´GİRESUN KAZANSIN´

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına adaylığını açıklayan işadamı İbrahim KARA, "Hiç kimsenin darılmayacağı, kırılıp küsmeyeceği bir liste hazırlayacağım" dedi.

Güncel 30.03.2013 09:40:47 650 0
´GİRESUN KAZANSIN´

Mevcut başkan Hasan Çakırmelikoğlu´nun ardından Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına adaylığını açıklayan işadamı İbrahim KARA, ´Hiç kimsenin darılmayacağı, kırılıp küsmeyeceği bir liste hazırlayacağım´ diye konuştu.

Giresun Haberci Gazetesi´ne özel açıklamalarda bulunan TSO başkan adaylarından İbrahim Kara, Giresun için risk almaya talip olduğunu belirterek; ?Bu seçimi kim kazanırsa kazansın, önemli olan Giresun´un kazanmasıdır. Giresun kazansın, Giresun büyüsün istiyoruz. Bunun mücadelesi içindeyiz. Başka beklentimiz yok? dedi.

Giresun Haberci´nin sorularını içtenlikle yanıtlayan Kara, yaptığı açıklamalarla kafalardaki soru işaretlerini de sildi. Hakkında çıkarılan dedikodulara gülüp geçtiğini söyleyen Kara, hiç kimseye seçim vaadinde bulunmadığını kaydetti.

Sözü fazla uzatmadan Kara´ya sorduğumuz soruları ve cevapları yorumsuz olarak sütunlarımıza aktarıyoruz. Takdim bizden, takdir sizden?

Sayın Kara, adaylığınız hayırlı olsun... Seçilirseniz nasıl bir yönetim anlayışınız olacak?

?Ekip olarak öncelikli kriterlerimiz Giresun olacak. Giresun´a en iyi hizmetleri getirmek adına çalışacağız.

Şunu da ifade edeyim ki, Giresun´un öncelikli sorunlarına birlikte çözüm bulmak adına çalışırken, yatırım yapmak isteyenleri de destekleyeceğiz. Hedefimiz ve hesabımız Giresun´un menfaatlerini korumaktır. Bugün olduğu gibi, seçildiğimizde de bunun mücadelesini vereceğiz.

Yönetim olarak şeffaf ve katılımcı olacağız, denetimden kaçmayacağız. Hesap vermekten çekinmeyeceğiz. Kazanırsak da, kaybedersek de hiç kimseye kırgınlığımız olmayacak.?

Giresun´un en önemli sorunlarından biri yatırımcı gelmiyor, istihdam sıkıntısı yaşanıyor.

Seçilirseniz bu sorununun çözümüne yaklaşımınız ne olacak?

?Giresun´a il dışından yabancı yatırımcı gelmiyor. Bu önemli bir sorun. Ben ve ekibim seçilirsek, bu sorunun çözümüne katkı sağlamayı hedefliyoruz. Giresun´u cazibe merkezi yapmalıyız. Bu da ulaşım sorununun çözülmesiyle gerçekleşecek. İşadamları sadece bedava arsa ve teşvik var diye buralara gelmez. En önemli etkenler arasında ulaşım ve yan sanayi gelmektedir. Havaalanının faaliyete geçmesiyle birlikte tren yolunun da Giresun´dan geçmesi sağlan-malıdır. Giresunlular olarak bunun mücadelesini vermeliyiz. Yatırımcı, ulaşım olmayan yeri tercih etmez. Bu noksanlığı birlikte çözmeye talibiz. Giresun´a yatırım gelmedikçe işsizlik ve göç artışının yaşanması kaçınılmaz bir olaydır. Göçü durdurmanın yolu yatırımdır.?

Göç sorununa temas ettiniz, biraz açar mısınız?

?Giresun göçerken Ordu´nun nüfusu büyüdü, büyükşehir oldu. Unutmamalıyız ki, en fazla göç işsizlikten doğar. Giresun´da işsizlik artınca, göç de arttı. Sivas ve Kastamonu´nun ardından İstanbul´a en fazla göç veren üçüncü il Giresun´dur. Resmi rakamlar bunu doğruluyor. Göçü önlemenin yolu istihdam sahalarını genişletmektir.

Giresun´da İş-Kur´a kayıtlı iş arayanların sayısının 20 bini geçtiği biliniyor. Kayıtlı olmayanlarla birlikte bu sayı 40 bini geçer? İşsizliği önlemenin yolu yatırımdır. Ben ve ekibim seçilirsek, yatırımcıların Giresun´a gelmesine katkı sağlayacak oluşumların içinde olacağız.?

Kamuoyu sizi ´çivici´ lakabıyla tanıyor. Çivici lakabınız nerden geliyor?

?Makine mühendisi bir sanayiciyim. Kamuoyu 1975´ten beni ´Çivici İbrahim´ olarak tanır. O dönemde, inşaat çivisi imalatı yaptığım için bu lakap buradan kaldı.

Çivi birleştiricidir. Ben de TSO başkan adayı olarak kırgınlıkları bitirmeye, Giresun´un sorunlarını çözmeye talibim?

Şunu da ifade edeyim ki, benim unvana ve makama ihtiyacım yok. Ancak, Giresun´un ben ve ekibime ihtiyacı var. Tüm üyelerimizden destek istiyoruz.?

