte olumsuz tepkilerde var; onlar da AKP'nin iktidar gücüyle mücadelenin zor olacağı yönündeki görüşlerdir. Hepsine saygı duyuyoruz. Ancak, bizimki bir halk yürüyüşüdür. Korkular bizi yıldırmaz.
Biliyorsunuz ki, Türkiye son dönemde korku ülkesi haline geldi. İnsanlar gerçek duygu ve düşüncelerini açıklamaktan çekiniyorlar.  Biz sahaya çıktığımızda sahanın önemli aktörlerinden biri olacağımızı herkes bir kenara yazsın… Anadolu Partisi olarak halkımızın desteği ile iktidara geleceğiz.”
 
Anadolu Partisi'nin oyu yapılan anketle birlikte kamuoyunda ses getirdi. 14 Kasım 2014 tarihinde kurulan Anadolu Partisi'nin anketlerdeki oy oranlarıyla ilgili neler söylemek istersiniz?
Anadolu Partisi'nin hedefi tektir ve iktidar olmak;  halkımızın aydınlık ve mutlu yarınlarla buluşmasını sağlamaktır.
SONAR ve ORC'nin yaptığı anketler bizler adına ışık olmuştur, umudumuzu yeşertmiştir. Öyle ki, Anadolu Parti'ne SONAR'ın anketinde halkın desteği yüzde 8,4 çıkmıştır. ORC'nin 26 ilde yaptığı anket de ise Anadolu Partisi'nin daha sahaya inmeden, yüzde 4,4 de destek bulması bizlere motivasyon sağlamıştır. Buda gösteriyor ki, Anadolu Partisi halkın beklediği ışıktır, umuttur. Bu ışık, bu güneş Anadolu'da yeni bir iktidarın habercisidir. Ancak; anketlerde çıkan oy oranlarını yeterli görmüyoruz. Anadolu Partisi olarak hedefimiz iktidar olmaktır. Bizim hedefimiz iktidar olduğu için anketlerdeki rakamları yükseltmek için çalışacağız. Başarılı olacağımıza eminiz, gümbür gümbür geliyoruz. Gençlerimizle, kadınlarımızla güçlü isimlerle beraber geliyoruz. Anadolu yeniden ayaklanıyor, yeniden kurtuluş mücadelesi vermek için gün sayıyor.
Bizleri ciddiye almayanların yüzüne 7 Haziran seçimlerinde tokat gibi cevap vereceğiz. Liderimiz Emine Ülker Tarhan ile birlikte emin adımlarla iktidara yürüyoruz. Yelpazemiz çok geniş; sağ demeden, sol demeden ülkesini seven herkesi tıpkı Mevlana gibi kucaklamaya talibiz. Ülkesini seven ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı herkese kapımız açık.”
 
Sayın Şahin, aktif siyasete motive oldunuz mu?
Aktif siyasete motive olduğumu söylemek için erken. Daha sahaya inmedik. Teşkilatlarımızı oluşturduk. Türkiye'de 73 ilde teşkilatlandık; Giresun'da da 8 ilçede teşkilatlandık, diğer ilçelerde de teşkilatlanma çalışmalarımız sürüyor.
Anadolu Partisi Giresun Merkez İlçe Başkanlığı'na İsmail Bektaşoğlu, Piraziz İlçe Başkanlığı'na Hakan Usta,  Bulancak İlçe Başkanlığı'na Hasan Erdem, Keşap İlçe Başkanlığı'na Nihat Yavuz, Espiye İlçe Başkanlığı'na Emin Güven, Güce İlçe Başkanlığı'na Sami Öksüz, Eynesil İlçe Başkanlığı'na Orçun Bodur, Dereli İlçe Başkanlığı'na da Ahmet Şahin getirildi.
Ayrıca, İl Gençlik ve İl Kadın Kolları Başkanlığımızı da oluşturduk. Seçim süreciyle birlikte Giresun'da etkili muhalefet yapacağız. Söylemlerimizle kitleleri ayağa kaldıracağımıza şahit olacaksınız. Giresun'un sorunlarını bilen bir ekibiz. Yerelde ve genelde neleri nasıl yapacaklarımızı halkımıza anlatacağız. Halkımız da bizleri iktidara taşıyacağına da yürekten inanıyorum.”
 