Sayın Kara, çekirdek kadronuzu açıkladınız, nasıl bir ekiple yola çıktınız?

?Kafa yapıma ve çalışma disiplinime uyan bir ekiple yola çıktım. Giresun TSO yönetimine talibiz. Giresun´da ABİ ihtiyacı var. Giresun´un eksikliği abi eksikliğidir ki, seçilirsek buna son vereceğiz. Gençlikle tecrübeyi harmanlayacağız. Gençlerin enerjisinden, abilerin tecrübesinden yararlanacağız. Bunun başarılmasıyla Giresun´da çok şeyler değişecek.?

Liste yapmakta zorlanıyor musunuz? Zorlandığınız iddiaları doğru mu? Listenizi ne zaman açıklayacaksınız?

?Listemde 50-60 kişi var. Listeye (Gruplara) 40 kişi girecek. Böyle olunca liste yapmakta zorlanıyorum. Adaylığımla beraber çekirdek bir kadro açıkladık. Çekirdek kadronun lideriyim, başkan adayıyım. Hiç kimsenin darılmayacağı, kırılıp küsmeyeceği bir liste hazırlayacağım. Bu konuda zorlanıyoruz, başka zorluk yok.

Seçim tarihinin netleşmesiyle birlikte listemizi kamuoyuna açıklayacağız. Listemizin büyük oranda netleşmesine karşılık, ekip olarak toplanıyor ve değerlendirmeler yapıyoruz. Hedefimiz en iyisini yapmaktır. Bunu başarmak adına yola çıktık...?

Üye ziyaretlerinizden gerekli desteği bulabildiniz mi?

?Üye ziyaretlerimiz sürüyor. Yaptığımız ziyaretlerden gerekli desteği alıyoruz. Alucra, Çamoluk ve Doğankent dışındaki ilçelerdeki üyelerimizi büyük oranda ziyaret ettik, etmeye de devam ediyoruz. Bana ve ekibime fevkalade ilgi var, bu ilgi bize büyük moral veriyor. Destek bulamadığım, liste açıklayamayacağım yolundaki iddialara gülüp geçiyorum. Seçim döneminde yapılan bu tür karalama kampanyalarına karşıyım. Centilmence bir yarış istiyorum. Üyelerimizin tercihine saygı duyacağız.?

Seçimlere siyaset girer mi, tavsiyeleriniz nedir?

?TSO seçimlerine siyaset girmemeli, diğer odalar karışmamalı? Taraf olmamalı? Bu ileride sıkıntılar yaratır. Kaybeden Giresun olur. TSO üyeleri, hiç kimsenin etkisinde kalmadan, tercihini yapmalıdır.?

Adaylığınızı açıkladıktan sonra bazı kesimlere sözler verdiğiniz iddiaları var. Kimlere ne sözler vererek listenize aldınız?

?Hiç kimseye verilmiş bir taahhüdümüz yok. Hiç kimseyle pazarlık yapmadık, yapmayacağız. Ekip olarak seçime gireceğiz, kadromuzu da birlikte belirleyeceğiz.

Adaylığımızı açıkladıktan sonra kararlı bir duruş sergiledik. Pazarlık yok. Hiçbir pazarlığın içinde olmadık, olmayacağız. Dedikodular normal, birleşme iddiası senaryodan ibarettir. Gülüp geçiyorum. İddia sahipleri iddiasını ispatlamakla mükelleftir. Bizler bu göreve isimlerimizi karalatmaya değil, hizmet etmek adına talip olduk.?

Meclis Başkan adayınız kim?

?Onu da yönetimin içinden belirleyeceğiz. Ekip ruhuyla hareket ediyoruz. hiç kimseye söz vermedim. Herkesin rızasıyla bu ismi seçim sonunda belirleyeceğiz.?

Sayın Kara, son olarak neler söylemek istersiniz? Üyelere mesajınız nedir?

?Giresun için risk almaya talibim. Bu seçimi kim kazanırsa kazansın, önemli olan Giresun´un kazanmasıdır. Giresun kazansın, Giresun büyüsün istiyoruz. Bunun mücadelesi içindeyiz. Başka beklentimiz yok.

Birbirimizin eksikliğini aramak yerine Giresun´un eksikliğini gidermenin yolunu tercih etmeliyiz. Bu yarışı kavgaya dönüştürmez bizlere yarar değil, zarar verir.

Listelerin yarışından Giresun kazansın istiyoruz. Giresun kazanırsa hepimiz kazanırız. Bu seçim bunun ilk örneği olsun...?

Bu söyleşi için teşekkür ediyor, başarılar diliyoruz.

?Ben de sizlere çok teşekkür ediyor, yayın hayatınızda başarılar diliyorum. ?

 


LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 34 18 12 4 15 58
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Rizespor 34 14 13 7 -6 49
8.Alanyaspor 34 12 10 12 3 48
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 34 11 11 12 -3 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Kayserispor 34 11 13 10 -9 40
13.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
14.Ankaragücü 34 8 12 14 -3 38
15.Fatih Karagümrük 34 9 16 9 -2 36
16.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
17.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 34 4 23 7 -41 16

Cumartesi

14.6 °

Pazar

12.6 °

Pazartesi

11.4 °