Sayın başkan, Giresun'un Ak Parti iktidarı dönemindeki fotoğrafını nasıl yorumluyorsunuz?
Giresun Karadeniz'in üvey evladı. Bu deyim Giresun'a yakışmasa da, içimizi acıtsa da maalesef ortaya çıkan fotoğraf budur, sorumlusu da AKP'dir.
Giresun'u temsil yetkisi alan siyasilerimiz ne yazık ki şehrin sorunlarını çözme noktasında yetersiz kaldılar, kalmaya da devam ediyorlar.
Giresun göç veren, işsizliği artan bir şehir olmaya devam ederken; iktidar sözcüleri boş işlerle ve suni gündemlerle uğraşıyor. Ard arda kapanan tesislerin tek sorumlusu AKP'nin yanlış politikalarıdır. Son 10 yılda Giresun'da yaklaşık 10 bin esnaf kepenk kapatırken,  AKP sözcülerinin pembe tablolar sergilemesi üzüntü vericidir.
‘Giresun'u seviyorum' söylemleriyle Giresun kalkınmıyor. Söylemlerini eyleme dönüştüremeyen siyasiler yüzünden Giresun'un AKP iktidarı döneminde kalkınmış iller sıralamasında 50. iken 52. sırayla düşmesi bir utanç fotoğrafıdır.”
 
Ak Parti'yi başarılı buluyor musunuz?
Zor bir soru… Ak Parti'yi de, Ak Parti'nin milletvekillerini de başarılı buluyorum. Adam kayırmacılıkta, ayrımcılıkta, yalan ve talan da öyle başarılılar ki böylesi gelmedi. AKP'ye üye olmayanlara taşeron şirketlerde bile iş yok. Bunu adı ayrımcılık değilse nedir?
Ak Partili olmak ayrıcalık haline gelirken VİP atamalar belgelendi.  Bunun neresi adalet?
Toplumu ayrıştıran, bölen parçalayan ve kendinden başkasını yok sayan bu iktidarın sonu geliyor. Reklam arası bitecek. Cumhuriyeti reklam arası zanneden zihniyete, büyük önder Atatürk`ün emanetçileri 2015 Genel Seçimlerinde 12 yıllık ‘kamera şakası' olduklarını gösterecektir.
Meclisteki sayılarını artırarak T.C. Anayasası`nı değiştirip başkanlık sistemine geçme hayalini kuranlara, halk gereken cevabı sandıkta verecektir.
Fazla söze gerek AKP'nin başarısı gibi görünen tablo muhalefetin beceriksizliği sonucundaki halkın önünde ciddi seçenek olmayışından kaynaklanmaktadır. Artık halkımızın önünde Anadolu Partisi gibi güçlü bir seçenek var.
Giresun Milletvekillerine gelince…  Halktan aldıkları yetkinin hakkını veremediler… Giresun'u küçülttüler; büyütmek için de Giresun'u Ordu'ya bağlamayı önerdiler.
SEKA'nın kapatılması, limanın işlevini kaybetmesi, Fiskobirlik'e verilen devlet desteğinin çekilmesi AKP dönemindeki başarısızlığın ta kendisidir. Sorumlusu da Ak Parti'nin Giresun Milletvekilleri ve yerel yöneticileridir.”
 
İsterseniz söyleşimizi genel siyasete yönelik bir soru ile noktalayalım. Türkiye'de muhalefet yetersizliğine yönelik eleştirilere sizin cevabınız ne olacak?
Türkiye'de herkesin kabul edeceği bir muhalefet boşluğu var.  Buda iktidar partisi AKP'yi rahatlığa, tembelliğe, şımarıklığa ve istediğimi yaparım demeye itmektedir.  Dolayısıyla iktidar hedefi olmayan muhalefetin bulunduğu bu ortamda iktidar boşluğu da vardır. İktidar partisi yerel de ve genelde suni gündemlerle halkı oyalarken, halkımızın geçim sıkıntısı artmaktadır. Bizler Anadolu Partisi olarak iktidardaki boşluğu doldurmaya ve iktidar olmaya talibiz. Bunu da seçim döneminde yapacağımız muhalefetle gerçekleştireceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın.
Bugün ülkemizde, muhalefet boşluğundan kaynaklanan bir iktidar şımarıklığı yaşanmaktadır. Bakınız altını çizerek ifade ediyorum ki; 12 yıldır karşısında etkisiz ve başarısız bir muhalefetin palazlandırdığı bugün ki iktidar, hoyratça belirlediği iç ve dış siyasi politikaları ile, rant ilişkileri, çevre duyarsızlığı, aşırı lüks tüketimi, yağma ve talan ettikleri maddi ve manevi Cumhuriyet değerlerimizin yan etkisi olarak bir ‘iktidar zehirlenmesi' yaşamaktadır. Aynı şekilde muhalefette iktidarın ‘şamar oğlanı' konumunda bir ‘muhalefet zehirlenmesi' yaşamaktadır. ANADOLU PARTİSİ tam da bu noktada kurulan, iktidar ve muhalefetin uğradığı ve kronikleşme riski taşıyan bu zehirlenmelere karşı tedavi etme, silkeleme gücüne sahip olan ve panzehir özelliği taşıyan bir halk hareketidir.”
 
Bu söyleşi için size teşekkür ediyor, siyasi hayatınızda başarılar diliyoruz. Yolunuz açık olsun…
Ben de sizlere teşekkür ediyorum. Bizlerin sesini kamuoyuna duyurduğunuz için teşekkür ediyor, yayın hayatınızda başarılar diliyoruz.”
 
 
 
 
 

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 35 31 1 3 64 96
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 35 18 13 4 13 58
4.İstanbul Başakşehir 35 16 12 7 10 55
5.Beşiktaş 35 16 13 6 6 54
6.Alanyaspor 35 12 10 13 3 49
7.Kasımpaşa 35 14 14 7 -6 49
8.Rizespor 35 14 14 7 -7 49
9.Sivasspor 35 12 11 12 -9 48
10.Antalyaspor 34 11 11 12 -3 45
11.Adana Demirspor 35 10 11 14 3 44
12.Samsunspor 35 11 15 9 -5 42
13.Kayserispor 35 11 13 11 -9 41
14.Ankaragücü 35 8 12 15 -3 39
15.Fatih Karagümrük 35 9 16 10 -2 37
16.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
17.Gazişehir Gaziantep 35 9 18 8 -15 35
18.Hatayspor 35 7 15 13 -10 34
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 35 4 24 7 -42 16
1.Galatasaray 35 31 1 3 64 96
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 35 18 13 4 13 58
4.İstanbul Başakşehir 35 16 12 7 10 55
5.Beşiktaş 35 16 13 6 6 54
6.Alanyaspor 35 12 10 13 3 49
7.Kasımpaşa 35 14 14 7 -6 49
8.Rizespor 35 14 14 7 -7 49
9.Sivasspor 35 12 11 12 -9 48
10.Antalyaspor 34 11 11 12 -3 45
11.Adana Demirspor 35 10 11 14 3 44
12.Samsunspor 35 11 15 9 -5 42
13.Kayserispor 35 11 13 11 -9 41
14.Ankaragücü 35 8 12 15 -3 39
15.Fatih Karagümrük 35 9 16 10 -2 37
16.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
17.Gazişehir Gaziantep 35 9 18 8 -15 35
18.Hatayspor 35 7 15 13 -10 34
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 35 4 24 7 -42 16

Pazartesi

11.4 °

Salı

13.4 °

Çarşamba

16.6 °